Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Megöltem egy embert! Hogyan...

Megöltem egy embert! Hogyan lehet ezen túltenni magam?

Figyelt kérdés
Hónapokkal ezelőtt történt, hazafelé tartottam autóval, és elém hajtott, egy részeg biciklis. Két nap múlva meghalt, én azóta nem bírom magam túltenni a dolgon. Mindenki azt mondja nem az én hibám volt, olyan részeg volt, hogy az is csoda, hogy fel tudott állni, én minden szabályt betartottam, én vagyok a "vétlen" fél. De akkor is szörnyen érzem magam, pszichológushoz járok, maroknyi gyógyszert szedek, de így is rémálmaim vannak, nem merek autóba ülni. Meddig tart ez? Mikor leszek képes megint rendes életet élni?
2014. júl. 10. 15:32
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
66%

Már rosszul fogalmaztál az elején: nem te ölted meg. Ő ölte meg magát azzal, hogy iszonyú részegen képes volt biciklire ülni. Ez nem a te hibád, ő tette ezzel kockára az életét. Az időt pedig nem lehet visszafordítani, erre ne is gondolj, ez nem visz előrébb.

Egyébként tudom (mondjuk, hogy tudom, inkább együtt érzek), mit érzel, néhány éve az egyik mozdonyvezető ismerősöm halálra gázolt egy öngyilkost. Nagyon nehezen, de kiheverte - főként orvosi segítséggel.

2014. júl. 10. 16:30
 12/16 *Nekomimi* ***** válasza:
55%

El sem tudom képzelni, hogy mennyire szörnyen érezheted magad, de amint már sokan írták előttem, muszáj megértened, hogy nem a Te hibád volt.

Tudom, könnyű ezt így írni / mondani, hogy " értsd meg, nem a Te hibád ", de sajnos addig , amíg ezt nem fogadod el, nem tudsz rendes életet élni. Magadat teszed így tönkre és ezt ne hagyd !

2014. júl. 10. 17:57
 13/16 anonim ***** válasza:
71%
Nem te ölted meg, ő ölte meg magát.
2014. júl. 10. 18:51
 14/16 anonim ***** válasza:
56%
Az tény, hogy nem a te hibád volt. Ezen nincs mit ragozni. Fogd fel és ennyi, ha meg értelmetlen vagy, akkor szenvedj.
2014. júl. 10. 19:11
 15/16 anonim ***** válasza:
Túlzottan lelkiismeretes vagy.El kell fogadni,hogy mindenki meghal,akinek meg kell halnia.Ha benned nem volt szándékosság,gonoszság,rosszindulat,akkor fölösleges foglalkozni vele.És mindenkinek megvan a lehetősége,hogy felelősséget vállalhasson a saját életéért.Ne vedd a saját válladra azt,ami nem a tiéd!
2014. júl. 12. 18:41
 16/16 anonim ***** válasza:
Megmondom neked a tutit. Ez nem a te hibád. Minden megvan előre írva. Az is, hogy ezt írom neked. Minden ami történik, annak úgy kell lennie. Te rosszkor voltál rossz helyen és megvolt írva előre, hogy ez lesz. A csávó meg ha felállt nem is abba halt bele, hanem alkohol mérgezésbe, vérrögbe ami 300%, hogy volt benne. Ne hibáztasd magad!A legjobb amit tehetsz, hogy ha elgondolkozól azon, hogy te "döntöttél-e"? Mert minden valószínüség szerint nem. Ez egy elmélet ami igazolt, hogy bizonyos események az emberi sejtekbem különböző kémiai reakciókat vált ki. Pl ha megéhezel és nincs otthon kaja akkor rendelsz és ha felidegesítenek megütöd az illetőt. Ezek olyan dolgok, amik meg vannak írva. Lehet, hogy az előző életében valami bűnt követett el és így büntette őt isten. Te minden jel szerint nem kerülsz a pokolra és meg is mentheted azt az embert az elkárhozástól ha ennyire lelkiismeretes vagy. Szóval életet mentettél, ha ebből a szemszögből nézzük. Javaslom ebből a szemszögből nézd te is és ne felejsd el, minden ami ezen a földön történik egy nagyon hosszú tanulás. Megszületsz és a halálodig tanulsz. Ezzel az esettel is tanultál. Remélem tudtam segíteni és, hogy rájöttél, hogy a döntéseidet nem te irányítod, hanem nézed, amit a tested dönt és hogy minden megvan írva, akárhogyan is szeretnéd az nem fog változni.
2017. júl. 16. 23:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!