"Kell" szeretnem a párom gyerekét?
Páromnak van egy ötéves kislánya az exnejétől.
Igazából jól kijövünk, a gyerek szeret engem, ragszkodik hozzám.
Kéthetente hétvégén van nálunk és hétközben is itt alszik 1-2 estét.
Az a baj, hogy a kislány személyisége annyira ellentétes az enyémmel, hogy nem tudom szívből szeretni. Nem a nevelésével van a baj, nincs elkényeztetve, inkább azt mondanám, hogy maga az alaptermészete ellenszenves. Arrogáns, önző, makacs, akaratos gyerek, aki képtelen megérteni, hogy a világ nem körülötte forog, hiába próbáljuk kitartóan, évek óta megértetni vele.
Persze tud nagyon aranyos is lenni, és sokat is foglalkozom vele, szoktam neki mesét olvasni, én fürdetem, elviszem ide-oda, ülök az ágya szélén elalvás előtt, nagyokat beszélgetünk, kirándulunk, ha beteg akkor ápolom, stb. De részemről ez akkor sem szeretet, inkább csak elfogadás.
Mindent megteszek, próbálom szeretni, de egyszerűen nem megy.
Ez így elég lesz hosszú távon is, vagy mit tehetnék? Lépjek ki az egyébként jól működő kapcsolatomból emiatt?
A párom is foglalkozik vele, nem csak én. :)
Az a fő problémám a gyerekkel, hogy utálja a nála kisebb gyerekeket, minden adandó alkalommal beléjük köt, buszon, játszótéren, oviban, mindenhol. Általában meg is üti vagy fellöki őket.
És az extra nagy igény a figyelemre. Egyszerűen nem lehet 5 percre magára hagyni, mert akkor jön és üvölt, hogy "nem foglalkoztok velem".
És tudom, bennem van a hiba, de ezek miatt a dolgok miatt nem tudom őt szeretni. Amikor ezeket eljátssza, és iszonyúan dühös leszek rá. Próbáljuk kinevelni belőle, de az elmúlt 3 év alatt totál sikertelenül. És én az ilyen viselkedést nem tudom tolerálni. Igazán nem vagyok híve a verésnek, de a saját gyerekemnek, ha lenne, biztosan lekevertem volna egy kisebb pofont, ha bántja a nála kisebbeket. De a párom gyerekét nyilván nem fogom megcsapni, nincs hozzá jogom. Viszont egy ilyen akciójával teljesen kiborít, komolyan görcsbe rándul már a gyomrom, ha gyerek van a kislány 10 méteres körzetében.
A kislany siman a valas miatt ilyen ez a szulok hibaja.
Nekem van 3 sajat egy nevelt es 2 gyerek a ferjem exjetol jar hozzank.
Nem szeretem oket hiszen nem az enyemek de baratok vagyunk.
Nem vagyok az anyuk se rokonuk csak az edesapjuk felesege.
A kapcsolatom barati veluk nem varok el toluk semmit csak annyit mi hazunk mi szabalyaink.
Az evek soran megtanultak ezt.Tisztelet jar nekem es csereben en is tisztelem oket.
Edesanyukrol soha nem kerdezek soha nem hasonlitom a ket haztartast egymashoz.
Soha nem szidom oket es ha valamit ,,rosszalkodnak,, termeszetessen fegyelmezem oket.
Igy kapcsolatunk jo de nem anyaskodom veluk.
Szeretnek nalunk lenni jol erzik magukat es szivessen segitenek nekem keres nelkul is.
"A kislany siman a valas miatt ilyen ez a szulok hibaja."
Én nem nagyon hiszem, hogy a válás miatt ilyen, bár az lenne a jobbik eset. Én attól félek, hogy alapból ilyen.
Egy éves volt a kislány, amikor a szülei elváltak, így kb semmi emléke sincs se az azelőtti időszakról, se a válásról. Szóval nem tartom valószínűnek, hogy a válás miatt viselkedik úgy, ahogy.
Egy gyerek egy tiszta lap soha nem alapbol rossz.
A gyerek viselkedese mindig reakcio a kornyezetre es a nevelesre.
Nagyon orssz lehet neki ide oda megy anya apa kozott.
probald csak ki dicserj egy gyereket agyba fobe meglatod o maga is elhiszi hogy ugyes es megno az onbizalma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!