Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ti, hogyan éltek boldogan...

Ti, hogyan éltek boldogan azzal a tudattal, hogy az életnek egyszer vége lesz és semmi fogalmunk sincsen, hogy utána az örök csend vagy valami más következik? 15/F.

Figyelt kérdés
Bocsi, ha rossz témában kérdezem, de ezt találtam a legmegfelelőbbnek.

2015. jan. 10. 21:05
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
egész élet egy kínkeserves szenvedés, vergődés,ahol most vagyunk az maga a pokol! ne féljetek a haláltól, ennél már csak jobb helyre kerülhetünk, ennél már a fekete,jéghideg üresség is jobb ! :)
2015. jan. 12. 14:29
 32/35 anonim válasza:
Élj a mának! ne agyalj azon, hogy x év múlva mi lesz... a jóra kell gondolni, mert ha egyfolytában a rosszra gondolsz akkor egy csomõ időt elvesztegetsz! szórakozz a barátaiddal, menj bulizni stb. én így gondolkodom, csak mással ütöm el az időmet 15/L
2015. jan. 13. 16:03
 33/35 anonim ***** válasza:

"– Hát épp ez az! – mondtam. – Abban a pillanatban egyáltalán nem is találunk semmit! Csak úgy megállunk. Úgy megyünk át a nemlétbe, hogy nem tudunk meg semmit. – Láttam a világmindenséget, felrémlett előttem a nap, a planéták, a csillagok, az örökös fekete éjszaka, és kitört belőlem a kacagás.

– Érted ezt? Sose fogjuk megtudni, mi a gyehennáért volt az egész, akkor se, ha túl vagyunk rajta! – ordítottam az ágyon eldőlt Nicolas-nak, aki bólogatott, és a flaskából szopta a bort. – Meg fogunk halni, és még akkor se fogjuk tudni. Soha nem fogjuk tudni, és ez az egész értelmetlen–, így fog eltartani örökké, de azt mi már soha többé nem láthatjuk. Fikarcnyi hatalmunk sincs, hogy valami értelmet képzelhessünk neki. Csak úgy elmegyünk és meghalunk, meghalunk, meghalunk, és sose fogjuk megtudni!

Már nem nevettem. Álltam dermedten, és most fogtam föl, mit is mondtam.

Nincs ítélet napja, nincs végső magyarázat, nincs fényes pillanat, amikor minden rettentő rosszak megigazulnak, s a szörnyűségek jóvátétetnek."

...

"– Túl fog jutni rajta. Első ízben szembesül azzal, hogy a halál elveszi az élet ízét, ám az élet fontosabb mint a halál. Hamarosan be fogja látni ön is."

Anne Rice: Lestat, a vámpír

2015. jan. 14. 18:36
 34/35 anonim válasza:
Nehéz erre válaszolni...Személy szerint nekem a lényeg, hogy a túloldalon legyen sok pizzas csiga meg sok Lipton epres zöldtea.
2015. jún. 30. 14:32
 35/35 anonim válasza:
Amúgy meg Carpe Diem (használd ki a napot).
2015. jún. 30. 14:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!