Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Régen tényleg ilyenek voltak...

Régen tényleg ilyenek voltak az emberek? 16/l

Figyelt kérdés

Sokat vagyok a nagyszüleimnél és mindig mesélnek régi történeteket hogy miket csináltak az ő gyerekeik (köztük apukám is) a régi időkben.4-en vannak testvérek két fiú egy lány.Ugye apukám az egyik fiú és mondta mamám hogy hány éjszakát nem aludt mert elment a két fia az apjával a kocsmába.Mesélte hogy nagyon verekedősek voltak.A nagynéném (apu húga) sok udvarlója volt és apa mindig megverte őket.Meg szétverték állandóan az összes kocsmát meg mindent.Volt hogy nem jöttek haza 1 hétig se annyira leitták magukat és azt sem tudták hol voltak.Most hogy ebből mennyi igaz mennyi nem nem tudom,a mamám nem szokott hazudni inkább a papám túloz néha egy kicsit :) Ja meg hogy 14 évesen már eljártak dolgozni meg pénzt kerestek minden.Mamám azt mondta ahol valami hangoskodás volt őket ott kellett keresni.

Apa néha elmegy inni a barátaival de nem szokott már ilyeneket csinálni és nem is mesélt nekem a gyerekkoráról.Nekem ez nagyon fura mert a mai világban azért nincsenek ilyenek sehol sem.Mind a 4 testvérnek családja van boldog házasságban élnek jó a munkahelyük minden.Vagyunk jó páran így unokák de egyikünk se ilyen mint ők voltak anno.

Akik idősebbek régen tényleg ilyenek voltak az emberek?

2015. ápr. 7. 15:17
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
igen lehetett ilyen az életünket. De akkor is mindenki más volt, ahány ház annyi szokás. Persze megvoltak a hasonló dolgok ami a korban jellemző volt.
2015. ápr. 7. 16:33
 12/12 anonim ***** válasza:

Az én nagymamám is 14 évesen kezdett dolgozni (70 éves már elmúlt), mára erre vonatkozólag megváltoztak a jogszabályok. Akkoriban nem volt általános a továbbtanulás, manapság meg az a furcsa, ha valaki nem tanul tovább.

Viszont ivászatok, verekedések... stb. manapság is előfordulnak.

2015. ápr. 7. 19:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!