Van olyan, akinek nem jött össze a barátkozás se általános se középiskolában, meg akár utána egyetemen?
Nekem sem, tehát igen, van.
Én már arra gondolok, h Aspergeres vagyok.
Köszönöm a válaszokat!
Azért kérdezem, mert általában iskolában szokás barátokat szerezni (legalábbis itt szokás legkönnyebben). Nekem nem igazán sikerült ez, még egyetemen se (azt gondoltam azért ott más lesz, révén, hogy addigra tanulok a hibáimból), viszont úgy érzem világ életemben rosszak voltak a szociális készségeim, másnak nem tudom tulajdonítani a dolgot.
Ismerősöket mennyire sikerült szereznetek?
Én most végzem a negyedik évemet a jogon, és nekem sincs sok barátom egyáltalán... ha nézem, hogyan is változott a helyzetem, akkor azt mondhatom, hogy
- általános suliban még nagyon jó volt
- gimiben is jó volt, bár ott már jóval több bunkó embert kellett elviselni
- és egyetemen meg már alig van néhány
Ilyen nagy összejárások nem voltak sose. Vannak, akikkel jóban vagyok, de ezek a kapcsolatok elég felületesek, szinte csak az egyetemi dolgokra korlátozódnak.
Én pl rengeteget ettem magam, hogy miért vagyok ilyen visszahúzódó, miért vagyok bátortalan, már-már antiszociális. Aztán rájöttem, hogy ilyen a személyiségem, és kész. Én például kifejezetten szeretek egyedül lenni. Ha visszagondolok, engem is értek bántások gimiben, meg asszem általánosban is, és egyetemen is van nem kevés nagyarc, akiket valószínűleg nem erre a bolygóra kellett volna nemzeni, szóval szerintem ennek is köze van ahhoz, hogy visszahúzódóbb lettem, mióta egyetemre járok.
Egyébként próbálok változtatni a helyzeten, tehát nem könyvelem el magam ilyennek. Szerintem fontos a gyakorlás is, már ami a beszélgetéseket illeti. Sajnos nem vagyok egy kezdeményező alkat, de próbálok bátorodni.. :)
Bocs, hogy elnyújtottam a választ.. fel a fejjel, mindig van lehetőség a változtatásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!