Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogy tudnám megbocsájtani, a...

Niki_niki kérdése:

Hogy tudnám megbocsájtani, a megbocsájthatatlant?

Figyelt kérdés

Egy részeg sofőr elgázolta a legjobb barátomat aki egyben az Igazim volt,tudom és érzem hogy ő volt a lelki társam 4 év elteltével még mindig nem tudtam tovább lépni,az a férfi túlélte és megkereste a barátom családját,engem is és könyörgőt azért hogy bocsájtsunk meg neki,de nekem egyszerűen nem megy,nem tudom elfejteni hogy mindent elvett tőlem,hogy megfosztott attól a valakitől aki lehettem volna..

Valaki segítsen,úgy érzem hogy megfulladok,a csávó miatt pedig van egy minimális bűntudatom tudom hogy neki sem könnyű,de egyszerűen csak gyűlölettel tudok rá gondolni

Hogy legyek képes legalább kimondani hogy megbocsájtok?

2014. dec. 25. 17:06
1 2
 11/17 ZoltánBp válasza:

A megbocsátással meg lehet próbálkozni, de semmiképpen sem szabad erőltetni. Mivel a megbocsátás egy érzelem, és mint tudjuk, az érzelmek nem állnak akaratlagos befolyás alatt. Semmiképpen sem okolhatod magad azért, ha esetleg nem tudsz megbocsátani.

Viszont ha valóban foglalkoztat ez a kérdés, akkor talán jobb lenne szakember véleményét kérni, akár az interneten vagy videómegosztón is találsz anyagot ebben a kérdésben.

2014. dec. 26. 19:07
 12/17 anonim ***** válasza:

Akkor kellett volna gondolkoznia amikor részegen a volán mögé ült. Vannak dolgok, amelyeket nem lehet egy bocsánatkéréssel lerendezni.

Ha a magadban nem érzed a megbocsátást, akkor ne is erőltesd.

2014. dec. 26. 23:26
 13/17 A kérdező kommentje:

18:53

Azt hiszem igazad van nem velem velem sem velük, nem erőszakolhatom ki magamból ha nem állok készen a lezárásra

Utolsó elötti válaszoló szerintem megfogadom a tanácsodat, regóta gondolkoztam már rajta de félek tőle hogy megint mindent felszínre hozna, de ha mégis képes lesz segíteni rajtam akkor én képes leszek elengedni a gyűlöletem és megbocsájtani

Köszönöm az eddigi válaszokat

2014. dec. 27. 01:07
 14/17 anonim ***** válasza:

Kérdező, szívesen.

(18:53 voltam.)

ZoltánBp:

"az érzelmek nem állnak akaratlagos befolyás alatt. "

Akkor miért ítélnek meg tömegesen bizonyos fajta érzelemmel rendelkező embereket, még ha ki se mutatja, aki érzi? Miközben pl tömegesen elfogadott, ha az embereknek gyilkos érzelmeik vannak...

(Pl a számítógépes játékok, filmek, stb, java része akciójáték, lövöldözős, tehát a gyilkos ösztön levezetésére vannak - ez széles közben elfogadott, legalábbis egy szintig.)

2014. dec. 27. 13:38
 15/17 ZoltánBp válasza:
Ezt úgy értettem, hogy nem tudjuk tudatosan irányítani az érzelmeket. Nem tudom eldönteni, hogy vidám leszek, mikor szomorú vagyok, vagy fordítva. Vagy nem tudom eldönteni, hogy megbocsátok valakinek, akit valójában gyűlölök.
2014. dec. 27. 14:32
 16/17 anonim ***** válasza:

Eddig is értettem, hogy TE mit írtál.

Na de te érted, hogy ÉN mit írtam? :)

Például valaki nem mutatja ki, h együtt érez az állatokkal, főleg azokkal, amelyek érzőbben, mint az ember (gerincesek) , és egyben ő vegetáriánus. Tehet ő arról, h ő ilyen együtt érző?? Nem. A többség mégis irigy és nekiesik, mert irigyek arra, h ő együtt érzőbb hozzájuk, a többséghez képest.

Tehet a vegi az érzelméről, hogy együtt érzőbb?? Mert szerintem igazán nem árt avval, hogy nem árt az állatoknak. Akkor tehet erről az érzelméről, hogy együtt érzőbb??

2014. dec. 28. 14:16
 17/17 anonim ***** válasza:

Erről jut eszembe, a következő is lehetne egy ilyen kérdés.

Valakit megerőszakolnak gyerekkorában, ezért traumatizált érzelmei vannak. Önterápiás célból végigpörgeti az eseményeket rendszeresen, azt feldolgozandó. Tehet ő a traumatizált érzelmeiről? Tehet ő arról, hogy fejben rendszeresen végigpörgeti a gyermekmolesztálást, amit elkövettek ellene, azt feldolgozandó?

Tehet ő a traumatizált érzelmeiről?

2014. dec. 28. 14:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!