Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az alkohol, cigaretta, kávé...

Az alkohol, cigaretta, kávé energiaital fogyasztása teljesen ésszerűtlen. Ez csak az én véleményem?

Figyelt kérdés

Valahogy ha én egy olyan társaságot látok, akik részegek, kezükben cigarettával esetleg energiaitallal az én első gondolatom az, hogy ilyen mérgező vegyületeket tartalmazó dolgokat fogyasztani, az teljességgel ellent mond a racionális észjárásnak. Mindazonáltal tönkreteszi a tüdőt, májat, agyat stb. szerveket. Akkor most én vagyok egy túlságosan élettelen világtalan magamnak való ember vagy ezek jó meglátások és tényleg nem érdemes ilyen dolgokat fogyasztani semmilyen mértékben?

Hozzáteszem én sosem fogyasztottam ilyen dolgokat semmilyen mértékben (és még nem is próbáltam ki), ha jó idő van heti 3-szor futok egy közeli erdőben és igyekszek egészségesen élni.

19/F

2015. jan. 1. 02:00
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
53%

Nyugodtan le lehet pontozni, nekem ez a véleményem:

Az alkohol, cigi, kávé hatását-mellékhatását tudjuk. Az energiaital és a fentebb említett anyagokkal való kombinációja és azok +/- hosszútávú hatásának az elemzése még kezdetleges: ismerjük, de nem eléggé.

Minden esetre mindegyik káros hosszútávon, de ha azt nézzük, ugyanott vagyunk így is, ha isszuk-szívjuk, vagy ha nem használjuk őket, hanem helyette sportolunk. Mind1.

2015. jan. 1. 16:31
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen az ember. Fiatal korban egy vagyont költ arra, hogy elbssza az egészségét, idősebb korban pedig egy másik vagyont, hogy visszaszerezze.

Azt hisszük, a testünk a barátunk, pedig csak egy álnok, bosszúszomjas ellenség. Bármit követünk el ellene, megjegyzi, és egyszer könyörtelenül benyújtja a számlát.

2015. jan. 1. 16:53
 13/21 anonim ***** válasza:
75%

Én azért iszok kávét, mert ízlik. Ennyi. Egyébként sem készülök 80-90 évet élni.

Mindenki annyira készülget idős korára, aztán ha elüt egy autó holnap, akkor totál megérte...

2015. jan. 1. 18:46
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

" Egyébként sem készülök 80-90 évet élni."

Térj majd vissza erre a mondatodra 40-50 éves korodban. Fiatalon ugyanis mindenki így indul neki...

2015. jan. 2. 09:45
 15/21 anonim ***** válasza:
Azt ne mondd, hogy 40-50 évesen azt fogom gondolni, hogy "Ezaz, még legalább ennyit ebből!"
2015. jan. 2. 19:58
 16/21 anonim ***** válasza:
Ha nem is ezekkel a szavakkal, de pontosan ezt fogod mondani.
2015. jan. 3. 09:48
 17/21 anonim ***** válasza:

Fel nem bírom fogni.

40-50 évet se szeretnék élni, fel nem bírom fogni, hogy ha mégis túlélek odáig, hogy akkor már még többet akarjak.

2015. jan. 3. 15:27
 18/21 anonim ***** válasza:

11:

azt állítani hogy egy láncdohányos alkoholista ugyanolyan esélyekkel él mint egy sportember, durva túlzás. dohányosok közt is van hosszú életű, és sportolók közt is rákos, de a statisztikai súlyokon ez akkor sem változtat.

ezzel a logikával nincs szükség biztonsági övre, vagy sose lépjünk ki az utcára, mert bármikor elüthetnek. az egészséges emberi elme képes rangsolorlni a dolgokat fontosságuk szerint, így a valószínűséggel is tud számolni.

-

az emberek többsége azért nem akar sokáig élni, mert az a tömeg valósághite, hogy az öreg ember beteg ember. csak azt enm tudják miért.

tudósok kiszámolták - és statisztikailag is igazolt - hogy minden állat nemi érési korának 10xesét éli. tehát az ember természetes élethossza 120 év körül van. ehhez képest az átlag magyar férfi már 71 évesen halott. csak hogy értsük miről beszélek: 60-70 éves sportolók léteznek. nem csak vézna futók, hanem izmos, aktív életet élő emberek. ezt az életvitel erősen befolyásolja.

2015. jan. 3. 21:06
 19/21 anonim ***** válasza:
68%

" minden állat nemi érési korának 10xesét éli."

Ez úgy hülyeség, ahogy van. A cserebogár 4 év alatt éri el az ivarérett kort, tehát 40 évig kellene élnie. Ehelyett él két hetet.

2015. jan. 4. 09:17
 20/21 anonim ***** válasza:

az ember korán sincs 120 évre programozva ez egészen biztos.. orvos tudomány nélkül kb 50-60 év lenne az átlagéletkor (amikor még valóban bírja magát egy átlagember).

Amit kihozunk a testünkből az orvoslás által, az már olyan, mint egy 20 éves kocsit rendbetartani cserealkatrész nélkül.

2015. jan. 4. 14:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!