Összevesztünk a férjemmel. Melyikünknek van igaza?
9.es ugye ezt te sem gondoltad komolyan???
Egyébként,hogy mondjak valamit baromira csodálkoztam,hogy egy férfi véleményez így,de azt hittem csoda történt,de mégsem!
Nem tudom mit jelent a te olvasatodban a rang e két foglalkozás tekintetében. Nem igazán tudom az említetteket rangként értelmezni.
3 dolog jutott eszembe mégis a kérdés kapcsán: 1. Szerintem azé a nagyobb rang, aki az említett foglalkozást -legyen az bármelyik-, hivatásaként űzi, és másokat szolgál vele. Tulajdonképpen amelyik többek segítségére van, többeket és jobban szolgál, az a nagyobb rang.
2. Teljes mértékben nézőpont kérdése, de pont az előzőből kiindulva, szerintem a kukás és az utcaseprő a legnagyobb, mert ha nem volna, mindenki a szarban úszkálna, beleértve az ügyészt és az orvost is.
3. Embernek lenni lehet rang. Ha valakinek nagyon sok pénze van, és kvázi társadalmi presztizse, az viszont sokszor megnehezíti azt, hogy a személy embernek maradni tudjon. Vagyis mindkét hivatásban érintett, adott esetben nagy veszélynek van kitéve e rangjának csorbulása tekintetében.
Maga a kérdés se tiszta.
Ha a "szülész" alatt a szülész-nőgyógyász szakorvost érted, aki 6 év orvosi egyetem + 5 év szakosodáson van túl, míg az "ügyvéd" alatt a frissen végzett jogászt (5 év egyetem), akkor a válasz szerintem egyértelmű. De ha a szakjogászt, akkor az 1,5-2 évet szakosodik még egyetem után.
Vagyis oktatási téren szülész vs. szakjogász: 6+5 év kontra 5+2. Vagyis a szülész 4 évvel többet tanult, így képzettség szerint az a "nyerő".
Az megint más, ha "ügyvéd" alatt valamilyen szakjogászt értesz, míg "szülész" alatt a szülésznő OKJ-s képzést elvégzett dolgozót...
Anyagiak terén mindkettő között van olyan, aki havonta milliókat tesz el, de olyan is, aki 200ezer alatt, de szerintem az átlag fizuk nagyjából egy nagyságrendben vannak, vagyis ilyen téren döntetlen.
Felelősség szempontjából pedig szerintem egyértelműen a szülész viszi a prímet, mert ott egy hiba könnyen 2 halálesetet vagy maradandó károsodást tud okozni, míg pl. egy adójogi szakjogász tévedése esetén emberi életben/egészségben nem esik kár.
Ui.: amúgy dedós dolog ilyen dolgokon összeveszni, mert alapvetően olyan, mintha az almát a körtével akarná valaki versenyeztetni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!