Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért jár lassan mindenki...

Miért jár lassan mindenki egyetemre?

Figyelt kérdés
akárhova nézek, mindenki egyetemen... facebook adatlappal már szinte nem is találkozok olyannal, ahol nem egyetemre járna az aktális emberke...
2014. júl. 10. 12:20
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:

De legrosszabb esetben, csinálok valamit hasznos szakmát, nem fogok eladó lenni 60 éves koromig.

Akkor inkább kimegyek a mezőre egy kombájnba, ott legalább hasznosnak érezhetem magam. Teszek valamit az emberiségért, lesz kenyér az asztalon :D

Nem mintha az nagy jövő lenne ... :dd

2014. júl. 10. 23:19
 22/33 A kérdező kommentje:

de azt az álláspontomat még tartom, hogy az ilyen mindennapi hősöknek ezerszeresen nagyobb fizetést kellene adni.

pl. tűzoltó.

Szerintem megegyezhetne egy informatikusáéval a fizetése :)

2014. júl. 10. 23:24
 23/33 bumbi02 ***** válasza:

"Csakhogy a perspektivak masok. Ha jo szakmunkas vagy, akkor van egy limit, amit ha elersz utana mar nem mesz feljebb, sem jovedelemben, sem eletszinvonalban.

Diplomaskent ez a limit sokkal de sokkal feljebb van. Ez a lenyegi kulonbseg. "

Ezt azért vitatnám. Szakács vagyok. A krém Magyarországon is meg keresi a milliót, bár az eléggé a krémje.

Külföldön egy jobb helyen, 5-6 éves releváns munkatapasztalattal meg lehet keresni netto 2000-2300 eurót is. Ha az ember meg igazán befutott séf, akkor ennél jóval többet is.

Bár hozzáteszem, hogy a pénz nem minden. Én minimálbérért dolgozok - Ausztriában -, és ebből van egy otthoni, jól menő vállalkozásom, tudok nyaralni menni, és tudok félretenni, illetve bulizni, költekezni. Nekem ez tökéletes 21 évesen.

Igazából az, hogy ki hogyan él, nem azon múlik, hogy diplomás-e vagy OKJ-s szakmája van. Hanem, hogy hogyan él a lehetőségeivel. Hiába van valakinek 3 közgazdász diplomája és jó esze a közgázhoz, ha egyszerűen nem akarja megerőltetni magát, és beéri azzal, ha középszerűen dolgozik. Ellenben sokra viszi az, akinek bár csak OKJ-je van, mégis meg van benne a küzdés, és akarás.

Példának okáért, ikertestvéremnek egyelőre csak érettségije van + grafikus szakmája, mégis egy multinacionális cégnél már menedzserként dolgozik, és most kezdett el csak egyetemre járni. Az ő szakmájában egy bizonyos szint fölé lépéshez már tényleg kell a diploma. De nem hiszem hogy sok 21 éves mondhatja el magáról, hogy érettségivel menedzserként 20 embert irányítanának nap mint nap, és évente 3-4x járnának külföldre nyaralni. Ez mind csak arról szól, hogy az ember mennyire teszi oda magát, mennyire akarja magából a maximumot kihozni.

Van aki beéri azzal, hogy letölti a 8 óra munkát,és van aki mindennap úgy dolgozik, hogy egy hibát se lehessen találni a munkájában. Ez a különbség az emberek közt, nem a végzettség.

2014. júl. 11. 00:31
 24/33 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de ezt fenntartásokkal kell kezelnem. Multinál menedzser, ha nagyon szerencséd van 6-8 év után lehetsz. De inkább több. Junior -> 3év -> senior -> 3 év -> (supervisor) -> 3 év -> menedzser.

Kb így van a folyamat, ha up or out esetén az up felé indulsz :)

2014. júl. 11. 01:10
 25/33 anonim válasza:
Én fontosabbnak tartok egy jó szakmàt, mint egy diplomàt. A diplomàsok màr sok esetben túlképzettek. Egyik ismerősömnek 2 diplomàja van és egy irodàban asszisztens havi 100 ezerért. Ennyit diploma nélkül én is megkeresek.
2014. júl. 11. 03:02
 26/33 anonim ***** válasza:

Kerdezonek:

ha te megteszel mindent a sajat boldogulasodert, akkor nyugodtan hatradolhetsz es elegedett lehetsz, es elmondhatod hogy kihoztal mindent az adottsagaidbol es a lehetosegeidbol.

2014. júl. 11. 06:57
 27/33 anonim ***** válasza:

"Külföldön egy jobb helyen, 5-6 éves releváns munkatapasztalattal meg lehet keresni netto 2000-2300 eurót is. "

Az lehet, de egy mernok meg 3x ennyit keres, valoszinuleg feleannyi munkaval. Es ha karriert csinal, menedzser lesz, akkor meg annal is tobbet, jocskan.

Erre ertettem hogy mashol vannak a hatarok, masok a lehetosegek.

2014. júl. 11. 06:59
 28/33 anonim ***** válasza:

"Egyik ismerősömnek 2 diplomàja van és egy irodàban asszisztens havi 100 ezerért"

erre irtam korabban hogy nem mindegy milyen diploma es milyen szakma.

Amugy meg a penz tenyleg nem minden, a legfontosabb megis az lenne hogy az ember szeresse amit csinal. De nyilvan ha abbol nem lehet sehogyan sem megelni, akkor sajna mast kell valasztani.

2014. júl. 11. 07:00
 29/33 A kérdező kommentje:

" Kerdezonek:

ha te megteszel mindent a sajat boldogulasodert, akkor nyugodtan hatradolhetsz es elegedett lehetsz, es elmondhatod hogy kihoztal mindent az adottsagaidbol es a lehetosegeidbol."

Hát nem ennyire egyszerű ez. Nap mint nap azzal telnek a napjaim, hogy ki milyen érettségit végzett úgy, hogy az adott páciens egy szót nem tanult...

Itt is a környezetembe mindenki egyetemre jár...

Nehezen elviselhető ez

2014. júl. 11. 10:16
 30/33 A kérdező kommentje:

ja és mindenki bárhol bármi van a fejemhez vágja hogy nincs érettségim se

persze ezeknek lehetne magyarázni a depressziót és társait.

Szerintem az ilyenek nem ismerik mi az.

Az ilyen embereknek két kérdése van, ha ismerős, ha nem: mit dolgozol? mit végeztél vagy hova jársz

a többi lényegtelen.

2014. júl. 11. 10:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!