39 éves nőként hogyan érjem el, hogy ne tegezzen le mindenki?
Ha egy 5 éves gyereket arra tanítanak, hogy így is lehet köszönni, akkor azt is megszokta, hogy illendően viszonozzák. Ebben nincs semmi túlzás. Természetesen ez nem vonzza azt maga után, hogy az ember folyamatosan magáz egy kisgyermeket.
27 évesen nyilván egész más az életed, majd 10 év múlva visszatérhetünk rá, mi a véleményed arról, ha úton-útfélen letegeznek. :) Már ha így lesz..
Én sem tapasztaltam korábban orvosnál ilyesmit, csak épp a napokban. Valahogy nem is illik oda a "néni", aki tiszteletlen volt. És másodjára találkoztam vele, amikor időpontot kértem a vizsgálatra, akkor is tegezett és 1 hónap múlva a vizsgálat alkalmával is.
Mindenkinek? Nem lehet.. Ha pl megkérdezem az utcán, merre található a posta, megmondja az illető, de közben automatikusan tegez. Szóljak rá?
Sajnos ott van a baj, hogy az emberek nem tanulnak illemet.
- Merre van a posta?
- Arra MENJ!
Ez bizony zavaró. Aranyos vagy nagyon és értem, mit akarsz mondani, de 18 évesen még nem tudod beleképzelni magad a helyzetembe. Sok minden történt az életemben, sok dolgot megéltem, "sok" év van mögöttem. És ezek után különbséget tesznek közöttem és a mellettem álló, velem egykorú ember között, mert míg őt magázzák, engem nem.
Jó példa erre az, hogy a napokban beszélgettem az utcán egy kedves (velem egyidős) barátnőmmel az utcán és most valóban odajött valaki, aki egy bizonyos utcát keresett. A köszönés a következőképpen zajlott: - Jó napot kívánok, szia!
Hát hmmm..
Egyébként abban teljesen igazad van, hogy lassan szinte alig lehet megkülönböztetni a 15-45 körüli nőt. De ez azt hiszem nem az idősebbnek róható fel. A fiatalok, sőt gyerekek akarnak mielőbb felnőttnek látszani. És sikerül is.
Én értem, hogy miért zavar, nem azt mondom, hogy nem kéne zavarjon. Csak sajnos nem jut eszembe semmilyen értelmes megoldás. Van egy jogos igényed, de nincs mód rá, hogy az emberek tudomására hozd. Nekem ez patthelyzetnek tűnik. Nem csodálkoznék egyébként, ha szép lassan tényleg elkezdene kialakulni a kort "jelző" ékszerek ajándékozása születésnapra. Másról is tudom, hogy problémát jelent ez neki.
(Egyébként nem tudom, remélem online csatornán nem zavar a bevettnek számító tegezéses forma. Ha mégis, akkor kérlek jelezd és utólag is elnézést)
06.03. 14.12
Nem, nem zavar, aranyos vagy!
A net más, személytelen. Legtöbbször az illető nemét sem tudjuk (mint jelen esetben is), nemhogy a korát. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!