Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi történt az emberekkel?

Mi történt az emberekkel?

Figyelt kérdés

Az osztálytársaim mindannyian iPhone-nal meg mindenféle márkás cuccal járkálnak, amiket a szüleik tolnak a s*ggük alá. Igénnytelen, rossz zenét hallgatnak és ha pl. azt mondom, hogy "Beatles", akkor csak néznek, hogy az meg mi. Csak a divatot követik, nincs egyedi stílusuk. Mi törtét a fiatalokkal?

13/L

2014. dec. 4. 17:26
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 anonim ***** válasza:

Ha már a zenéknél tartunk, azt tudni illik, hogy én sem egy régebbinek számító zenekart preferálok a leginkább, bár 1996-os, ami ma már annak számít. (Linkin Park) Ezt csak azért mondom el, hogy bebizonyítsam, igenis vannak ma is értékes zenekarok, illetve énekesek, csak más helyen kell kutatni, és nem feltétlenül Rihanna közelében. Nem mondom, biztosan tehetséges, de közel sem annyira, mint a Beatles. Az meg már másik kérdés, hogy egyáltalán hogyan kerültek összehasonlításba? Te jó ég, teljesen más a két világ, és nem csak a régisége miatt. A Beatles-ben nem mindennapi tehetségek voltak. Paul még ma is olyan hangokat énekel ki, amiket más képtelen lenne. Elismerem őket. Rihannat bárhogy akarom, képtelen vagyok elismerni. Nem szabad egy kalap alá venni őket, egyszerűen nem illik. Én sem mondom azt, hogy a Linkin Park jobb, mint a Beatles, de nekem jobban tetszik. Viszont azt bátran kijelenteném, hogy Rihannanal jobb. A szövegeik értéket képviselnek, használnak valódi hangszereket, és még sorolhatnám. De nem fogok ezzel is fennakadást kelteni.

És akkor visszatérve az eredeti témához. Régen is hülyék voltak az emberek, csak más volt a rendszer. Nyilván nekem sem szimpi, ami most van, ugyanúgy tapasztalom én is az elkényeztetett plázacicák, páwák tömkelegét. Még az ismeretségi körömben is vannak ilyenek. De mind ez a környezet, társaság és nevelés kérdése.

2014. dec. 5. 19:27
 22/62 A kérdező kommentje:
A Beatles csak egy példa volt. Csupán azt akartam kifejezni, hogy náluk a kultúra kimerül a mindig playbackről éneklő sztárokról, és a tuc-tuc zenénél.
2014. dec. 5. 19:37
 23/62 anonim ***** válasza:
46%

"a beatles magasabb értéket képvisel, mint bármely mai sztár"

Ugyan. Mondom, nem vagytok tisztaban a zene funkciojaval. ha a zenesz elvezi amit csinal, es a kozonsege is elvezi amit a zenesz csinal, akkor elerte a celjat, innentol foga ertelmezhetetlen hogy ez ertekes az meg nem.

Lehet szakmai szemmel is nezni, ki az aki zeneileg komplex dolgot muvel, de ez pusztan szakmazas. Nem az a lenyeg hogy valaki 20 hangot kepes lejatszani egy utem alatt a gitaron, eleg ha 3at jatszik, de attol oruljon meg a kozonseg!

A harmadik lehetseges ertekelesi szempont az az hogy egy zenesz vagy zenekar penzugyileg mennyire sikeres, de epp az elobb kritizaltuk az anyagi vilag sekelyesseget, gondolom akkor nyilvanvalo hogy ez sem valodi ertekmero.

Rihanna egyebkent nem playback-el, csak hogy tisztaban legyel a dolgokkal, majd nezd meg valamelyik elo felvetelet. Persze csak akkor ha van fuled ahhoz hogy megiteld, mit tud.

Mellekesen elmondanam hogy nem szeretem Rihanna zenejet, ne inkabb hard rock-heavy metal palyan mozgok, csak egy pelda volt, hogy ertsetek.

2014. dec. 5. 19:40
 24/62 anonim ***** válasza:

"náluk a kultúra kimerül a mindig playbackről éneklő sztárokról, és a tuc-tuc zenénél."

Kerdezo, neked van tobb jo tanacsom is, de a legfontosabb az hogy ne minosits masokat. Tudom hogy ezzel magadat akarod folejuk emelni, hogy te mennyivel ertekesebb, jobb izlesu ember vagy, de ez nem igaz, nem vagy az. Valoszinuleg a szuleid beszeltek tele a fejedet ezzel a hulyeseggel hogy igy a beatles ugy a tuctuc, de jobb ha tolem tudod: amikor a szuleid annyi idosek voltak mint most te, a Beatles mar akkor is egy reg lejart lemez volt, sem divatos nem volt, se igazan elvezheto.

Amugy a Beatles a maga koraban ugyanaz volt mint amit ma te tuctuc zenenek nevezel, az akkori kozepkoruak ugyanugy megbotrankoztak azon amit muveltek, lazadok voltak es szembementek a trendekkel, es biztos volt akkor is olyan tizeneves, aki azt a dumat nyomta, hogy mi van a mai fiatalokkal, csak ezt a szar beatlest nyomjak, aztan ha azt mondom nekik hogy Beethoven, csak neznek ki butan a fejukbol. Amikor az akkori tizeneves lanykak magukbol kikelve visitottak a koncerten, az anyukajukat kitorte a frasz es meltatlankodott, hogy ezt meg hogy lehet, hat nincs ezeknek stiulusk? :)

2014. dec. 5. 19:47
 25/62 anonim ***** válasza:
Az akkor volt, ez meg most van.Én kérem ki magamnak, hogy a Beatlest leminősíted. A metalt meg rockot hallgatsz, tudod, hogy főként a régi zenekarokban van az érték. És itt nem is igazán az értéken, hanem a MŰVELTSÉGEN van a hangsúly. A Beatlest szerintem illik ismerni, bár megint csak nem szabad egy kalap alá venni Kodállyal, vagy Purcellel, vagy még sorolhatnám. Egyszerűen csak valahol bennem van az, hogy miért nem képesek a mai fiatalok kicsit kikacsintgatni a régebbi zenekarok, illetve könyvek felé. Itt erre utalt szerintem a kérdező. A mai fiatalok leszarják ami körülöttük van, és csak magukkal foglalkoznak. Azzal, hogy mindig divatosak legyenek, hogy mindig haladjanak a korral. Idősebbnek akarnak tűnni úgy, hogy az általános műveltségük a béka segge alatt van. Lehet, hogy egy idő múlva Rihanna lesz majd az általános műveltség, de szerintem hamarabb el fog tűnni a süllyesztőben, mint te azt gondolnád. A Beatlesre nem véletlenül emlékszünk még ma is. De nem akarom már tovább védeni őket, mert nem ők, vagy a zenekarok a téma tárgyai...
2014. dec. 5. 19:59
 26/62 anonim ***** válasza:
Látod, itt mondod, a Beatles szembement a trenddel és a szabályokkal, ma meg mindenki éppenhogy a trendet és a divatot követi...
2014. dec. 5. 20:00
 27/62 A kérdező kommentje:
Nem gondolom magam kulturáltabbnak, meg felsőbbrendűnek. Bevallom Neked, hogy ez eddig meg sem fordult a fejemben. Megemlítetted Beethovent. Manapság csak "kaputelefon meg csengőhang" lett pl.: a Für Elise-ből. És csak ennyit tudnak. Süllyedünk.
2014. dec. 5. 20:02
 28/62 anonim ***** válasza:
34%

"Süllyedünk"

TE lehet, hogy süllyedsz, ezt nem tudhatom. Amúgy nem. Az emberek nem változnak, és végképp nem HANYATLIK a kultúra, az átlagos intelligencia folyamatosan növekszik, a technológiai fejlődésünk soha korábban nem látott tempóban halad stb. Az, hogy te jobbnak gondolod magad a korosztályodnál, az egyedül csak téged minősít.

2014. dec. 5. 20:05
 29/62 A kérdező kommentje:
Nem gondolom magamat jobbnak, de te biztosan jobban tudod.
2014. dec. 5. 20:11
 30/62 anonim ***** válasza:

"Igénnytelen, rossz zenét hallgatnak és ha pl. azt mondom, hogy "Beatles", akkor csak néznek, hogy az meg mi. Csak a divatot követik, nincs egyedi stílusuk"

Tehát akkor te is igénytelen, rossz zenét hallgatsz? neked sincs egyedi stílusod?

2014. dec. 5. 20:13
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!