Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek miért van ez?

Szerintetek miért van ez?

Figyelt kérdés

Nagyon sok ember elzárkózik a valóságtól.

Nem egyszer tapasztaltam, hogy emberek akiknek nincs egy vitában igazuk, rögtön a " Haggyuk má'" szöveggel odébbállnak.Vagy szimplán kiakadnak és hülyének titulálnak, holott tudják, hogy nem nekik van igazuk.

Úgy, ahogy a megszállott vallási,vallásos emberek minden bizonyíték nélkül és indok nélkül szinte már-már ki röhögik az olyanokat akik logikus magyarázatokkal próbálnának VITATKOZNI (nem veszekedni) velük.

Miből adódik az a fajta megszállott imádat egy olyan természet feletti "lény" iránt akit még soha senki nem látott és nem bizonyította létezését?

Miért hisz valaki megszállottan egy Istenben, mikor semmivel nem valószínűbb a keresztény Isten létezése pl: Al ilah létezésénél.(Nem biztos, hogy jól írtam)

Vagy ott vannak példának okáért a görög istenek.

Szóval összegezve:Miért hagyják az emberek, hogy mások irányítsák őket?(Lásd vallási vezetők)

Miért nem lehet logikusan gondolkodni?(Vagy csak legyenek saját ötleteid)

És miért kell rögtön menekülőre fogni ha nincs igazunk???

Valaki legyen szíves értelmes választ adni, esetleg ötletet!

(Nem akarom senki vallását megsérteni)

2014. ápr. 30. 19:51
 1/5 anonim ***** válasza:
Ez egy hosszabb beszélgetésbe is beletorkolhat, de több szálon fut a kérdésed, sorban haladva én beszélgetnek veled.
2014. ápr. 30. 20:07
 2/5 A kérdező kommentje:
Örülök, hogy vannak értelmesebb emberek is. :)
2014. ápr. 30. 20:12
 3/5 anonim ***** válasza:
Inkább te nem fogadod el, hogy azért mert a te saját verziódat tartod a logikusnak, attól az még nem úgy van mindenkinél. Plusz ítélkezel is, hogy hogy olyan idióták az emberek, hogy hinni mernek egy olyan lényben, mint Isten. Az érveket ilyen vitákban, - pedig már kezdtem azt gondolni, hogy normális kérdésről van szó - pont azok nem szokták kicsit se elfogadni, akik nem hisznek stb. Szerencsétlen hívő akár mennyire is igyekszik logikusan elmagyarázni a másiknak, hogy de ő már pedig miért hisz a másik fél, ha semmi mással is, de azzal akkor is ráfog cáfolni, hogy nincs igaza, hogy nézzen kizárólag a látható dolgokra. Holott a hit nem arról a szól, és attól még, hogy vki hinni akar, és mer is, az az illető semmivel se kevesebb, vagy hülyébb. Fogadd el, nem kell neked is úgy tenned, ha nem akarsz, de ne akard másokra erőltetni te se a saját meglátásodat. Ennyi.
2014. ápr. 30. 20:14
 4/5 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenkinek szíve joga magának eldönteni, hogy miben akar hinni. Én nem hiszek, mégsem akarok senkit lebeszélni róla. Engem vallásosan neveltek de az évek alatt valahogy eltávolodtam ettől az egésztől. Először ott ingott meg a "hitem" amikor anya azt mondta, hogy ő azért kezdett el hinni, mert fiatal korában annyira félt a haláltól, és ez megnyugtatta. Magányos özvegyek nem érzik annyira egyedül magukat ha van kihez imádkozniuk, elítélt rabok könnyebben átvészelik a börtönt, ha hisznek valakiben mert ez ad nekik erőt. Szerintem a hitnek sok jó tulajdonsága van, megnyugtat, vígasztal erőt ad, utat mutat (a jóság felé) nem mintha egy nem hívő ember nem lehetne jó és becsületes. Szerintem nem kéne erőltetned ezt a na akkor beszéljük meg miben is hiszel dolgot, hagyd rá az emberekre. Nem kell próbálkozni az emberek hitének megváltoztatásával. Nekik az az igazuk hogy van valaki aki vigyáz és segít mért kéne hiába logikus magyarázattal meggyőzni őket az ellenkezőjéről? Én is egyből ideges lennék arra és otthagynám azt, aki arról próbál lebeszélni ami nekem lelki békét nyújt. Inkább ne beszélj ilyenekről hívő emberekkel ha meg valaki elkezdi magyarázni csak hagyd elmenni a füled mellett. Én se kezdem el magyarázni az ősrobbanást amint találkozok egy imádkozásra buzdító nénivel.
2014. ápr. 30. 20:19
 5/5 A kérdező kommentje:

A hit pont attól hit, hogy a sajátod.

Mindenki abba hiszik amibe akar, többek között én is hiszek egyfajta istenbe, csak nem konkrétan világvallási Istenbe.

Szóval lényegében engem csak az érdekelne, hogy az emberek akiket arra neveltek amire sokszor nem jut eszébe, hogy esetleg másra is gondoljon.

Én nem letámadom a normális gondolkodó réteget mint például te.(Elég inteligensnek tűnsz ahhoz, hogy ezt megértsd)

Én a szélsőséges esetek okát szeretném megtudni.

Azokét akik képesek vallási háborút indítani, valamint akik semmi képen nem fogadnak el más igazságot, csak az övékét.

Én itt nem piszkálódni akarok, csupán a szélsőségekre rávilágítani, valamint megtudni azt, hogy az ember miért ennyire manipulálható sok esetben?

2014. ápr. 30. 20:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!