Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » "Kell" szeretnem a párom...

"Kell" szeretnem a párom gyerekét?

Figyelt kérdés

Páromnak van egy ötéves kislánya az exnejétől.

Igazából jól kijövünk, a gyerek szeret engem, ragszkodik hozzám.

Kéthetente hétvégén van nálunk és hétközben is itt alszik 1-2 estét.

Az a baj, hogy a kislány személyisége annyira ellentétes az enyémmel, hogy nem tudom szívből szeretni. Nem a nevelésével van a baj, nincs elkényeztetve, inkább azt mondanám, hogy maga az alaptermészete ellenszenves. Arrogáns, önző, makacs, akaratos gyerek, aki képtelen megérteni, hogy a világ nem körülötte forog, hiába próbáljuk kitartóan, évek óta megértetni vele.

Persze tud nagyon aranyos is lenni, és sokat is foglalkozom vele, szoktam neki mesét olvasni, én fürdetem, elviszem ide-oda, ülök az ágya szélén elalvás előtt, nagyokat beszélgetünk, kirándulunk, ha beteg akkor ápolom, stb. De részemről ez akkor sem szeretet, inkább csak elfogadás.

Mindent megteszek, próbálom szeretni, de egyszerűen nem megy.

Ez így elég lesz hosszú távon is, vagy mit tehetnék? Lépjek ki az egyébként jól működő kapcsolatomból emiatt?

2014. ápr. 9. 15:01
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Jól mondják a többiek, szerintem is azért követel magának ennyi figyelmet, verekszik, hogy figyeljetek rá, mert valószínűleg megviseli a helyzet hogy hol itt van, hol ott van, a szülei nincsenek együtt! Biztonságra vágyik! Később jobb lesz, megszokja, beleszokik a helyzetbe hogy neki így kell élnie, és később örülni fog hogy ennyien vagytok neki! A tesóval akkor várjatok még, mondogasd neki, kérdezd meg akarja e, szeretné e!? Szerintem ő anyaként tekint rád, én legalábbis ezt vettem észre :) Próbáld az ő helyzetébe képzelni magad!
2014. ápr. 10. 14:43
 22/23 anonim ***** válasza:

Kedves elvált férfiak új párjai!

Az elvált férfi gyereke NEM A TIÉTEK! Itt kezdődik a téma.

1. Nem kell szeretnetek a párotok exétől lévő gyerekét, csak fogadjátok el.

2. Nem kell nevelnetek, csak húzzátok meg a határokat és ahhoz következetesen ragaszkodjatok!

3. Nem kell anyát játszanotok, nem vagytok az anyja!

4. Nektek is vannak szabályaitok amit a gyereknek meg kell tanulnia, de ez nem az, hogy puszit kell neked adnia, ha valójában ezt magától nem teszi!

5. A gyereket semmilyen körülmények között, semmilyen módon nem bánthatod! Akkor sem ha az apja mondja, vagy beleegyezését adja ebbe!

6. A válás nem jelenti azt, hogy nincs a gyereknek anyja! Akkor is az anyja a legfontosabb annak a gyereknek, ha a párod utálja őt és te is utálod, mert olyan volt a válás meg a házasság amilyen...(neked másodkézből származó infóid vannak, mindenki másképp éli meg a válást, meg azt ami utána van, a gyerekek számára a válás egy életre szóló TRAGÉDIA és TRAUMA! Ja és tök mindegy ki miatt.)

7. Ne avadkozz bele olyan dologba ami a gyerek anyjára és apjára tartozik! Iskola, óvoda, bölcsi, gyerektartás, táborok, ruházkodás és egyéb - ezekhez - már bocs - de semmi közöd.

8. A gyerekek alkalmazkodnak, csak időbe tellik. TÜRELEM.

9. Az ötéves, dacos, makrancos felnő. Nem marad olyan. Változnak ugyanúgy ahogy a felnőttek. TÜRELEM. Nem lesz örökké, ötéves makrancos.

10. Minden olyan dolog ami zavar téged és nehezen viseled el - NEM KÖTELEZŐ, de nem a gyerekre tartozik, vagy az anyjára, hanem RÁD és a PÁRODRA, tehát elsősorban vele beszéld meg, úgy hogy a gyerek ne hallja.

10+1. Minden gyerek szuperjól érzékeli, hogy érzel iránta. Meg se kell szólalnod és nem kell megjátszanod magad. Ahogy rád néznek tudják az igazat! Összezavarhatod őket kedveskedéssel (ami valójában a párodnak szól), vagy ajándékokkal (ami a párodnak szól) vagy manipulációval (ami meg rólad szól), de a gyerekek tudják az igazat. Másképp dekódolják a viselkedést, a mimikát, a mozdulatokat mint a felnőttek. Mindent tudnak és látnak. Csak ahogy felnőnek lassan kineveljük belőlük ezt a képességet a sok hazugsággal, manipulációval és mellébeszéléssel.

2021. máj. 1. 13:07
 23/23 anonim ***** válasza:
De miért foglalkozol vele ennyit? Kb. mintha a te gyereked lenne. A párodnak kéne mindezeket csinálnia, amit felsoroltál. Ő hol van a képből? Miért nem ő ül az ágya szélén, olvas neki, fürdeti. Ez most komoly, hogy te, aki számára csak egy ismerős, te csinálod vele ezeket? Miért te hordod mindenfelé? Ez így nagyon nincs rendjén.
2021. máj. 13. 18:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!