Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy sok ember...

Miért van az, hogy sok ember többre tartja a kutyákat az embernél?

Figyelt kérdés

A hajléktalanba belerúgna, de ha egy állat szenved valamiért, vagy esetleg kényelmetlen a helyzete már fejbe lőné, agyonverné a gazdáját. Nem az állatkínzókról beszélek. Mennyire normális ez addig, amíg máshol gyerekek (embergyerekek) éheznek?

Azt nem fogják fel, hogy tulajdonképpen szelidített, de amúgy veszélyes vadállatok, nem egyenlőek az emberrel, alsóbbrendűek és felelősségteljes kezelést, gondoskodást igényelnek, de nem lehet őket előbbre helyezni egy embernél??

2014. máj. 4. 14:27
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Nekem az a véleményem egyébként, hogy azért, mert a kutya nem kritizál, és aki nem bírja a kritikát általában mániákusan szereti az állatokat. Ismerek 1-2 ilyet és hát gyakorlatilag az én meglátásomból kínozza a saját macskáit például, ennek ellenére, ha valami állatkínzós dolog van azonnal megy fel a facebookjára, hogy milyen szemét egy világban élünk. Fura ugye?
2014. máj. 4. 14:33
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos a mai világban vannak olyan emberek,akiktől az állatok is kúlturáltabbak. Nem hiába szokták azt mondani,h minél több emberrel találkozom,annál jobban szeretem a kutyámat....
2014. máj. 4. 14:35
 3/14 anonim ***** válasza:
És itt persze nem a gyerekekre és a szegényekre gondolok...
2014. máj. 4. 14:36
 4/14 A kérdező kommentje:

Igen én ezt értem, de az állat csak azért kultúrált mert egyszerű "nem ismer jobbat" és szabályokhoz van kötve az élete. Ha nem lenne még a kaját is elvenné tőled, téged is megenne... (elvileg) de nem tudom.

Másrészt azért írtam ki ezt a kérdést, mert nemrég feltettem egy kutyás kérdést, hogy mit tegyek a kutyámmal ha fél a vihartól és olyan válaszokat kaptam, hogy ha nem engedem be azonnal magam mellé az ágyba akkor főbe is lőnének, ez mennyire normális???

2014. máj. 4. 14:50
 5/14 A kérdező kommentje:
Nem szó szerint.
2014. máj. 4. 14:50
 6/14 anonim ***** válasza:

Az agyba tulzas, de te is orulnel neki, ha lenne melletted valaki amikor felsz valamitol nem? En inkabb ugy vettem eszre, hogy a rendes, gondoskodo emberek, illetve a tarsadalomban csalodottak szeretik es tisztelik egyre inkabb az allatokat. Elobbiek azert, mert helyesen belatjak, hogy az allatok rank vannak utalva, a masodikat talan nem kell taglalnom.

Igen, en is hatalmas allatbarat vagyok, es tobbre tartom oket, mint az embereket (a kririkat pedig birom, de az idegenet leszarom, csak a barataime erdekel), de tudod mi az oka? Az, hogy az emberekben mar annyit de annyit csalodtam, olyan sokszor bantottak es kihasznaltak, hogy elidegenedtem toluk.

2014. máj. 4. 14:59
 7/14 anonim ***** válasza:
Na igen,az már kicsit túlzás,mostanában nagyon el van túlozva ez a dolog,én azon a véleményen vagyok,h a kutyának kint a helye,én se engedem be,viszont ez nem jelenti azt,h nem szeretem,becsülöm jobban,mint egyes embereket :) Az meg,h elvenné a kajámat vagy megenne engem is,ha nem lenne tanitva,lehetséges,de azért a kutyára ez nem jellemző,viszont volt olyan ember,akit beengedtem a házamba,az életembe,mégis hátba szúrt...
2014. máj. 4. 15:05
 8/14 A kérdező kommentje:

Ja.

De gondolj az elvadult kutyákra. (kóbor kutyák, vadkutyák) csapatosan támadnak néha emberre, mert az ő szabályaik ezek... öregasszonyokat tépnek néha szét, stb.

2014. máj. 4. 15:22
 9/14 anonim ***** válasza:
Az emberek is lemészárolják embertársaikat :)
2014. máj. 4. 15:38
 10/14 anonim ***** válasza:
Viszont félre ne érts,nem kötekedni akarok...abban teljesen egyet értek,h felháborit,h h reagáltak a feltett kutyás kérdésedre.
2014. máj. 4. 15:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!