"Kell" szeretnem a párom gyerekét?
Páromnak van egy ötéves kislánya az exnejétől.
Igazából jól kijövünk, a gyerek szeret engem, ragszkodik hozzám.
Kéthetente hétvégén van nálunk és hétközben is itt alszik 1-2 estét.
Az a baj, hogy a kislány személyisége annyira ellentétes az enyémmel, hogy nem tudom szívből szeretni. Nem a nevelésével van a baj, nincs elkényeztetve, inkább azt mondanám, hogy maga az alaptermészete ellenszenves. Arrogáns, önző, makacs, akaratos gyerek, aki képtelen megérteni, hogy a világ nem körülötte forog, hiába próbáljuk kitartóan, évek óta megértetni vele.
Persze tud nagyon aranyos is lenni, és sokat is foglalkozom vele, szoktam neki mesét olvasni, én fürdetem, elviszem ide-oda, ülök az ágya szélén elalvás előtt, nagyokat beszélgetünk, kirándulunk, ha beteg akkor ápolom, stb. De részemről ez akkor sem szeretet, inkább csak elfogadás.
Mindent megteszek, próbálom szeretni, de egyszerűen nem megy.
Ez így elég lesz hosszú távon is, vagy mit tehetnék? Lépjek ki az egyébként jól működő kapcsolatomból emiatt?
Ugyanebben a cipőben voltam. CSak az én páromnak kisfia van, lassan 6 éves lesz.
Elvoltam a gyerekkel, ha az apja nem volt otthon, akkor szót fogadott. Ha 3asban voltunk, és úgy érezte nem körülötte forog a világ, akkor rosszalkodott.
Sok közös programot csináltunk, de hamar megunta azt is, hogy egyszerre 2 ember figyel rá.
Sokat töprengtem ezen a kérdésen én is, de az élet válaszolt... a párom tönkretette a kapcsolatunkat.
De ha elfogadsz egy tanácsot, emiatt ne hagyd el a párod.
Szerintem egy ilyen természetű embert alapból nehéz szeretni.
Ha elfogadod a kislányt és jól elvagytok, az elég.
Nem kell szeretned más gyerekét, se más embert nem "kell" szeretned, akit nem önszánatdból fogadtál be az életedbe.
Ha szimplán csak elfogadod, és nem bántod, nem kötsz bele ok nélkül, az bőven elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!