Miért nem szüntetik meg ezt a magázódást?
Figyelt kérdés
elegem van , 16 évesen magáznak , nem tudom hogy magázzam vagy tegezzem a fiatal huszonéveseket , mert volt egy 24 éves nő (szomszéd) tegeztem erre lekiabált hogy mi tyúkot őríztünk hogy ilyen jóban vagyunk , pedig ő tegezett. meg volt egy 27 éves pasi akit magáztam , és szólt hogy mennyinek nézel , 40-nek hogy magázni kell? És még sorolhatnám...2014. dec. 3. 13:20
11/12 anonim válasza:
"10." Többször tapasztaltam én is hasonlót.Néha kicsit furán hangzik nekem is , de talán azért mert régebben a "csókolom" volt a megszokottabb .Úgy tűnik, hogy a változásokat nem könnyű előre megjósolni.:)
12/12 anonim válasza:
A 24 éves szomszédod bunkó. Ha tegez, tegezd te is. Ha elvárja, hogy magázd, akkor viszont neki is magáznia kell téged. Nem vagyok az a kötekedő típus, de az ilyen embereket annál inkább tegezném, minél inkább nem tetszik nekik. Ha meg megkérdezi megint, hogy tyúkot őriztetek-e, nyugodtan mondd neki: "Nem, valószínűleg csak te őrizted egyedül." Nem is értem, hogy lehet ilyen beképzelt. Én egyetemen tanítok, de nálunk az az általános, hogy tegeződünk a diákokkal, de ha néha gimnazisták tévednek ide, akkor velük is. És nem érzem úgy, hogy ettől kevésbé tisztelnénk egymást, viszont jóval közvetlenebbül és barátságosabban lehet kommunikálni. Bár nekem meg az a tapasztalatom inkább, hogy maguktól nem nagyon mernek tegezni, mindenkinek külön mondani kell (de néha még így is magáznak véletlenül). A 27 éves pasit meg szintén nyugodtan tegezd, főleg, ha kifejezetten azt kérte. Látod, hogy senkinek nem lehet a kedvére tenni. De amúgy tényleg jósnak kéne ahhoz lenni, hogy az ember tudja előre, hogy mit vár el a másik :) De akik azt hiszik, hogy a magázódáson múlik az, hogy mennyire tiszteljük a másikat, elég nagyot tévednek. Aki meg ilyeneken megsértődik, azoknak úgy kell. És azokat az embereket, akik görcsösen elvárják azt, hogy tiszteljék őket, valójában úgysem tiszteli senki, pont ezért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!