Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Melyik kor különbségnél van a...

Melyik kor különbségnél van a legnagyobb változás?

Figyelt kérdés
Jól tudom hogy a 14 es a 15? Ha igen, miért? Mármint nem testileg ..
2014. okt. 24. 10:13
 1/2 anonim ***** válasza:

Ezt nem lehet behatárolni. Mindenkinél más és más, illetve a változás is egy folyamat maga, és nem tudni, hogy hol kezdődik, vagy hogy mikor fejeződik be, ha befejeződik egyáltalán. Vannak, akik korábban érnek, vagy kénytelenek korábban érni, mondjuk egy trauma kapcsán (pl. valaki elveszíti az egyik szülőjét, és kénytelen ő szülő szerepbe lépni). Vannak, akik még huszonévesen is anyuci szoknyáján ülnek, és úgy gondolkodnak a dolgokról, mint tinédzser korukban (bulik, haverok, és nem dolgoznak).

Nálam a legnagyobb változás 16 és 17 éves korom között-körül következett be, akkor jött egy érzés, hogy nem akarok a kövér, csúnya, szürke lány lenni. Akkor nyitottam a világ felé, és elég pozitív fordulatot vett az életem. De mint láthatod, ez egyéni. Hozzáteszem, hogy akkoriban, 17 évesen úgy gondoltam, hogy milyen felnőtt vagyok már. Ugyanezt gondoltam 14 évesen is. És most visszagondolok 23 évesen, és egyáltalán nem voltam felnőtt. És nem vagyok benne biztos, hogyha visszagondolok mondjuk 10 év múlva a mostani önmagamra, nem fogom ugyanezt gondolni :)

2014. okt. 24. 10:54
 2/2 anonim ***** válasza:

A felnőtté válásnak meg van a mnaga normál ritmusa, menete. Ezt azonban sok tényező befolyásolhatja. Például, hogy milyen a szülőkkel a kapcsolat, vannak, akiknek felnőttesebben kell viselkedniük, ahhoz, hogy boldogulni tudjanak, másokat még felnőtt korukban is nehezen engednek a saját lábára állni. Egyik sem jó, és nem is gondolom, hogy érettebb volna a korán megérni kényszerülő fiatal sem, mert hasznos élettapasztalati esnek ki a kamasz éveiből, melyek később nehezn pótolhatóak.

Van egy ilyen mondása, hogy 7 évente változik az ember, mert ennyi idő alatt cserélődnek ki a sejtek a szervezetben teljesen. Fejlődési átmenetek minden életkorban vannak.

2014. okt. 24. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!