Mi értelme van a meleg büszkeség napjának?
Épp, hogy a velem ellenkező véleményen lévők vannak többségben, így "a többség szava szent" irónia volt a részemről. Gondoltam világos, de tévedtem...
Jól tettem fel a kérdést, de azóta (igen, összefügg, de) már másról folyik a vita, legalábbis a részemről. Azt gondoltam ez is feltűnt már, de...
"Talán ha heterók vonulnának fel a homoszexuálisokra való büszkeség miatt"
Vered magad a kontextus miatt, akkor ne emelj ki valamit, és értelmezd félre! Jobb esetben, tanulj meg magyar szöveget értelmezni, ez a lehetőség legalább nem feltételez szándékosságot a részedről.
Rendben, a szádba rágom. Ha valami rejtélyes oknál fogva a heteroszexuálisak büszkék lennének a melegek homoszexualitására, vagy csak valamilyen oknál fogva a melegekre, akkor megérteném. Nem önmaguk miatt vonulnának fel, érted???
Azt megértem, hogyha valaki másra vagy büszke, a gyerekedre, egy honfitársra, aki méltón képviselte hazáját, esetleg egy emberre, aki valami nagy dolgot vitt véghez az emberiség szempontjából..., de ebben is benne van az egó. Miért nem hallani, hogy büszkék lennénk egy másik nemzet sportolójára, ha ő nyer. Vagy miért nem vagyunk büszkék egy másik ember gyermekére, amikor a teljesítménye révén kiérdemelné stb. Azért, mert nincs közös vonás és ezáltal semilyen tekintetben nem érdemed! (ami, persze ez csak illúzió, mert különben sem lenne hozzá közöd, de az egód, a büszkeséged mást mond...) tehát a büszkeség valamiféle önreflexiót feltételez, és megint csak önmagadnál kötünk ki, akár közvetlenül (magadra vagy büszke), akár közvetetten (a gyermekedre vagy büszke) ;)
40-es! Te vagy az első, aki észérvekkel jön. Csak mondom ;)
Téged értelek, köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!