Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Amerikában milyenek a négerek?

Amerikában milyenek a négerek?

Figyelt kérdés
A fehérek milyen viszonyban vannak velük? Olyan írjon akinek van tapasztalata
2014. dec. 5. 21:30
1 2
 11/14 Magyarmanó ***** válasza:
Nem azt mondtam, hogy nem jelentenek problémát hanem azt, hogy nincsenek olyan nagy mértékben jelen, legalábbis erre felénk nem, lehet, hogy Nógrádba igen, nálunk nem.
2014. dec. 5. 22:19
 12/14 anonim ***** válasza:

Nem jelentenek problémát? :D

Mindenki menekül el az országból, a gazdaság évről évre épül le, demokráciát is lebontják szépen.

Budapest is egy moslék hely...

2014. dec. 5. 22:22
 13/14 anonim ***** válasza:
Nem lehet összehasonlítani az itteni helyzettel. Csak annyiban hasonlítanak az itteni cigányokra, hogy ők is, meg a cigányok is kisebbség egy országban. Viszont ők másért, és máshogy kerültek Amerikába, mint a cigányok Magyarországra, más a történetük. A közös dolgok - hogy vannak szegénynegyedek amikben többségében ők laknak, hogy náluk is van egy aluliskolázott réteg - ha belegondolsz, a legtöbb kisebbségben élő népcsoportra igaz, bármilyen országban. Amerikában pl. ahogy én látom, sokkal nagyobb réteg illeszkedett be teljesen, van rengeteg fekete orvos, ügyvéd, rendőr, tanár, magas beosztású vagy felelősségű ember. Ez a többieknek is húzóerő, mert látják maguk előtt, hogy igenis el lehet érni idáig, és általában szeretnének is tenni, és tesznek is ezért. Itt Magyarországon azt látom a legnagyobb különbségnek, hogy kevés az a cigány, aki kitűzne maga elé egy ilyesmi célt, egyrészt nagyobb részben szegények, másrészt nagyon hiányzik nekik is a sok példa, amikből meríthetnének, motiválódhatnának, hogy ők is élhessenek úgy, mint akik ugyanolyan helyzetből, kisebbségiként értek el nagy dolgokat. Ebben szerintem sokat számít, hogy ameddig pl. rengeteg sikeres fekete tévébemondó, színész, orvos, tanár akivel minden nap szembesülhet az ember, addig mondjuk cigány riporter, hírolvasó, akit láthatnának minden nap mint példakép, nincsen. Ez csak egy vélemény, ahogyan én látom, és ami szerintem előrevihet minden kisebbséget, függetlenül attól melyik országban élnek.
2014. dec. 6. 08:33
 14/14 anonim ***** válasza:
Ami még fontos szerintem: minden kisebbségnek az a legnagyobb visszafogó ereje, ha egymást "vadítják", egymásban erősítik, hogy nekik mindig rosszabb lesz, semmi se sikerülhet, szemét xy nép, szóval ha az egymásra hatás kimerül abban, hogy egymást hangolják a külvilág ellen. Az egymást lehúzó vélemény rövid távon összébb tarthat egy közösséget, de el is zárja őket a többiektől. Ha vadítás helyett ilyenkor inkább pozitívan segítenék, motiválnák egymást, úgy mindenki kitörhetne a rossz élethelyzetből
2014. dec. 6. 08:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!