Mit tehetnék? Tudnátok tanácsot adni, hogy min változtassak, mit kéne tennem?
Tanulási problémáim vannak. Eddig mindig majdnem kitűnő voltam (csak a magatartásom volt 4-es). Most nem tudom mi történt, lehet, hogy a 4 új tantárgy... A házikkal könnyen végzek, de a szóbelik nem mennek. Nem tudok koncentrálni. Mindig elkalandozik a figyelmem. Kikapcsolok minden elektronikai eszközt, mindent próbálok megtenni. Viszont valamiért még 1 zsebkendőt is érdekesebbnek találok, ha tanulásról van szó. Amikor pedig mégis sikerül nagy nehezen megtanulnom valamit, akkor meg ha kérdeznek nem merem elmondani. 1-est is kaptam érte irodalomból. Ezt úgy oldottuk meg, hogy szóltam a kedves tanár úrnak, hogy lámpalázam van és megengedte, hogy nem kell kimennem a táblához, felelhetek a helyemen. Így jobb lett, de az évfolyamtársaim (összevont csoport) ferde szemmel néznek rám emiatt - és meg is értem őket. Ezt viszont a többi órán nem tudom megcsinálni, lehet, hogy megengednék a tanárok, de nem szeretném ha kivételeznének velem.
Bocsánat a részletezésért, szóval a problémám az, hogy nem tudok koncentrálni és nagyon félek a felelésektől, ha tanulok, akkor is. Egy nagyon erős gimibe szeretnék felvételizni jövőre, de ilyen átlaggal még a felvételit se írhatom meg. (Sokat romlott az átlagom, 4,2-4,3 most.)
A válaszokat előre is köszönöm.
13/l
Szia!
Én már gimnazista vagyok,és szintén jó tanuló. Nekem is sokat kell tanulnom,és néha nekem is elkalandozik a figyelmem erre arra. Ilyenkor általában az ember kimerült,dekoncentrált. Próbálj meg ilyenkor,mikor végülis magadhoz térsz a bámulásból (bocsi a kifejezésért),arra ösztönözni magad,hogy tanulnod kell,van egy célod,meg tudod csinálni stb.!
A legfontosabb,hogy koncentrálni tudj,mert anélkül nem fog menni! Próbálj arra összpontosítani,hogy mik a céljaid és,hogy mit akarsz elérni és az talán segít,hogy könnyebben menjen a tanulás. Mindezt saját bőrömön tapasztaltam. Absque pugna non est victoria,vagyis küzdelem nélkül nincs győzelem.
Igazán nincs mit! :)
A lényeg,hogy célegyenesen előre!
Ne feledd! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!