Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit csinálnátok a nyilvános...

Mit csinálnátok a nyilvános helyen cigiző emberekkel legszívesebben, ha bármit meg lehetne tenni (nem tartana vissza a jog)?

Figyelt kérdés
Pl. arra gondolok, hogyha a cigarettázás tilalmát megszegőket bárki úgy "büntetheti" , ahogy akarja (középkori szerű megoldás)...

2015. febr. 24. 09:39
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
53%

Hát ez sok mindentől függ... Alapvetően az ugye miért is zavarna, ha tőlem 8 méterrel arrébb dohányzik?

Max akkor szolnék rá, vagy venném ki a kezéből legszívesebben, ha a pofámba fúja a füstöt. vagy a megállóba csinálja ahol ugye tilos. Még az szokott zavarni, ha ilyen 10-15 éves kisgyerekek cigiznek és lássuk be, hogy sajnos elég gyakran van ilyen. Viszont ami a legidegesítőbb és velem havi szinten előfordul, hogy a barma felszáll a buszra vagy a hévre cigivel a kezében! És senki nem szól rá. Azokat a buszsofőröket akik meg cigiznek miközben vezetnek (azért az ilyen már ritkább, de több mint kellene) egyenesen pofán vágnám.

2015. febr. 24. 10:41
 12/39 anonim ***** válasza:
100%

A szövegértés látom keveseknek megy. Nyilvános helyen van ahol lehet, van ahol nem. Ugyanis a kocsma, étterem is nyilvános hely, valamint közvetlenül a buszmegálló is az, és távolabb is az. Szóval bizonyos nyilvános helyeken szabad dohányozni, bizonyos helyeken nem lehet. A kérdező pedig részletezte, hogy arra gondol, hogy ha valaki a tilalmat megszegi, magyarul olyan nyilvános helyekre gondolt, ahol tilos.

Egyébként én sem hiszek az olyasmiben, hogy jól pofán vágom meg hasonlók. Önbíráskodással semmit sem lehet megoldani. Aki szerint mégis, az gondoljon bele abba, hogy az erő és az igazság nem mindig jár egyben, és az igazság is szubjektív, ha mindenki a vélt igaza alapján büntetgetné a többi embert, akkor hamar nagy káosz és rengeteg vérontás lenne. Természetesen a középkorban sem volt ez így általános, csak utólag leegyszerűsítették a múltról alkotott képet.

Én nagyon örülök, hogy egyre több törvényt hoznak a nemdohányzók védelmében, szerintem alapvető dolognak kellett volna lennie korábban is, hogy zárt helyiségben, vagy ahol tömeg van (buszmegálló) nem gyújtunk rá, csak az a baj, hogy a szenvedélybetegek egy részét csak törvénnyel lehetett jobb belátásra bírni. Ez van.

2015. febr. 24. 10:54
 13/39 A kérdező kommentje:
Jó, jó szóval tisztázzuk... valóban, az hogy teljesen nyilvános helyen cigizik valaki, nem érdekel. Engem a buszmegállóban és az iskolám bejáratánál pöfékelők irritálnak nagyon, és az a fájó, hogy nem büntetik meg őket.
2015. febr. 24. 10:57
 14/39 anonim ***** válasza:
67%
És ahelyett, hogy kinyitnád a pici szádat és normális hangnemben annyit mondanál, hogy elnézést, arrébb tudna menni, mert zavar a cigifüst inkább középkori módszerekkel torolnád meg ezt a szörnyű tettet:D.
2015. febr. 24. 11:25
 15/39 anonim ***** válasza:
Sajnos nagyon kevés hely van ahol nem zavaró, de az is igaz hogy a legtöbb dohányost nem igazán érdekli hogy mennyire árt vele másoknak. Ez a buszmegállós sztori teljesen tipikus, régen amíg nem volt tilos, akkor is megfigyeltem hogy 3 bagós áll a megállóban, de véletlenül sem egymás mellett, hanem tökéletesen egyenletesen eloszolva, hogy mindenhova jusson a bűzből. Aki kimegy az erkélyre cigizni, annak a füstje beszáll a fölötte lakó ablakán, vagy a ruhákra ha az erkélyen tereget. Épületek bejáratánál, hogy ne lehessen bejutni anélkül hogy szippantanánk belőle. Szerintem ők annyira megszokták, hogy nem is érzékelik milyen messzire érezni, míg egy nemdohányos (pláne ha asztmás mint én, meg még jópáran), akár 15 méterről is érzi. Amikor ki van írva az X méter a bejárattól, nem tartják be. A megállónál ugyanez. Nyáron étterem kerthelyiségében ugye nem tilos (nyaralóhelyeken sokszor amúgy is csak kerthelyiség van, de amúgy is ki akarna bent ülni), viszont ott is úgy eloszlanak hogy nem marad olyan asztal ahol ne lehetne érezni, az meg egyenesen undorító. Strand, ugyanez. Hiába vagyok 3 gyerekkel, vagy akár ők a sajátjaikkal, nem érdekli őket :(. Persze sokat javult az elmúlt években a helyzet, ezzel tisztában vagyok, csak van egy olyan érzésem, hogy aki mostanáig nem fogta fel hogyan kéne, az ezután sem fogja.
2015. febr. 24. 11:32
 16/39 anonim ***** válasza:
67%
Belenyomnám a cigijét a képébe.
2015. febr. 24. 11:40
 17/39 anonim válasza:
22%
én cigizek,rágyújtottam a nyitott,fülke nélküli buszmegállóban,és odajött hozzám egy totál részeg fiatal csávó,és ki akart oktatni a szabályról....rákérdeztem,hogy vajon ő lesz-e az aki meg fogja tiltani nekem?...Kezet nyújtott és bocsánatot kért....Bakker a sok autó füstjét nem veszitek észre,ami sokkal károsabb a dohány füstjénél?
2015. febr. 24. 12:15
 18/39 anonim ***** válasza:
#15 a kérdés nem az volt mit teszünk, hanem, hogy mit tennénk, ha mindent megtehetnénk...
2015. febr. 24. 12:28
 19/39 anonim ***** válasza:
70%
de igen észrecesszük az autók füstjét, mégsem tapadunk a szánkkal a kipufogóra, hogy leszívjuk mindet, ti viszont pont ezt teszitek és idióta kifogásokkal ránk kényszerítitek, hogy még a ti füstötöket is szívjuk.
2015. febr. 24. 12:31
 20/39 anonim ***** válasza:
70%

Én fiatalként egyszer azt csináltam, hogy műhelyben vágtam egy PVC rudat, és ha valaki belepöfékelt a képembe, akkor én meggyújtottam azt, és legyeztem felé a füstöt. A reakció kivétel nélkül az volt, hogy én vagyok a szemét, és a műanyag füstje rákot okoz, és azonnal hagyjam abba. Ártatlan szemekkel néztem, hogy dehát a dohányfüst is rákot okoz, és amúgy is - nekem ez a függőségem, ez okoz örömet. De a tizenpár ember után meguntam - soha, egynek se jutott eszébe, hogy ugyanezt csinálja.

Hiába, drogosokkal nehéz :(

2015. febr. 24. 12:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!