Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » 39 éves nőként hogyan érjem...

39 éves nőként hogyan érjem el, hogy ne tegezzen le mindenki?

Figyelt kérdés
Tény, hogy akár 15-20 évet is letagadhatnék, ha iskolások közé keveredem, még ők is azt hiszik, közéjük tartozom, de mégis lassan akár nagymama lehetnék! És folyton, úton-útfélen az összes ember letegez. Borzasztóan zavar. Írjam ki a homlokomra a korom?? Nem viccelek, komoly a kérdés. Aki viccnek veszi, gondoljon bele, hogy ilyen korú nő családtagja vajon szereti-e azt, ha pl fizet a pénztárnál, úgy köszönnek neki: helló! Vagy az orvosnál a nővér azt mondja: ülj oda le! Szívesen az orruk alá dörgölném a korom és néha meg is teszem, mert kivagyok, de nem tehetem ezt örökké. De mégis hogyan oldjam meg? Ötlet?
2014. máj. 14. 15:47
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

16:00 - Kedves 28éves!

Ugyanilyen incidensek érnek engem is nap mint nap! Az emberek szinte eltaposnak. Ha leülök a buszon, néznek, hogy miért nem adom át a helyet, a szembejövő velem egykorúak szinte nekem jönnek. A férfiak pedig.. vicc.. vagy cuppognak, vagy abszolút udvariatlanok. Egyszerűen nem tudom, mit kezdjek! Már azon gondolkodom, hogy a 40. születésnapomra kérek egy jó nagy "40"-es medált a nyakamba.

És bizony, én is mindig azon gondolkodom, hogy ha lányka lennék, akkor is milyen jogon merészelnek így viselkedni az emberek?

2014. máj. 14. 16:08
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

De szerintem itt a gond nem azzal van, hogy mennyi idősek vagyunk, hanem hogy ez a viselkedés egyáltalán előfordulhat.

Most őszintén, egy gyerekkel lehet/kell így viselkedni?????

2014. máj. 14. 16:09
 13/27 A kérdező kommentje:

16:09

Sajnos én megtapasztalom, hogyan bánnak a felnőttek a fiatalokkal. Rendkívül gyakran ér szexuális inzultus is. Persze volt olyan, hogy keményen felléptem, de olyan is, hogy inkább elmenekültem.

2014. máj. 14. 16:17
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Ez borzalmas. :(

Nem értem, miért gyűlölik egymást az emberek... És persze a gyengébbet bántják, nyilván.

2014. máj. 14. 17:02
 15/27 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem próbálj... khm... próbáljon nem úgy öltözködni, ahogy egy fiatal nő, hanem vegyen fel olyan mature nőies ruhákat... Tehát ne testhez álló farmer és top meg ilyenek, hanem hosszú szoknya, blézer... ezek nagyon szépek és "öregítenek" is.

Persze nem tudom, hogyan öltözködik, lehet totál hülyeséget mondok :D

Egyébként nekem az a problémám, hogy 25 éves vagyok, és mindenki magáz :D

2014. máj. 14. 17:49
 16/27 *Nekomimi* ***** válasza:
100%

Ne haragudj, de én egyáltalán nem értem a " problémádat ". :) Kicsit furcsa vagy számomra... Nem vagy te egy kicsit túl, hogy is fejezzem ki magam... túl merev ? És még szépen fogalmaztam... Örülj, hogy 39 évesen még tegeznek és nem néznek vén szatyornak. Örülj, hogy ezek szerint jól tartod magad... Itt most egyáltalán nem arról van szó, hogy ki bunkó, ki tiszteletlen, hanem pusztán arról, hogy nem nézel ki 39-nek.. Most komolyan, te úgy képzeled el, hogy ha valaki köszönni akar neked, akkor előbb kérdezzen rá a korodra?

Komolyan mondom, az olyan emberek mint te jobbak, mint bármelyik szórakoztató műsor :D Jókat lehet rajtatok nevetni. :D Bocsi, de ez az igazság...

Amúgy, én 30 éves vagyok, szóval remélem nem okozott hatalmas, világot rengető problémát, hogy le mertelek tegezni. -.- :D

2014. máj. 14. 18:47
 17/27 anonim ***** válasza:
29 éves lehettem, alkoholt vettem a boltban, a pénztárban kis csaj (lehetett úgy 20-22 éves), köszönök neki, hogy "Jó napot kívánok!" Erre visszaszól, hogy "Szia! Személyi igazolvány???" Azt hittem kirángatom a pénztár mügül. Igenis idegesítő, pláne, ha én magázni kezdek valakit, ne tegezzen már vissza, főleg ha én vagyok az idősebb, de amúgy se! Nem őriztünk együtt birkát.
2014. máj. 14. 19:20
 18/27 A kérdező kommentje:

18.47

Nem tartom magam merevnek.

Könyörgöm, egy üzletben mi szükség van arra, hogy az eladó letegezze a vevőt? Gyanítom, ha jelen van a főnök, akkor nem teszi ezt.. Szerintem manapság azért sem divat a magázódás, mert azzal tiszteletet tanúsítana az illető a másik ember irányában és az olyan cikiiii..

Egyébként ha nekem egy 5 éves kisgyerek úgy köszön, hogy: Jó napot kívánok!, én is így köszönök vissza..

2014. máj. 14. 19:35
 19/27 A kérdező kommentje:

17.49

Felvehetek akármit, letegeznek, tapasztalat. Annyi a különbség, hogy egy nőiesebb ruhában legalább nem taposnak el.

Egy tényleg 40 évesnek kinéző nő, ha felvesz egy tréninget, akkor sem tegezik le.

2014. máj. 14. 19:39
 20/27 anonim ***** válasza:

"Egyébként ha nekem egy 5 éves kisgyerek úgy köszön, hogy: Jó napot kívánok!, én is így köszönök vissza.."

Azért túlzásokba nem kell esni. Tisztelheted az ötévest anélkül, hogy magázod. Ráadásul te vagy valószínűleg az egyetlen, aki magázza; lehet, hogy ez neki ugyanannyira zavaró, mint neked, hogy tegeznek.

Bár még csak 27 vagyok, engem is mindig letegeznek. Nem szoktam észrevenni, hogy ez bunkó dolog lenne. Ha egy kedves pénztáros rám mosolyog, és jókedvűen köszön, akkor nekem tökmindegy, hogy mit mond, mert a tisztelet így is megvan.

Ami meglep, az az orvosos dolog, mert amióta felnőtt szakrendelésekre járok, egyszer sem tegezett le senki, pedig mindig mondják a korom láttán, hogy annyira fiatalnak nézek ki.

2014. máj. 15. 02:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!