Régen tényleg ilyenek voltak az emberek? 16/l
Sokat vagyok a nagyszüleimnél és mindig mesélnek régi történeteket hogy miket csináltak az ő gyerekeik (köztük apukám is) a régi időkben.4-en vannak testvérek két fiú egy lány.Ugye apukám az egyik fiú és mondta mamám hogy hány éjszakát nem aludt mert elment a két fia az apjával a kocsmába.Mesélte hogy nagyon verekedősek voltak.A nagynéném (apu húga) sok udvarlója volt és apa mindig megverte őket.Meg szétverték állandóan az összes kocsmát meg mindent.Volt hogy nem jöttek haza 1 hétig se annyira leitták magukat és azt sem tudták hol voltak.Most hogy ebből mennyi igaz mennyi nem nem tudom,a mamám nem szokott hazudni inkább a papám túloz néha egy kicsit :) Ja meg hogy 14 évesen már eljártak dolgozni meg pénzt kerestek minden.Mamám azt mondta ahol valami hangoskodás volt őket ott kellett keresni.
Apa néha elmegy inni a barátaival de nem szokott már ilyeneket csinálni és nem is mesélt nekem a gyerekkoráról.Nekem ez nagyon fura mert a mai világban azért nincsenek ilyenek sehol sem.Mind a 4 testvérnek családja van boldog házasságban élnek jó a munkahelyük minden.Vagyunk jó páran így unokák de egyikünk se ilyen mint ők voltak anno.
Akik idősebbek régen tényleg ilyenek voltak az emberek?
Az én nagymamám is 14 évesen kezdett dolgozni (70 éves már elmúlt), mára erre vonatkozólag megváltoztak a jogszabályok. Akkoriban nem volt általános a továbbtanulás, manapság meg az a furcsa, ha valaki nem tanul tovább.
Viszont ivászatok, verekedések... stb. manapság is előfordulnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!