Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogy tudom rávenni magam,...

Hogy tudom rávenni magam, hogy felkeljek az ébresztőre?

Figyelt kérdés

Elhatároztam, hogy változtatok az alvási szokásaimon, ami azt jelenti, hogy minden nap ugyanabban az időben fekszek és kelek. Ez nagyon jól hangzik, de képtelen vagyok felkelni az ébresztőre. Illetve felkelek, kinyomom és alszok tovább. Sokszor még arra sem emlékszem, hogy csörgött az ébresztő. Mindenféle extrém módszert próbáltam: legutóbb például beraktam a telefonom egy borítékba, azt fel a szekrény tetejére(amit csak elég körülményes módon tudok elérni), és még így is csak mint valami álomfoszlány emlékszek rá, felmásztam, kinyomtam és vissza az ágyba.

Napközben elég erős az elhatározottságom, de reggel ez szertefoszlik. Hogy tudnám rávenni magam reggel, hogy igenis felkeljek?

2014. aug. 24. 11:25
 1/6 anonim ***** válasza:
Kell egy nap amikor rendesen kitudod aludni magad. Akkor feküdj le úgy amikor kell legalább is amikor le akarsz feküdni, és ne állíts be ébresztőt hanem magadtól ébredj fel, mindegy mikor. A lényeg hogy pihend ki magad és utána már működni fog ez a dolog amit el akarsz érni ezzel.
2014. aug. 24. 11:33
 2/6 anonim ***** válasza:
ja aludd ki magad. mielőtt ilyen elhatározásra jutsz teszteld le magad hogy mennyi alvásra van szükséged, ez függ az életkortól, táplálkozástól, sporttól, egyéntől és az adott naptól. ha ez megvan mondom hogy az alvás hormonális alapon működik, ettől függetlenül nekem 2 módszerem van, az egyik hogy kb 10 perccel előbbre állítom a témát és még bóbiskolok 10 percet majd felkelek, de ha nincs elég időm és az adott 10 percben visszaaludnék, kikészítem a ruhámat még előző nap este, és ahogy megszólal a hang, !MÉRLEGELÉS NÉLKÜL! felpattanok mintha égne a ház és gyorsan felöltözök. innen meg mehet az arcmosás, készülődés tovább.
2014. aug. 24. 11:46
 3/6 anonim ***** válasza:
Nekem is komoly problémám volt a felkeléssel fiatal koromban. A megoldás az volt, hogy az ébresztőt olyan messzire tettem az ágytól, hogy fel keljen állnom a kikapcsoláshoz. Így nem feküdtem vissza. Egyszerű, de hasznos megoldás.
2014. aug. 24. 12:11
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha van net vagy wifi a telódon, akkor próbáld ki a "sleep as android" alkalmazást play áruházból! Be lehet állítani benne ilyen ébresztési feladatokat pl: rázni kell a telefont, vagy matematikai feladatokat kell megoldani..., és addig nem hagyja abba a csörgést, amíg nem végzel ezekkel. Egy próbát szerintem megér.
2014. aug. 24. 12:38
 5/6 A kérdező kommentje:
Egyszer már találkoztam a Sleep as androiddal, de túl sok mindenhez kért hozzáférést, és gondoltam úgy már nem éri meg annyira. Aztán a felvetésedre mégis letöltöttem tegnap, és hát... Az intelligens ébresztés zseniálisan bevált. :)
2014. aug. 25. 11:34
 6/6 anonim ***** válasza:
Örülök, hogy tudtam segíteni :)
2014. aug. 25. 23:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!