Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A mai nők valóban elfelejtette...

A mai nők valóban elfelejtettek főzni?

Figyelt kérdés
Tényleg egy rizst nem tudnak megpárolni, olyan csirizes lesz majdnem visszaszól. Akkor egy rántottát nem tudnak oda húzni és még a bundás kenyeret is odaégetik.

2014. júl. 2. 14:48
1 2 3 4 5 6
 51/59 A kérdező kommentje:
Ez már megfigyelhető az utolsó által említettnél fiatalabbaknál is sajnos , és az a baj ezzel, hogy csak rosszabb lesz. Most kapom sorra az olyan leveleket amikben észérvek nélkül ekéznek. Szinte ömlik mindből az önfelismerésből származó tömény utálat, amit ez a kérdés váltott ki azokból a nőkből akiknek fáj az igazság. Majd valószínűleg , erre is érkezik egy ocsmány fröcsögő,önmagát önkívületi állapotban felém helyező frappáns válasz, melyben természetesen piedesztára emelik a mai nők társadalmát. Nem támadásra használom ezt a felületet szeretlek titeket , csupán le kéne már jönni a magas lóról , szálljatok le tehát a földre kedves lányok/hölgyek kik annyira magatokra vettétek ezt az egészet, üzenem nektek: van élet a tükrön túl is...
2014. júl. 3. 23:59
 52/59 anonim ***** válasza:
40%
Teljes mértékben egyetértek.
2014. júl. 4. 01:14
 53/59 anonim ***** válasza:
40%
A GYÍK-ot át kellene keresztelni: LIBA oldalra.
2014. júl. 4. 10:43
 54/59 anonim ***** válasza:
87%

Ici-pici gyerekkorom óta besegítek a konyhai teendőkbe. Korán eldöntöttem, hogy megtanulok sütni és főzni, így is lett.

Nagyon fiatalon már gyúrtam a pizzatésztát, kalácstésztát, nem ijedtem meg - pedig próbáltak riogatni azzal, hogy "úgysem tudod megcsinálni" - de meg tudtam csinálni.

Leves, köret, főzelék, süti, egytálétel, stb. - nem okoznak gondot.

A párom, testvéreim, szüleim, szomszédaim, munkatársak - bárki, aki eddig megkóstolta az alkotásaimat, mindenkinek ízlettek. Nem csak finomak, hanem külsőre is formásak, amiket készítek.

Semmi "mű" összetevőt nem szoktam használni (pl. leveskocka, zacskós leves, konzerv)!!! Ezeket nem is tartom ételnek.

Plázába, szoláriumba nem járok, nem sminkelem magamat - nincs erre szükségem.

Amikor felteszek itt a gyékán egy-egy főzőcskézéssel kapcsolatos kérdést, akkor sokan, kedvesen szoktak válaszolni, így azt gondolom, hogy mások is szoktak főzni, ráadásul szívvel-lélekkel.

Ugyanakkor vannak emberek, akiknek egészen más az élete, mint az enyém. Látok én is arra példát, hogy vannak nők és férfiak is, akik gyereket vállaltak és amit a kicsik elé tesznek az nem étel.

Tehát van példa bőven bármilyen kategóriára, de szerintem ez nem a "mai nők"-re általánosítható. Biztosan mindig is voltak olyan emberek, akik nem tudtak főzni.

Szerintem nagyon sokan vagyunk, akik rengeteg dolgot kipróbáltunk már sütés-főzés terén és itt arra gondolok, hogy más népek által megszokott ízeket, fűszereket, alapanyagokat is használunk - ízlelőbimbóink örömére :-)

A kérdező kérdése általánosító, mivel ahány nő van, annyiféle élethelyzetben van. Az általánosításnak vannak olyan következményei, hogy az ember, aki ezt teszi, nem lesz képes a valóságot látni. Ehhez annyit fűzök hozzá, hogy a kedves kérdező vegye észre azt, ha van, aki nem tud főzni, ugyanakkor, ha valaki tud, akkor neki nem kell próbálnia bebizonyítania, hogy nem tud - ennek semmi értelme.

Az pedig, ha valakinek nem lenne értelme, sokkal nagyobb gond lenne annál, mint ha valaki nem tudna főzni, nem igaz?

2014. júl. 4. 11:59
 55/59 A kérdező kommentje:
Már a hosszú monológod elején tudtam, hogy hova akarsz kilyukadni, ha visszaolvasnál láthatnád, hogy valamelyik hozzászólásomban leírtam,hogy tisztelet a kivételnek, mert ugye kivételek mindenhol vannak. Egyébként gratulálok,ahhoz amit eddig elértél. A többi is igaz, hogy ahány élethelyzet annyi féle/fajta ember. Jól megszokott férfi-nő kapcsolatok eltűnőben vannak. Néha a szerepek is felcserélődnek, a nemi viszonyok is kiegyenlítődni látszanak. A kérdésre visszatérve, arra irányult, hogy a mai nők/lányok (tisztelet a kivételnek) teljesen elvannak ájulva maguktól,ha tükörbe néznek, olyan gizdák magukhoz nem szólnak, pedig az élet nem csak erről szól. A sütés/főzés csak egy alappéldája ennek az egésznek írhattam volna a takarítást,mosást stb. is,de erre jön a bunkó válasz , hogy házicseléd stb. Miért, mert ellátja az otthoni feladatokat ? Ettől szerintem még nem lesz SENKI házicseléd. Erről ennyit.
2014. júl. 4. 12:22
 56/59 A kérdező kommentje:
Make love, not war becenevű "hölgyike" pedig leállhatna a folyamatosan ekéző privát üzeneteivel, úgy látszik teljesen el van szállva magától, valami nagyon csípi a csőrét ami miatt álladóan ír. Ide várom a válaszát, ha én annyira "buta" vagyok , fejtse ki ő is amit gondol névvel együtt, aztán majd a többi ember is megvitatja mennyire is okos. Annyit azért előre is leszögeznék, monológjából , hagyja ki a nekem szánt rosszindulatú gondolatait , csak a kérdéssel foglalkozzon ne a kérdező személyével.
2014. júl. 4. 12:29
 57/59 anonim ***** válasza:
44%

Csak nem levélben fröcsögnek neked a főzni nem akaró kitartott libák? :)

Szerintem elég gáz már az is ha valaki ezt a kérdést magára veszi !csak nem fáj az igazság? :) :)

És tudom hogy általánosítóan néz ki a kérdés ,pedig Én is tisztában vagyok vele hogy a kérdező nem általánosít! Ne legyetek már ennyire aljadék! Valami nem tetszik ne nézz oda vagy törődjetek bele hogy nem főztök és ezért igen is lenézünk titeket! Ha ez nem tetszik lehet tenni ellene és nem privát levelekben fröcsögni :)

2014. júl. 4. 12:48
 58/59 A kérdező kommentje:
Hozzáteszem nem nézek le senkit se, azért amilyen , elfogadom azt is , ha valaki nem tud főzni, a hajlandóság már más , ha valakiből ez hiányzik meglehet említeni neki.
2014. júl. 4. 12:55
 59/59 anonim ***** válasza:
10%
Sokaknál a hajlandósággal van a probléma és nem a nem tudással.Meg mekkora gáz hogy van család ahol még a palacsintát is rendelik :)
2014. júl. 4. 13:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!