Férfiak, mit tennétek, ha kiderülne, hogy van egy házasságon kivüli kamasz gyermeketek?
40 "Férfiak, mit tennétek, ha "
Te férfinek érzed magad?
Sértett vagy még mindig, kérdező, és elvakult a saját érdekeid irányába.
Az, hogy a gyermeked megfosztod az apával való kapcsolattartástól, te teljesen rendben valónak érzed?
Nem csodálnám, ha meggyűlölne a gyerek, ha megtudná, hogy elvetted az apját tőle.
Nem vagy normális anya ez biztos.
Aki normális, a gyereke érdekeit tartja szem előtt az nem titkolja el sem az apa előtt hogy van gyereke,sem a gyereket nem fosztaná meg az apai szeretettől.
Igazából fogalmam sincs minek tetted fel ezt a kérdést, szerintem te magad sem. Ellenvéleményt nem fogadsz el,csak a magadét hajtod... amúgy nincs jobb dolgod?
Valakinek írod hogy tudni kell szöveget értelmezni... szerintem mindenki tudja értelmezni... egy bökkenő van: te nem tudod vagy nem akarod.
Akkor mi értelme van ennek?!
Én először a párommal beszélném meg a dolgot.
Aztán felvenném a kapcsolatot az anyukával és aztán a gyermekemmel is, persze csak akkor, ha az a gyermek érdekét is szolgálná.
a konkrét kérdésre (ennyi háttérinfóval) én persze mindenféle bajban érezném magam (hogy mondom el a páromnak, hogy változtatja meg a jelen életemet stb.). viszont ahogy párom megjegyezte, mindenféleképpen a gyerek érdekét kell szem előtt tartani!
ennek az oka egyszerű: mi felnőtt emberek vagyunk (elvileg), így a saját bajunkat, bajainkat fel kéne tudnunk dolgozni, vagy ha nem, hát tudjuk, hogy kitől kérhetünk segítséget, de nem (vagy jóval kisebb eséllyel) esünk olyan pánikba, ami inkább jellemző egy kiskamaszra. ezzel ellentétben a kiskamaszok életében sokkal fontosabb szerepet játszik egy szülő, vagy egy olyan ember, aki a szülő szerepét tölti be (nem tudom, apa nélkül nőtt-e fel a lány, vagy van valaki, akire, mint egyfajta példaképre, felnéz - ezek mind árnyalják a képet).
éppen ezért, illetve "a család egységét" figyelembe véve szerintem a szülő(k) egyik legfontosabb feladata, hogy egységes anyagi, lelki, szellemi és hasonló hátteret kínáljon/kínáljanak a gyermeknek, hogy neki legyen hova "hazatérnie".
ha ebbe a képbe belefér az új (régi) pali, akkor hajrá, mondd el neki - ő valahogy feldolgozza - és együtt munkálkodtok a gyermek jövőjéért. (a saját jövőtök ilyen szempontból csak a második kéne legyen a fontossági listán)
egyébként röviden: minél súlyosabb a téma, annál több időt hagynék egy konkrét döntés előtt, hogy minél hidegebb fejjel (azaz az "zavaró érzelmeimtől" minél mentesebben) tudjak dönteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!