Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit jelent számotokra a...

Mit jelent számotokra a szeretet? Tanulható és tanítható szerintetek?

Figyelt kérdés

2014. ápr. 22. 11:26
 1/4 anonim ***** válasza:

Nekem a legfontosabb dolog. Tudom, hogy közhelyes, de tényleg...

Eléggé más az életfelfogásom, szakmámból adódóan is, a párkapcsolatom mindennél fontosabb számomra és az, hogy egy szerető békés, igazi családi hangulatot tudjunk majd teremteni. Egyébként tanulható és tanítható :)

2014. ápr. 22. 11:29
 2/4 anonim ***** válasza:
A szeretetet érezni kell, ez egy belülről jövő érzés. Viszont valahol tanulható, mégpedig sokat számít az, hogy gyerekkorban a gyerek mennyi szeretetet kap és milyen formában. Ezt a mintát viszi tovább felnőtt korban, illetve ez határozza meg, hogyan tudja/fogja kimutatni a szeretetét. Mondok egy példát is. Ha egy gyerek úgy éli meg a gyerekkorát, hogy a szülei úgy mutatják ki mennyire szeretik, hogy elhalmozzák játékokkal, akkor több esély van arra, hogy talán felnőtt korában ő is ugyanígy fogja kimutatni a szeretet a gyermeke/férje/felesége felé. (Természetesen ez nem törvényszerű). Vannak olyan családok, ahol semmiféle formában nem mutatják ki, például a szülők nem ölelik meg egymást a gyerek előtt, vagy nem mondják még a gyereknek sem, hogy mennyire szeretik. (Ettől függetlenül szerethetik egymást) Itt fenáll az esély, hogy felnőtt korban nem fogja tudni kimutatni az illető az érzelmeit, blokkolva lesz és nem olyan lazán kezeli a testi/kommunikációs kontaktot ami másnak esetleg természetes. Tehát igen, tanulható a szeretet kimutatása, de a szeretet nem. A szeretet mindenképpen belülről jön, az más, hogy ki hogyan/mennyire mutatja ki.
2014. ápr. 22. 11:30
 3/4 anonim ***** válasza:
Számomra a szeretet azt jelenti, hogy érdek nélkül önzetlen vagyok valaki felé. Igen tanulható és tanítható.
2014. ápr. 22. 11:32
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha a szeretet érzése gyermekkorban nem alakul ki, akkor soha sem fog. Avagy tanulható, de csak egy bizonyos korig.

Számomra a szeretet "választás" kérdése, nem kötelesség. Néhány családtagomat sem szeretem, pontosan azért, mert attól még, hogy a családom tagjai, olyan a személyiségük, amit én megvetek minden téren, és akármennyire is próbálnám, a gyomrom nem tudja befogadni, nem tudok felülkerekedni rajta, mert csak minimális szerethető tulajdonságaik vannak a szememben.

2014. ápr. 22. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!