Tehát ha valaki leszólja egy ötletem iszonyat dühös tudok lenni, ellenben nagyon jól tudom hogy más pl. az ízlése vagy nem ért a témához.
De hiába tudom "ésszel",hogy ezen felesleges idegesíteni magam - belül mintha "kigyulladtam volna". ..Miért van ez?
Kicsinyes lennék?
Hasonló eset hogyha más pl. tele van pénzzel.Borzasztó irigy vagyok rá - pedig tudom hogy kb. 5év és én is kereshetek sok pénzt ,ha teszek érte.
A gond ,hogy nagyon zavarnak ezek a tulajdonságaim ,mert feleslegesen teszem tönkre a napjaimat.
Mit tudok ezek ellen tenni?
2014. ápr. 9. 13:27
1/7 anonim válasza:
Szerintem határozd el, hogy az lesz amit elterveztél mert te tudod a legjobban, mi a jó neked és miből mit szeretnél kihozni, milyen úton, ne más szavával törődj, nem felelhetünk meg mindig mindenki elvárásának. A könnyen jött pénz könnyen el is tud fogyni mert azt nem is becsülik meg annyira mint a nehéz munkával szerzettet. Ne hidd, hogy más tökéletesebb, csak annak mutatja. Igyekezz a saját utadat és életedet járni, ha a bosszankodás helyett a hobbidnak szenteled az időd sokkal jobban fogod érezni magad tőle.
2014. ápr. 9. 13:45
2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!Jól összeszedted. :)
2014. ápr. 9. 13:52
3/7 anonim válasza:
Az irigység elég nagy úr,szerintem eléggé rosszindulatú vagy.Még gyermekkorban ez mondhatni elnézhető,de felnőttként,eléggé kapcsolatromboló,próbálj meg tízig elszámolni,míg nem csattansz..avagy,indulatkezelő terápia után kellene utána nézned,ha súlyosbodik a dolog.nem ártana psiziáterhez fordulnod.
2014. ápr. 9. 13:55
4/7 anonim válasza:
Az már nagyon jó, hogy tudatába kerültél ezeknek a tulajdonságaidnak. Szerintem mindenkinek vannak ilyen-olyan tulajdonságai amikkel nehéz még saját magával is együtt élnie. Valaki rendelkezik olyan képességekkel hogy társaságban mindezt leplezni tudja, valaki pedig nem. Ez van. Valaki ilyen tulajdonságokkal született, vagy nevelték belé , valaki pedig másfajta nemszeretem tulajdonságokkal. Szerintem ahogy idősödsz és különböző helyzeteket tapasztalsz változni is fogsz. Ha könnyű életet szeretnél fogadd el magad hogy te egy ilyen tipus vagy, fogadd el (akár szeresd meg) ezt a tulajdonságodat is. A lényeg hogy társaságban ne mutasd ki, nehogy a kapcsolataid sérüljenek. Én ezt tudom javasolni. Egyébként megfigyeltem hogy különös dolog ez az írígység. Mindíg összehasonlításból ered. Van olyan rokoni kör az ismerőseim közt ahol az egyik írígyli a másikat mert annak jó autója, vagy jó autói vannak. Akinek jó autója van az írígyli a másik rokont mert annak gyönyörű háza van és arra szokott költeni. Akinek gyönyörű háza van írígykedik a harmadikra mert az nem dolgozza agyon magát a kertben és egy évben háromszor jár nyaralni. Aki nyaralni jár írígykedik egy másikra mert annak főiskolás mind a három gyereke . Akinek főiskolás mind a három gyereke írígykedik egy másik rokonukra hogy annak van szép háza, autója, utazni jár stb. Ez akinek meg mindene van írígykedik a felesége egy rokonára hogy könnyen beszél mert be annak nincs félnivalója mert be van fizetve az összes adója és befizetnivalója. ...Sosem tudjuk hogy akire írígyek vagyunk annál valójában nem -e mi vagyunk jobb helyzetben, és ő írígykedhetne ránk.
2014. ápr. 9. 13:58
5/7 anonim válasza:
Ezek az egódból fakadó, teljesen jogos(nak tűnő) érzéseid.
Azonban azért vagy tudatos lény, hogy különbséget tudj tenni: valóban jogos a felháborodás, irigység?
A leírtak alapján úgy tűnik, megvan ez a tudatos külöbnségtétel. Nem érdekes igazából, hogyan reagálsz, majd idővel lehiggadsz, és kongruenssé válik az érzelem- és gondolatvilágod. A lényeg, hogy a viselkedésedet ne a felindulás vezérelje, hanem a tudatosság!
2014. ápr. 9. 14:07
6/7 A kérdező kommentje:
Amit nem írtam, hogy nem szoktam csattani - hiszen többnyire a barátaimról van szó.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!