Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi értelme van a meleg büszkes...

Mi értelme van a meleg büszkeség napjának?

Figyelt kérdés
Orrba szájba bizonygatják, hogy így születtek, ergo nem a ő érdemük. Szóval nemértem.

2014. jún. 3. 17:01
1 2 3 4 5
 21/43 A kérdező kommentje:

Nem értem. És tudod miért? Mert hülye vagyok.

Amiről írsz, annak kevés köze van a büszkeséghez szerintem. A gerinces (tartás) ember nem feltétlenül büszke, és fordítva.

2014. jún. 10. 14:39
 22/43 anonim ***** válasza:

Pedig ez a szó ezt is jelenti.

Akkor most tanultál valamit.

Nem hallottad még ezt a kifejezést?

"Azért bennem is van büszkeség!"

Ezt olyankor használják mikor vmi már nagyon megalázó és az adott ember nem tűri el a dolgot....

2014. jún. 10. 16:15
 23/43 anonim ***** válasza:

Én azt nem értem, hogy ez miért zavar bárkit is!

Én például nem vagyok vallásos, miért kell néznem a körmeneteket?

Nekik sem érdemük, hogy megkeresztelték őket.

Természetesen nem érdekel, felőlem éjjel nappal mehetnek.

2014. jún. 10. 16:26
 24/43 A kérdező kommentje:

Egy szó xedleges belemagyarázott jelentéstartalmával hozakodsz elő az elsődlegessel szemben. Nem azt vonom kétségbe, hogy számodra értelemmel bír, hanem azt mondom, számomra értelmetlen. Mondok egy példát: a színes dolgok "melegek", (pedig nem!) Sokan így gondolják, ettől függetlenül baromság.

De oké, maradjunk a te gondolatmenetednél, és kanyarodjunk vissza az én véleményemhez. Szerintem a büszkeség egy alapvetően negatív tulajdonság és fogalom.

"Büszkeségből" két dolgot is tehetsz:

Egy, nem állsz le vitázni, mert nem tartod méltónak a vitapartnert.

Kettő, leállsz vitázni, mert sérti az önérzeted, a "büszkeséged". (Mindkét helyzetben negatív töltettel bír, és kimeríti az egoizmust, szerintem)

Még az általad aposztrofált módon is értelmetlen a használata, mint pozitív jelzőé, just sayin'

2014. jún. 10. 19:20
 25/43 A kérdező kommentje:
Eddig nem húztam le senki véleményét, de aki mégegyszer előhozakodik itt a vallással, azét kénytelen leszek, szégyenszemre. Higgyétek el, nem szeretném!
2014. jún. 10. 19:24
 26/43 anonim ***** válasza:
Brandoneeenak igaza van, kérdező. a Büszkeség itt pozitív értelemben van, az nem mindig negatív fogalom. A büszkeség itt tartást, kiállást, bátorságot jelent.
2014. jún. 10. 20:33
 27/43 A kérdező kommentje:
Az nem indoklás, hogy "Brandoneeenak igaza van". Különben meg nem értesz. Ti az egoizmust önmegvalósításnak és pozitívumnak tartjátok, én nem. Több kört pedig felesleges lefutni.
2014. jún. 10. 21:08
 28/43 anonim ***** válasza:

Nézd.Számít az milyen szót használ rá az ember?

A szavak jelentését nem én találtam ki.

A lényeg a mondanivalója.

És,hogy mit jelent szerintem már sokan elmagyarázták itt neked.

2014. jún. 10. 22:08
 29/43 anonim ***** válasza:

Van akit az is zavar(mert annyira borult elméjű),hogy a homoszexuálisokra hoztak egy kifejezést "meleg".

Angolban a "gay"-jelentése vidám szó felel meg ennek.

Vannak többértelmű szavak.Létezik szleng,stb.

Hogy miért egy adott szóra találták ki,azt kérdezd attól,aki elnevezte.De nem hinném,hogy megtudnád kérdezni,mert már az illető nem él.

rák-rák

szem-szem

Most hirtelen nem jut eszembe több.

A szövegkörnyezettől függ,hogy mi a jelentése.

2014. jún. 10. 22:11
 30/43 A kérdező kommentje:
Jól figyelj! Értem, hogy neked ez a véleményed, csak azt nem, hogy miért. Miért tartod elfogadhatónak a büszkeséget, mint pozitívumot? Mert erre, még épkézláb magyarázatot nem kaptam. Holott az emberek többsége így gondolja. Hogy nem tudjátok megmagyarázni, az nem számít... Fogadjuk el bizonyítás nélkül, mert a többség szava szent. Feltételezem, ha régen valaki kitalálta, meg is tudta indokolni magának, másoknak. Namost, ha te nem tudod megindokolni, miért használod, tartod elfogadhatónak? Egyelőre annyit látok, hogy a csoportszellem érvényesül (birkák vagytok), érvek nélkül. Sértődés ne essék!
2014. jún. 11. 09:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!