Külföldön élők, nem féltek?
"Itt sem élnek de itt minden sz*r, ezt irritáló hallgatni/ olvasni."
Szerinted miért költöztünk ki?
Nyilván életünk nagyrészét otthon éltük le Magyarországon, és elég is volt belőle.
Kedves 9-es válaszoló, jobban tetted volna, ha csendben maradsz, de legalábbis nem értem, hogy miért kellett nekem ugrani, egy normális kérdést tettem fel. A pontozásról annyit, hogy bizonyára fantasztikus képességekkel rendelkezel, és meg tudod állapítani, hogy egy 35%-ban hasznosnak tűnő válaszban én piros kezet nyomtam, de van egy olyan érzésem, hogy erre még Te sem vagy képes.
"Viszont irigy vagy ránk - mint minden otthoni gyáva mamakedvence - és csak szítod a feszkót."
Bájos ez a személyeskedés, igazi magyaros :) Felteszek egy kérdést a kivándorlásról, és mamakedvence vagyok :) Pár éve már nem beszéltem az anyámmal, annyira semmilyen a kapcsolatunk, de biztosan igazad van Neked, aki nem is ismersz engem :)
tetszik a neved, párjaa zokninak van!:)
nehéz a kérdésre válaszolni, én észlelem magamon az érzelmi instabilitást, türelmetlenebb lettem, amióta kint élek, de vhogy erősebb is, és sok mindent tanultam kint,
ha a pénz és a munka világát nézem, szeretem a kinti munkahelyemet és azt, hogy sokkal jobban keresek, mint amennyit kapnék itthon.
En tobb mint 25 eve jottem el nekem mar regen ez a hazam. itt erzem magam itthon, itt elnek a barataim a ferjem.
a rokonaimat latom facebookon ha akarok veluk beszelni akkor telefonalok es ennyi.
Mo a szulohazam de a valasztott hazam az ahol most elek. Ide tartozom ide kot minden. Honvagyam sose volt, gondolom mar nem is less, lehet azert mert en ugy jottem el hogy tudatosan es tudva hogy soha nem megyek vissza.
Bármely országban jól lehet élni, ha gazdag vagy és vannak barátaid.
Tamási Áron székely író szerint: „Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne.”
Valljuk be, ez egyre nehezebb lesz a világ sok táján.
Magyarország egy csodálatos ország lehetne, mert van vizünk, gyönyörű tájaink, termőföldjeink stb. A gazdagságát megőrizni, növelni, ezt csak munkával lehet, nem segélyekkel és úgy általában a parazitizmussal (legyen az akár fehérgalléros, akár kék munkaruhás, akár lumpen eredetű is).
Amúgy, sokan azok közül akik kisipircelnek külföldre, szintén paraziták, csak ők ugye az ottani emberek sok nemzedéke által megvalósított értékeken élősködnek. Arról nem beszélve, hogy sok mostani opportunista kitelepülő ősei valószínűleg szintén ilyen felfogásban éltek, mindig azt keresték, hogy hol lehetne kevés munkával jól élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!