Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi értelme van a meleg büszkes...

Mi értelme van a meleg büszkeség napjának?

Figyelt kérdés
Orrba szájba bizonygatják, hogy így születtek, ergo nem a ő érdemük. Szóval nemértem.

2014. jún. 3. 17:01
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
már írtam a büszkeség itt bátorságot, kiállást jelent. ha neked ez negatívum, az a te bajod.
2014. jún. 11. 11:05
 32/43 A kérdező kommentje:
Akkor itt fejezzük be, mert értelmetlen! Nem egyszer, és nem is kétszer írtam már le, de úgy tűnik, hogy nem értesz magyarul. Nem azt kérdeztem, hogy MIT jelent, hanem hogy MIÉRT jelenti azt a számodra. Indokold meg, támaszd alá épkézláb érvekkel, példákkal! Mindegy, nemérted...
2014. jún. 11. 12:01
 33/43 anonim ***** válasza:

egyre erősebb a gyanúm, hogy intellektuálisan suta vagy.

a kérdésed:

"Mi értelme van a meleg büszkeség napjának?"

a válaszom: hogy megmutassák, hogy nem szégyenlik magukat olyanért, amiről nem tehetnek és nem kell szégyellniük, mert nincs benne semmi rossz.

ez a válasz a miértre is. ami pedig a büszkeség szót illeti: ha azt mondom büszke vagyok a gyerekemre, az egoizmus? bújj el.

2014. jún. 11. 12:48
 34/43 A kérdező kommentje:

Igen, kényelmes átugrani az utolsó bő másfél oldalt.

Ez már fáj! Nem a sértegetés, hanem az értetlenkedés.

Találkozunk a búvóhelyen, i guess... bár még mindig nem kaptam releváns érveket, hogy "nekem miért is kéne elbújnom".

Talán ha heterók vonulnának fel a homoszexuálisokra való büszkeség miatt, akkor érteném, és nem tettem volna fel a kérdést. Igen, sarkítok, és igen, szarkazmus. Bár kétlem, hogy... mindegy D:

2014. jún. 11. 13:30
 35/43 anonim ***** válasza:

"Nem azt kérdeztem, hogy MIT jelent, hanem hogy MIÉRT jelenti azt a számodra"

Kérdező, neked az "autó" szó miért jelent "kerekeken guruló, motorral felszerelt közlekedési eszköz"-t?

Hát ezért jelenti a büszkeség is azokat a dolgokat is, amiket itt leírtak páran. Én már írtam fentebb, hogy elsődlegesen nekem is azt jelenti a szó, amit neked, de a másodlagos, hasonló jelentések is léteznek, ezt megkérdőjelezni pont ugyanolyan, mint az "autó" szó jelentésével vitába szállni. Vagy hogy a "nyúl" MIÉRT nem csak állatot jelent, miért ige is...

2014. jún. 11. 13:59
 36/43 anonim ***** válasza:
Tehát AZÉRT jelent a "büszkeség" szó olyanokat is, hogy "önbecsülés, tartás" stb, mert a magyar nyelvben sok esetben ilyen jelentésben fordul elő. Azt akarod, hogy mi keressünk példákat neked?
2014. jún. 11. 14:01
 37/43 A kérdező kommentje:
Akkor játszunk a te szabályaid szerint, bár eddig is azt tettem... A kivétel teszi próbára a szabályt, és nem erősíti azt. Kivétel alatt most én egy rossz példa felhozását értem, ha már az önigazolás leplezetlen keretei között kezelhetünk egy szerintem INDOKOLATLANUL BELEMAGYARÁZOTT jelentéstartalmat hiteles érvként. Nafene, pedig még indokoltam is... *kezdem elveszíteni a türelmem enber*
2014. jún. 11. 15:16
 38/43 anonim ***** válasza:

Azért ezen megragadt a szemem

"A többség szava szent","Jellemző rátok a birkaszellem".

Nem ellentmondásos ez egy kicsit?

Pont hogy te vagy a birka hogy azt hiszed,hogy mindig a többségnek van igaza.

Másrészt,hol láttál te arról felmérést,hogy az emberek mit gondolnak a büszkeség szóról?

Ez a szó önmagában se nem pozitív se nem negatív,attól függ milyen szövegkörnyezetben és ki,miért használja.

De te annyira makacs vagy,hogy rád nem lehet hatni semmivel.....

2014. jún. 11. 19:16
 39/43 anonim ***** válasza:

Amúgy meg nem jól tetted fel a kérdésedet sem.

Mert a kérdésnek így kellett volna hangzania.

"Mi értelme van a büszkeség szónak?".

Minek kellett ezt pont a melegekre kiélezni,mikor már rég nem erről van szó?

Másrészt mi az h ha heterófelvonulás lenne,megértenéd?

Ezzel meghazudtolod az állításodat,amit írtál,hogy arra nem lehet büszkének lenni.

2014. jún. 11. 19:20
 40/43 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, az ugye feltűnt, hogy többen is írunk neked. Tök normális stílusban, erre te úgy felhúzod magad, mintha itt bárki is bántani akarna téged vagy zavaróan értetlen lenne, de erről szerintem nincs szó. Viszont úgy érzem, hogy te nem akarod meghallani/megérteni azt, amit itt többen próbálunk magyarázni. De tessék néhány példa: "A büszkeségem nem engedi, hogy kenőpénzt fogadjak el." Ez egy teljesen hétköznapi mondat (legalábbis kéne, hogy legyen :D), itt a büszkeség szó használata teljesen megszokott, és elterjedt, és nagyjából "erkölcsöt" vagy "önbecsülést" jelent ebben a kontextusban.

És persze lehet negatív is a dolog, teljesen hasonló mondatszerkezetben: "A vita után büszkesége nem engedte, hogy ő kezdeményezze a békülést". Ugye, ez is megszokott mondat. Itt "gőgöt" jelent inkább ugyanaz a szó. Hát nem fantasztikus a magyar nyelv, hogy milyen sokrétű, és sokoldalú?

2014. jún. 11. 20:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!