Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Megöltem egy embert! Hogyan...

Megöltem egy embert! Hogyan lehet ezen túltenni magam?

Figyelt kérdés
Hónapokkal ezelőtt történt, hazafelé tartottam autóval, és elém hajtott, egy részeg biciklis. Két nap múlva meghalt, én azóta nem bírom magam túltenni a dolgon. Mindenki azt mondja nem az én hibám volt, olyan részeg volt, hogy az is csoda, hogy fel tudott állni, én minden szabályt betartottam, én vagyok a "vétlen" fél. De akkor is szörnyen érzem magam, pszichológushoz járok, maroknyi gyógyszert szedek, de így is rémálmaim vannak, nem merek autóba ülni. Meddig tart ez? Mikor leszek képes megint rendes életet élni?
2014. júl. 10. 15:32
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
84%
Amikor majd elfogadod, hogy nem te ölted meg, hanem ő ölte meg magát, csak te és a gépkocsid volt az áldozat, akkor lesz nyugtod. Annak örülj, hogy neked nem lett bajod, mert az a részeg biciklis akár téged is megölhetett volna, ha ijedtedben félre rántod a kormányt pl. Aki részegen bármilyen járműt(biciklit is) vezet, mindenféle balesetet okozhat és ilyen esetben ő a hibás. Rá kellene haragudnod, nem magadra. Biztosan a kocsidban is keletkezett kár, és inkább dühös legyél emiatt rá, mint saját magadra.
2014. júl. 10. 15:39
 2/16 anonim ***** válasza:
83%

amikor más nézőpontból látsz rá a dologra.

Mindenki a saját életéért felelős, nyilván vigyáznunk kell egymásra de ha megállapították h nem voltál hibás nem, akkor nem vigyázhatsz egy részeg biciklisre!

Holnap ha kimész az utcára nem figyelsz vagy bedrogozol, lerészegedsz ugyanez megtörténhet veled, a te felelősséged ha az autós figyelt és betartott mindent!

Nem megölted hanem baleset volt. A megölni azt jelenti számomra hogy előre kitervelt szándék vezérelt!

Ne gondolkodj rajta, és főleg ne kombináld túl különben soha nem fogsz kijönni belőle! Bármilyen gáz is ez az élet,jövünk és megyünk. És ha valaki nem vigyáz magára bizony ilyen következménye is lehet! Fel a fejjel, és ne gondolj erre!

2014. júl. 10. 15:42
 3/16 A kérdező kommentje:
Mindenki ezt hangoztatja, nem az én hibám volt!!!!!!!!! Még a felesége is ezt mondta! De nem tudok így élni, vissza akarom fordítani az időt, el sem indulni aznap, vagy csak 10 percet várni még. Mindig látom magam előtt!!
2014. júl. 10. 15:44
 4/16 anonim ***** válasza:
54%
Lehetséges, hogy magával a halállal való szembesülésed viselt meg ennyire?
2014. júl. 10. 15:51
 5/16 anonim ***** válasza:
66%
Ez ilyen. Nem tudsz mi tenni. Pszichológus segíthet.
2014. júl. 10. 15:51
 6/16 anonim ***** válasza:
70%
Én elhiszem, hogy ez megrázó!De gondolj bele abba, még jó, hogy nem a részeg ütött el valakit, mert az is igen gyakori.Ezek az alkoholisták veszélyesek autón, gyalog, biciklin egyaránt.Lehet, hogy szemétláda vagyok, de én nem tudom szívből sajnálni őket.Miért kell valakinek sík részegre vedelni magát?Aztán csodálkozik, ha elgázolják!
2014. júl. 10. 15:54
 7/16 anonim ***** válasza:
28%

Kepzeld el, hogy zaraskor bemesz egy boltba, veszel valamit. Ezzel feltartod ket percre a penztarost, majd epp mikor kilepsz jon egy betoro es lelovi.

Te olted meg? Ugye hogy nem. Pedig, ha tiz perccel korabban mesz be, akkor o pont elment volna a betoro elott.

2014. júl. 10. 15:58
 8/16 anonim ***** válasza:
45%
Eleve kezdd azzal, hogy ne így fogalmazz: "megöltem egy embert". Ez esetben szerencsétlenül jöttek össze a körülmények. Figyi: tudni azt, hogy végül mi vitte el? Mert azt írtad, hogy a helyszínen még felállt. Nem lehet, hogy kapott pl. egy agyi trombózist, ami egyébkét is bekövetkezett volna az alkoholizmusa miatt? Lehet, ha simán elesik a bringával, akkor is megtörténik. Gondolom az esetet kivizsgálták, ha a feleség sem hibáztat, talán tisztában vannak ezzel ,csak nem beszélnek róla. Nem csak a pszichológus segíthet, hanem lehet el kéne beszélgetni a családdal, szerintem az is könnyítene.
2014. júl. 10. 16:03
 9/16 anonim ***** válasza:
25%
és a fordítottjába belegondoltál már? hogy éppen hány ember nem halt meg eddig miattad? tudod ilyen kis apróságokon sok múlik...azzal hogy valakinek "rabolod az idejét" lehet az életét mented meg...ezekbe belegondoltál már?
2014. júl. 10. 16:03
 10/16 anonim ***** válasza:
25%
én azt gondolom ( a kommentedből) te nem is szeretnél ebből kijönni... Gondolom van családod, munkád... ha tönkre teszed magad na akkor már a magasról leszarva őket nekik ártasz! Hát tégy amit akarsz...
2014. júl. 10. 16:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!