Hogy tudnám megbocsájtani, a megbocsájthatatlant?
Egy részeg sofőr elgázolta a legjobb barátomat aki egyben az Igazim volt,tudom és érzem hogy ő volt a lelki társam 4 év elteltével még mindig nem tudtam tovább lépni,az a férfi túlélte és megkereste a barátom családját,engem is és könyörgőt azért hogy bocsájtsunk meg neki,de nekem egyszerűen nem megy,nem tudom elfejteni hogy mindent elvett tőlem,hogy megfosztott attól a valakitől aki lehettem volna..
Valaki segítsen,úgy érzem hogy megfulladok,a csávó miatt pedig van egy minimális bűntudatom tudom hogy neki sem könnyű,de egyszerűen csak gyűlölettel tudok rá gondolni
Hogy legyek képes legalább kimondani hogy megbocsájtok?
Miért kéne megbocsájtani?
Nem kötelező, ez a kötelező jellegű elnézni a másiknak mindent nagyon megmérgezi a társadalmat.
Nekem is van olyan ember, akinek soha nem tudom megbocsájtani amiket tett. Mert nem is szabad.
Ha megbocsájtok, akkor úgy fogja érezni okés amit tett...
Hogyan tudnál megbocsájtani?
Öld meg.
Miért kéne ezt megtenned? Kötelez rá valaki?
Ne add meg neki azt a lelki megkönnyebbülést, hogy megbocsájtasz. Ne legyen bűntudatod ez ügyben. Ő hibázott, viselje a terhét.
Figyelmedbe ajánlanák egy könyvet:
Szondy Máté - Hogyan tudnék továbblépni
Ez a könyv kifejezetten a megbocsátásról szól, a szerzője klinikai szakpszichológus.
Egyetértek a legtöbb előttem szólóval, kivéve a "megölőssel".
Viszont az tutira kiderült, h a sofőr volt-e a hibás a baleset miatt? Csak a pontosság kedvéért kérdem.
Ha ő volta hibás, akkor valóban viselje csak a terhét, h hibázott, és saját magának kell önmaga számára megbocsájtania, és okulni belőle! Az élet egy tanuló folyamat! Hibázott, tanuljon belőle, értse meg, mit tett, annak mi a súlya, és ha végre megértette, akkor ügyeljen, h soha többé ne kövesse el újra.
Kedves kérdező, együtt érzek veled. De tudnod kell: az élet tanulólecke, neked is meg van a leckéd, pl ez a helyzet, hogy mit jelent függeni valakitől, kell-e bárkitől is függeni, és hogy bármi megtörténhet, és mi a tanulság ebből? Leckéd az is, h megértsd, kinek a dolga, h ő gázolt? Szerintem nem a te feladatod, h XY gázolt. Az az ő felelőssége. Az ő tanulnivalója a következményekből. Önagának kell ezt megoldania. Semmiféle megbocsátással nem tartozol neki.
Még mindig én vagyok, véletlen kihagytam a többes számot!
"Egyetértek a legtöbb előttem szólóKKal, kivéve a "megölőssel". "
Nem a barátom volt a hibás teljesen szabályosan ment át a zebrán az a férfi nem fékezett időben és a részegsége mellé még gyorsan is hajtott
Tudom hogy nem tartozom neki semmivel, és hogy hagynom kénne de elöttem van az arca ahogy felnőtt férfi letére sírva kérte a barátom családjától hogy bocsájtsanak meg neki, elmesélte hogy ez a döntése mit eredményezett a saját életében, a felesége elvált tőle a lánya nem bír ránéz sem, börtönben került, mindent elvesztett, ön gyilkos próbált lenni a bűntudat miatt, nem válalhatom fel annyak a tudatát hogy rajtam is múlik hogy ne akarjon meghalni, csak egyszerűen ki kénne mondanom de nem tudom, az agyam mondaná de a szám nem mozdul
Fogd már fel, h nem rajtad mulik!!! Érzelmi zsarolás, amit az a férfi művel veled! Ha végez saját magával, az ő döntése, nem rajtad múlt! Akkor se, ha rád hivatkozik, mielott öngyilkos lesz!!
Vérszívó az olyan! Okozott neked épp elég bajt!! Csukd ki a férfit az életedből és mondd meg neki, ha még egyszer érzelmileg zsarolni probál téged ilyen súlyos módon, akár közvetve, akár közvetlenül, akkor jelented a rendőrségen és a pszichiátrián, hogy közveszélyes, és zárják be elmegyógy intézetbe!!
Ennyi! Állj a sarkadra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!