Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi értelme van a meleg büszkes...

Mi értelme van a meleg büszkeség napjának?

Figyelt kérdés
Orrba szájba bizonygatják, hogy így születtek, ergo nem a ő érdemük. Szóval nemértem.

2014. jún. 3. 17:01
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
32%
Mert mindenkinek kell egy nap, mikor rendőri biztosítás mellett verheti ki a farkát az erkélyről. Azért írom ezt, mert van fotó róla. Ha meg nem tetszik, akkor náci vagy. :C
2014. jún. 3. 17:45
 2/43 anonim válasza:
100%

Ez egyfajta tiltakozás, figyelemfelhívás, sztrájk. Vannak, amit a melegek szeretnének elérni, egyenlőség, nyíltan sétálni az utcán megkülönböztetés nélkül, leb*zizás nélkül... A célja érthető szerintem. Persze vannak, akik azt mondják, hogy nem, mert nem természetes, nem normális, ezen elvek ellen is fellépne a meleg büszkeség napja.

Ami miatt értelmetlennek tűnik, hogy a parádéba, őrjöngésbe bulizásba átcsapó része (amikor van olyan) többet árt, mint használ, főleg, ha a média rá is erősít...

Értelme lenne, ha nem hagynánk annak esélyt, hogy félremagyarázzák, hogy undort keltsen emberekben...

2014. jún. 3. 17:57
 3/43 A kérdező kommentje:

Rendben. Amit leírtatok azt értem, értettem eddig is.

Én a melegek hozzáállását nem értem. Valamire, ami nem az ő érdemük (és ezt hangoztatják is, hogy így születtek, nem tehetnek róla), miért büszkék? Nekem ez ellentmondásos.

2014. jún. 3. 18:40
 4/43 A kérdező kommentje:
Második, úgy értem miért a büszkeség jelzőt használják?
2014. jún. 3. 18:43
 5/43 anonim ***** válasza:
Érdekes oldalról közelíted meg, ez tetszik. Adódik a kérdés, hogy aki leörököl egy vagyont a szüleitől, az miért viselkedik úgy, mintha a két kezével szedte volna össze, és tudná mi a munka? Miért büszke rá? Ez is ilyesmi. Azzal a legkönnyebb dicsekedni, ami nem a mi érdemünk.
2014. jún. 3. 18:47
 6/43 anonim ***** válasza:
az az értelme, hogy megmutassák, nem nácik.
2014. jún. 3. 23:19
 7/43 anonim ***** válasza:
100%

A felvonulók nem a melegségükre büszkék, hanem önmagukra...függetlenül a szexuális orientációjuktól, illetve annak ellenére is. De igazából folyamatosan alakul a felvonulás célja. Korábban erősen szólt arról is, hogy "hé emberek, itt vagyunk mi is, melegek, nem kell csodálkozni, pont ugyanolyanok vagyunk, mint ti", de közben egyre erősödő üzenete a felvonulásoknak a jogegyenlőség hangsúlyozása...És ha a felvonulás kelt is némi érzelmi hullámokat a társadalomban, szerintem alapvetően hasznos...mert vannak sokan, akiknek a felvonulás segített elfogadni azt, hogy a melegek nem különböznek a heteróktól, és nem kell rájuk UFÓként nézni.

És sok melegnek ad némi önbizalmat ahhoz, hogy fel merje vállalni magát.

2014. jún. 3. 23:42
 8/43 anonim ***** válasza:
100%
A társadalom azt sulykolja az emberekbe, hogy ha homoszexuális vagy, akkor nem vagy egyenértékű ember. Mindegy, hogy mennyire vagy kedves, aranyos, tisztességes, adófizető állampolgár, te csak egy kis b*zi vagy. Lehetsz akár díjnyertes művész, olimpiai sportoló vagy elismert orvos, aki életeket ment, akkor is le fognak k*csögözni. És hát elég nehéz úgy büszkének lenni önmagadra, ha mindenki más úgy bánik veled, mint egy féreggel. A büszkeség napjának egyik üzenete az minden nem-heteroszexuális embernek, hogy legyél büszke arra, aki vagy. Hiába próbál elnyomni a társadalom, hiába űznek belőled csúfot nap mint nap, te is érsz annyit, mint bárki más, a te életed, a te munkásságod, a te boldogságod is ugyanannyira fontos, mint másoké.
2014. jún. 4. 08:40
 9/43 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek jópár előttem szólóval. Nem arra vagyunk büszkék, hogy melegek vagyunk. Az ember mindenkitől csak a rosszat hallja; szerintem a felvonulásnak az lenne a fő célja, hogy rájöjjenek az emberek, hogy a szexuális hovatartozástól függetlenül mindenki ugyanolyan ember.

Higyjétek el, nincs annál rosszabb érzés, mint pl. együtt ebédelni a családoddal, és azt hallgatni, hogy hogyan szidják a melegeket, hordják el őket minden rossznak és röhögnek rajtuk, miközben te ott ülsz közöttük, tudván, hogy tudtukon kívül, de rólad is beszélnek. Pokoli érzés!

Hadd meséljek el valamit, ami nekem igazán rávilágított arra, miért is kell ez a felvonulás. Egyik évben pont ki szerettem volna menni én is, hiszen végülis az én ügyemről szól a dolog. Épp előtte ballagott az unokatestvérem, és ahogy ültünk az ünnepi asztalnál, végighallgathattam, hogy két kedves rokonom hogyan tervezi, hogy megy majd dobálni meg mocskolódni a felvonulásra a bandájával. Annyira elborzasztott, hogy van, aki előre tervezi nagy mosolyogva, hogyan aláz majd meg hozzám hasonlókat, hogy végül el sem mentem. Tudom, gyávaság, de ez van. :(

25/l

2014. jún. 4. 09:21
 10/43 anonim ***** válasza:
100%
A felvonuláson a legtöbb fejlett helyen nem szoktak tökig bakancsos neonácik lenni (CSAKHOGY EZ ITTEN MAGYARORSZÁG),akik láthatóan nem csak teljesen idióták és intoleránsak ,de legtöbbjük sikertelen az életben és sokuknak csak abban van sikere ,ha a heréje is 50-esre van gyúrva. Egyébként érdekes megnézni ,hogy a toleráns és intoleráns országok ,milyen relációban vannak gazdasági szinten. De hát sajna le vagyunk maradva. 50 évvel.
2014. jún. 4. 20:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!