Lanyok! Mi a velemenyetek a cigany vissza huzodo fiatal szegeny fiukrol?
Az, hogy messziről kerülöm őket.
Még csak véletlenül se legyen köztünk semmilyen kapcsolat, épp elég az, hogy ismeretlenül is én tartom el őt az adómból.
Teljesen mindegy, hogy egy cigány mondjuk visszahúzódó (ha az igekötő az ige előtt áll, egybeírjuk) vagy rendes.
Egyrészt egy cigány sose jár egyedül.
Ha bármiféle kapcsolatot kezdenék egy cigánnyal, megkapnám családostól, attól meg az Isten mentsen meg.
Másrészt a vér vízzé nem válik!
Hiába visszahúzódó, ha elkezd szaporodni, az utódain kiüt a vér, 12 évesen bárkit megkéselnek 20 forintért, mert túl primitív az agyuk.
Szóval csak az szüljön cigánynak gyereket, aki erre fel van készülve.
így látatlanban nem sok.
Azokról viszont megvan, akik amiatt sértegetnek, mert cigány vagy.
És mondom ezt úgy, hogy azt gondolom, hogy sokkal magasabb a bűnözés, és a munkanélküliség a cigányok közt.
És az a véleményem, hogy a felemelkedésükért a legtöbbet saját maguknak kell megtenni.
És nagyon rossz lehet, ha olyan környezetben nevelődtek, ahol nem kapják meg azt az alapvető szocializálódáshoz szükséges dolgokat.
nem gondolom, hogy a bőrük színe, vagy a genetika miatt tartanak ott sokan közöttük, ahol.
Viszont az nagyon káros, és nemcsak rájuk, hanem a "magyarokra" nézve is, ha a bőrzsínük, családjuk miatt eleve leírják ezeket az embereket. És elhitetik velük, hogy képtelenek "normális", azaz rendes dolgos életet élni.
mert azzal pont ahhoz járulnak hozzá, hogy minél kevesebben menjenek el közülük tanulni, és dolgozni.
Holott ők is képesek rá.
Üzenném az egyik előttem szóló végtelenül naiv kislánynak:
Az a "cigány orvos" több mint valószínű hogy egy arab származású orvos volt - sok ilyen orvos van Magyarországon - csak te a sötétebb bőrszíne és a beszédén érződő akcentus miatt nézted cigánynak. Erről ennyit. Én sem szeretem az előítéleteket és az "egy kalap alá vételt" , de tündérmeséket azért ne gyártsunk.
Kérdezőnek: Én ugyan nem lány vagyok hanem fiú, de engedd meg, hogy az életedhez útmutatóként Márai Sándor Füveskönyv c.művének egy részletét ajánljam:
"Ember módra élsz, ha igazságosan élsz. Ha minden cselekedeted és szavad alján a szándék van: nem ártani az embereknek."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!