Mi értelme van a meleg büszkeség napjának?
Nem értem. És tudod miért? Mert hülye vagyok.
Amiről írsz, annak kevés köze van a büszkeséghez szerintem. A gerinces (tartás) ember nem feltétlenül büszke, és fordítva.
Pedig ez a szó ezt is jelenti.
Akkor most tanultál valamit.
Nem hallottad még ezt a kifejezést?
"Azért bennem is van büszkeség!"
Ezt olyankor használják mikor vmi már nagyon megalázó és az adott ember nem tűri el a dolgot....
Én azt nem értem, hogy ez miért zavar bárkit is!
Én például nem vagyok vallásos, miért kell néznem a körmeneteket?
Nekik sem érdemük, hogy megkeresztelték őket.
Természetesen nem érdekel, felőlem éjjel nappal mehetnek.
Egy szó xedleges belemagyarázott jelentéstartalmával hozakodsz elő az elsődlegessel szemben. Nem azt vonom kétségbe, hogy számodra értelemmel bír, hanem azt mondom, számomra értelmetlen. Mondok egy példát: a színes dolgok "melegek", (pedig nem!) Sokan így gondolják, ettől függetlenül baromság.
De oké, maradjunk a te gondolatmenetednél, és kanyarodjunk vissza az én véleményemhez. Szerintem a büszkeség egy alapvetően negatív tulajdonság és fogalom.
"Büszkeségből" két dolgot is tehetsz:
Egy, nem állsz le vitázni, mert nem tartod méltónak a vitapartnert.
Kettő, leállsz vitázni, mert sérti az önérzeted, a "büszkeséged". (Mindkét helyzetben negatív töltettel bír, és kimeríti az egoizmust, szerintem)
Még az általad aposztrofált módon is értelmetlen a használata, mint pozitív jelzőé, just sayin'
Nézd.Számít az milyen szót használ rá az ember?
A szavak jelentését nem én találtam ki.
A lényeg a mondanivalója.
És,hogy mit jelent szerintem már sokan elmagyarázták itt neked.
Van akit az is zavar(mert annyira borult elméjű),hogy a homoszexuálisokra hoztak egy kifejezést "meleg".
Angolban a "gay"-jelentése vidám szó felel meg ennek.
Vannak többértelmű szavak.Létezik szleng,stb.
Hogy miért egy adott szóra találták ki,azt kérdezd attól,aki elnevezte.De nem hinném,hogy megtudnád kérdezni,mert már az illető nem él.
rák-rák
szem-szem
Most hirtelen nem jut eszembe több.
A szövegkörnyezettől függ,hogy mi a jelentése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!