Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Anyukád és a halott szomszéd...

Anyukád és a halott szomszéd ruhái. Te mit tennél? (bővebben)

Figyelt kérdés

A szomszédunkban meghalt egy idős férfi. Eléggé szélsőséges életmódot élt. Duhajkodott, ivott, verekedett, a családtagjait olykor késsel kergette meg. Ez a férfi most meghalt és a családtagok örömmel próbálják rásózni a szomszédjaikra a férfi ruháit, még azokat is, amelyek akkor is rajta voltak mikor meghalt. Na most, anyukámat valahogy megfűzték hogy hozza haza őket, vigye el magával az összeset (kb. két kupacnyi) és ő örömmel igent mondott.

Nem tudom, hogy hogy vagytok vele, de szerintem tiszteletlenség egy halottal szemben - bármilyen életet is élt, hogy a ruháit csak úgy szerte szortírozzák, másfelől meg az is, hogy csak úgy elfogadjam valaki viseletét, akit pár nappal ezelőtt temettek.

Nagyon mérges vagyok rá. Úgy gondolom, hogy ez teljesen helytelen cselekedet volt, mindkét fél részéről. Már elmondtam neki, hogy mégis hogy volt képes arra, hogy elfogadta és áthozta ide, azonnal vigye ki innen a házból, valamint konfrontálódtam vele amiatt is, hogy ő hogy érezné, ha a temetése után a szeretett ruhadarabjait valahogy megpróbálnám rásózni a szomszédokra.

Ti mit gondoltok erről?

Ti mit tennétek?

2014. szept. 15. 18:06
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Szerintem próbálj rajta túllépni. Nem a te halottad, és a ruháit sem neked kell hordanod. Nem te leszel tiszteletlen, neked tiszta marad a lelkiismereted.

Nem kell annyit foglalkozni mások életmódjával, anyukádéval se.

2014. szept. 15. 20:13
 22/24 anonim válasza:

Nem érzem tiszteletlenségnek széthordani egy halott ruháit, de hogy én nem nyúlnék hozzájuk az biztos! Minek vette el anyukád? A bácsi gyerekeinek a dolga szortírozni.

Én azt kergetném késsel aki halott bácsi ruháival közeledne felém! :D

2014. szept. 15. 20:27
 23/24 anonim ***** válasza:

"Nem tudom, hogy hogy vagytok vele, de szerintem tiszteletlenség egy halottal szemben - bármilyen életet is élt, hogy a ruháit csak úgy szerte szortírozzák"

Nagymamámnál jobban kevés embert viselt meg úgy a papám halála, mint őt. 12 éve ment el, mindennap sír miatta mai napig. Mégis a halála után elajándékozta a ruháit, amit csak tudott. Nem azért, mert tiszteletlen, vagy nem szerette. Hanem mert neki nyilvánvalóan nem kell, és örült, ha valaki használni tudta.

2014. szept. 15. 21:26
 24/24 anonim ***** válasza:
Amúgy szerintem nem tiszteletlenség a halottal szemben elajándékozni a feleslegessé vált holmijait.Én pl szerettem anyut, de halála után kénytelen voltam szortírozni, mi az, ami még kellhet nekünk, mi az, ami nem, mivel amúgy is elég zsúfoltak voltak a szekrények.Bizony volt, ami már úgy szét volt rongyolódva, hogy a konténerbe raktam.Nehogy már egy lyukas pólval nosztalgiázzak anyámról.A szebb holmikat megtartottuk.De könyvet például rengeteget elajándékoztam, eladtam, mert ő olyan műfajt szeretett, amit mi sosem olvasnánk, akkor minek legyen vele tele a ház? Más meg örömmel használhatja.
2014. szept. 16. 08:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!