Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit csinálnátok a nyilvános...

Mit csinálnátok a nyilvános helyen cigiző emberekkel legszívesebben, ha bármit meg lehetne tenni (nem tartana vissza a jog)?

Figyelt kérdés
Pl. arra gondolok, hogyha a cigarettázás tilalmát megszegőket bárki úgy "büntetheti" , ahogy akarja (középkori szerű megoldás)...

2015. febr. 24. 09:39
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:

Nyilvános hely:pl.:máv állomás,pláza és minden olyan terület,ami sokak számára elérhető,de javarészt zárt.

Közterület: mindenki számára elérhető,általában nyitott tér,pl.: utca,tér,park stb.

Közterületen lehet bagózni,nyilvános helyen sok esetben nem!

Amit tennék:semmit,ésszerű szabályok közé szorítanám a dolgot,mert egyenlőre a cigaretta káros a nemdohányzókra(is),nem pedig fordítva.Szuverén joga mindenkinek eldönteni,hogy szívja-e vagy nem.De mivel én is a füsttől fuldoklók közé tartozom,legyen már ahhoz "jogom" hogy ne szívjam a káros füstöt,pont a fent említett ok miatt,mert én nem vagyok káros egy cigisre,ő viszont igen,azzal hogy az arcomba fújja a füstöt.

A probléma megoldását egy KULTÚRA kialakításában látom.

2015. febr. 24. 12:39
 22/39 anonim ***** válasza:
28%

Már megint miért kell kiprovokálni a feszültséget két csoport között? Írjak ki én is kérdést, hogy ki verné szájba szívesen a nemdohányzókat, akik beszólnak? Vagy ki szeretné megcsapkodni a csöveseket? Esetleg a babakocsis anyukákat, akik elfoglalják a fél buszt? Vagy a köpködő, óbégató kamaszokat? Azokat is verjük meg?

Mi a sz*rért kell mindig beleállni a másik emberbe? Azért mert te agyilag "középkori szerű" vagy, tehát mocskosul primitív, attól még nem kéne másokat hergelni. De ha ennyire kemény vagy, nyugodtan menj oda az utcán cigiző emberekhez, és próbálkozz a középkori módszereiddel. Fogadjunk, hogy ahhoz már nem lenne bátorságod.

2015. febr. 24. 12:45
 23/39 anonim ***** válasza:
Kikenném a száját bölcsőzsírral!!! :)
2015. febr. 24. 12:45
 24/39 anonim ***** válasza:
78%

A tiltott helyen dohányzást nem a te dolgod büntetni. Nem mintha láttam volna a tilalom óta bárkit is zárt térben rágyújtani pl., sőt, még az állomásokon, buszmegállókban SEM... de te biztos nagyon trágya helyen élsz, ahol még ez a szokás.

Sokminden van, amit az emberek a törvény ellenére szabadon csinálnak, és ezek közül nem a dohányzás a legrosszabb.

Aki tenni akar a világért, nyugodtan szóljon rá a szemetelőkre, szedje össze, amit eldobnak, ültessen fákat a háza mellé, vegyen rá mindenkit a tömegközlekedésre, stb. Nagyon sokat lehet tenni a saját és a környezetünk egészségéért, de a gyakorikérdéseken való pattogás pont NEM tartozik ide.

2015. febr. 24. 12:51
 25/39 anonim ***** válasza:
Aki dohányzik és zavarja az ilyen ostoba kérdés mint ez az jelezze nálam,kíváncsi vagyok,hány embert zavar rajta kivül
2015. febr. 24. 13:52
 26/39 anonim ***** válasza:
46%
Levágnám a fejét egy kardal.
2015. febr. 24. 13:56
 27/39 anonim ***** válasza:
95%
Mint volt dohányost, engem rettenetesen zavar a cigi szaga. Maga a füst nem annyira, de a csikkszag, vagy a bagós ember kipárolgása, ruhájának, hajának szaga piszkosul. Mivel azonban egykor én is ugyanilyen büdös voltam, próbálok toleráns lenni velük.
2015. febr. 24. 14:07
 28/39 anonim ***** válasza:

Na akkor en is felteszek 1 kerdest! Abba igazat adok ahol a dohanyzast tiltja a tabla.... tudod alltalaban jelzik hogy tilos, vagy nem a dohanyzas. Ahol tilos, ott en sem gyujtok ra!

De mivan akkor ha ott dohanyzok ahol megengedett a dohanyzas?

Oda nem jarnak a nem dohanyosok? Pl a bejaratnal Alltalabn minden uzlethelyseg majdnem a bejaratanal engedelyezet ami azt jelenti, hogy kb, 3.5 meter korul van..... es termeszetesen nem fogok a tablara tapadni es ott dohanyozni..... de nem is pont a bejarati ajtonal! Az a problema hogy annyira oda vagytok a cigi fustol, akkor nem kell sminkelni, hajat festeni szolàriumba jàrni sem hiszen az sem egeszseges sot ràk kelto az is!! Vagy pl eterem?az sem egeszseges.Csak azert irtam le ezt a par pl , mert epp az egeszsegnel tartunk, hogy a dohanyzas ràk keltol, akkor gondolkozz el mi minden meg ràk kelto ebbe a vilagba!!

Egyedul a cigifustre vannak rakatanva a nem dohanyosok, de a szolàrium az nem baj, hiszen o is szolizik..... tudod ez hasonlo az afrikaiakhoz.....ok nincsenek oda a szolijoz, minek? Ugyis barnàk nincs ra szukseguk de megsem lazzadnak azok ellen akik szolba jàrnak! De pont ok lazadnak a cigi ellen mert ràk kelto, ha ok is cigiznenek, meg mqgyaraznak hogy miert egeszseges!

En azt mondom, dohanyzom, de kijelolt helyen! Ha valaki a tilosba dohanyzik sem szolom meg! O baja ha eszreveszi ezt a rendorseg vagy a kozteruletesek! Ez sem az en problemam! De kerlek amihez nem ertunk hogy megis miert stb....olyan kerdest folosleges foltenni is!

2015. febr. 24. 15:16
 29/39 anonim ***** válasza:

29:

Miért, téged mások szoktak sminkelni, szoláriumozni, hajadat festeni?

2015. febr. 24. 15:22
 30/39 anonim ***** válasza:

Ha van lehetőségem akkor odébb állnák. Ha nincs akkor megkérném hogy ő álljon odébb vagy tegye el. Még sose végződött tettlegességgel egyik fél részéről se mióta az eszemet tudom, csak nem úgy kell odaállni hogy "Mi a f*aszt csinálsz beverem a képed!"

Az emberek nagy része megérti a szép szót is. Persze van egy olyan réteg akiket csak fizikai fájdalommal lehet idomítani mert a magyarázatot és a kérést nem értik, de ők külön kategória.

2015. febr. 24. 15:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!