A betegsegem megkeseriti az eletem!?
Figyelt kérdés
Sziasztok. 20 eves fiu vagyok. Tourette-szindromaban szenvedek, tehat tikkelek. Vokalisan ritkan, de motorikusan eleg gyakran. A leggyakoribb a karom, vagy az ujjaim, aztan a fejem, es a szemoldokom. Vokalisan ritkabban, altalaban nyogok vagy sohajtozom, de neha beszed kozben elviselhetetlen dadogas jon ram, ami mar motorikus vagy mi. Utalom magam. Nincsenek barataim. A munkahelyemrol kirugtak, az utcan folyton megbamulnak. Neha kedvem lenne osszeesni es bogni amig csak birok. A tomegkozlekedessel is hadilabon allok, amito a metron egyszer fejbevagtam egy kislanyt, aki elsirta magat. Iszonyatosan szegyelltem magam, hiaba mondtam el mi bajom van az edesanyja orditozott velem es hat.. iszonyat megalazo volt a helyzet. Folyton jarok kezelesekre meg pszichologushoz, de nem vagyok boldog. Napolyban elek, a szuleimmel nem beszelek, barataim pedig nincsenek. Nagyon nehezen tudom kontrollalni magam. Van, hogy hirtelen ossze-vissza csapkodok es nem tudom abbahagyni. Egyszeruen rettegek az utcara menni, gyulolom ha megbamulnak. Ugy erzem hogy nagyon nincs mar ertelme elnem... a dilidoki folyton teletom pozitiv gondolatokkal, amitol egy ideig jol erzem magam, aztan az elso megalazo helyzet utan osszeomlok es visszabujok a csigahazamba. Nem akarok ongyilkos lenni, vagy ilyesmi... csak elbujni a vilag elol..2014. szept. 19. 23:43
1/4 anonim válasza:
Nem ismerlek személyesen, de szerintem rendes, kedves ember lehetsz. Ez már önmagában olyan tulajdonság ami miatt nem kéne szégyelned magad főleg nem olyan dolgok miatt amiről nem tehetsz.
2/4 anonim válasza:
Keress egy normális PSZICHIÁTER szakorvost. Egyébként tudtommal a Tourette carbamazepinnel tök jól kezelhető. Mit szedsz rá?
3/4 anonim válasza:
A Tourette-szindróma nem pszichiátriai, hanem neurológiai betegség, ezért neurológushoz kell fordulni.
Magyarországon létezik a Magyar Tourette Szindróma Egyesület: www.tourette.hu --> érdemes felkeresni őket. De Olaszországban is van: www.tourette.it
A leginkább ők tudnak segíteni, hiszen ők is érintettek. Így legalább telálsz megértő társakat!
4/4 anonim válasza:
Úgytudom, hogy a tourette szindrómát lehet csökkenteni. A teljes elmúlás az ritka. Én vokális tic -kes vagyok. Valamilyen szakemberhez menj el az segít rajtad. A tic -kelés magadba tudod tartani egy kis ideig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!