Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Azért utál mindenki mert...

Azért utál mindenki mert cigány vagyok?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok, félig roma származású. A Gimnáziumban, ahova járok mindig beszólnak az osztálytársaim emiatt. Nem szoktam visszaszólni, én csendesebb természetű vagyok, de azért elég rosszúl esik. Sohasem loptam el semmit, és jó tanuló vagyok, de még a tanárok is furcsán néznek rám. Mindig utálni fognak ezért (amiről én nem is tehetek)?
2014. máj. 1. 22:45
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
55%

Szerintem valassz olyan embereket magad melle akik elfogadnak. Az, hogy a tobbi utal vagy nem, szerintem ezen folosleges ragodnod, mert a tobbi embert rajtad kivul a foldon ugyanugy bizonyos emberek valamert nem birjak/utaljak stb.

Nekemvan egy baratnom aki a csaladnevrol megitelve roma szarmazasu de ettol szeretem es jol kijovok vele. Engem nem a hovatartozas foglalkoztat hanem az, hogy ember legy!

2014. máj. 1. 22:51
 2/13 anonim ***** válasza:
37%
Mondd azt, hogy szicíliai őseid voltak, találj ki valamit még hozzá.
2014. máj. 1. 22:52
 3/13 anonim ***** válasza:
87%
Valószínű. Néhány fajtársad már gondoskodott arról, hogy minden cigányt elkönyveljenek lopós, kötekedős ge*inek. Ha nagyobb leszel és rendes ember maradasz akkor a normálisabb emberek már nem fognak ez miatt utálni de most még tarts ki mert elég sokáig fognak még furcsán nézni rád.
2014. máj. 1. 22:54
 4/13 anonim ***** válasza:
6%

Az ember tipikusan elintézi annyival, hogy Ó ezek loptak tőlem múltkor, akkor utálom ezért mindegyiket. Ez nagyon buta gondolkodásra vall, de könnyebb elítélnie mint megismerni.

A tanárok is rasszista k*csögök legalábbis a nagy részük.

21F

2014. máj. 1. 23:04
 5/13 Firedoom ***** válasza:
43%
Sajnos ilyen a vilag, az embert olyan bunokert billogozzak meg amirol nem tehet. Az eggyetlen ami rajtad mulik, hogy maradj meg embernek.
2014. máj. 1. 23:05
 6/13 anonim ***** válasza:
67%

Nekem volt roma származású osztálytársam. Nagyon közvetlen és vicces volt, ezért elfogadták a többiek, bár sokszor beszóltak neki a többiek a származása miatt. Olyankor visszaszólt valami frappánsat és vicceset, vagy helyeselt. A természete miatt a tanárok is normálisak voltak vele. Ő is jól tanult amúgy meg nem csinált semmi rosszat.

A csendesebb embereket amúgy is nehezebben fogadják el, tapasztalatból mondom, meg őket könnyebb támadni is. Mindig azzal bántják a többiek a másikat, ami a legmeghatározóbb vagy legnyilvánvalóbb, legfeltűnőbb ismertető jegye.

A romákkal kapcsolatban szinte mindenkinek van előítélete. Azt nem mondom, hogy soha nem lesz olyan, amikor nem fog 1-2 ember kinézni téged a társaságból vagy piszkálódni, de a tiszteletre méltó normális embereket szerintem a többség elfogja fogadni.

Amúgy nekem anyukám Erdélyben született. Sokszor volt olyan, hogy ezt megtudták pl. az aktuális munkatársai, beszóltak neki emiatt, hogy hülye román meg ilyenek, vagy gorombán viselkedtek vele emiatt.

2014. máj. 1. 23:06
 7/13 anonim ***** válasza:

Úgy értékeld magad,hogy Te egy olyan ember vagy,

aki példa értékü lehet minden ember számára.Erõs vagy

képes vagy rá.Nem könnyü az utad,de nem te tehetsz

róla,hogy sokan rádcsodàlkoznak.Bízz magadban!

2014. máj. 1. 23:09
 8/13 anonim ***** válasza:
11%
ne foglalkozz az ilyen fa sz opó parasztokkal, akik lenézik a másikat a származása miatt, szánalmas dolog. Ne hogy letagadd mint ahogy az egyik valaszoló irta, h mondd h szicilijai vagy nincs abban semmi szégyen h roma vagy, aki szerint meg az az lesz0phat. Én is félig cigány vagyok és soha nem titkoltam,vagy tagadtam le habár a külsö alapján simán letagadhatnám, nem vagyok bokszos :D de minek tagadnám akinek nem az igy járt, nem tud érdekelni sz0pja le magát kínjában. Taves baxtalo;)
2014. máj. 1. 23:14
 9/13 anonim ***** válasza:
33%
ne sajnáltasd magad mert ez is tipikus cigány szokás
2014. máj. 2. 00:26
 10/13 anonim ***** válasza:

Viccesen fogd fel. Válaszolj csipkelődős, szarkasztikus hangnemben, valami humoros mondattal.

Én is félig roma vagyok, de én nem azon kattogok, hogy a származásom miatt elítélnek -e, vagy sem. Tudom magamról, hogy vagyok annyira jó ember, mint ők, és ha megismernének, nem mondanának ilyen hülyeségeket.

2014. máj. 2. 01:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!