Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit szerettek annyira a New...

Mit szerettek annyira a New Yorkiak a lebombázott ikertornyokon?

Figyelt kérdés
Szerintem nem is voltak szépek, sőt. Aztán most olvasom, hogy nem kell nekik a csupa üveg új World Trade Center, a régit akarják újáépíttetni.

2014. febr. 10. 18:30
 1/9 anonim ***** válasza:
91%
Ez most olyan kérdés hogy nekünk magyaroknak miért fáj Trianon. Azért mert az övék volt, te se örülnél ha valaki mondjuk felrobbantaná a kocsid.
2014. febr. 10. 18:35
 2/9 A kérdező kommentje:
Ja, így mondjuk érthető.
2014. febr. 10. 18:38
 3/9 anonim ***** válasza:
77%
talán tiszteletből az elhunytak felé, vagy mert vissza akarják kapni, amit elvesztettek. Szerintem nem a tornyokon, hanem az áldozatokon a hangsúly.
2014. febr. 10. 18:44
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Szimbólumként tekintenek rájuk, nem a konkrét épületekről van szó.
2014. febr. 10. 18:51
 5/9 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem szépek voltak.
2014. febr. 10. 18:53
 6/9 A kérdező kommentje:
Persze, azért rondák se voltak, érdekes volt a stílusuk, na. De pont azért, ami ott történt, kicsit bizarr lenne újáépíteni.
2014. febr. 10. 19:06
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Minden hasonlat sántít, de pl. mi mit szeretünk a Szent Koronán, az olaszok a római kolosszeumon, vagy a ferde tornyon, a franciák az Öreg hölgyön?

A WTC valami ilyesmit jelentett nekik: Mi vagyunk a világ urai. Mindenki úgy táncol, ahogyan mi fütyülünk. Nekünk nem parancsol senki, mi mindenkinek parancsolunk. Amerika hatalmas, független és szabad.

No ebbe kakiltak bele. A szeptember 11 sem lehetett véletlen. Bár nem olvastam, nem halottam, de 911 a segélyhívószám az USA-ban. A megalázás volt a cél.

(Most azt tegyük félre, hogy az Államok egyes köreinek direkt jól jött, vagy maguk szervezték egyesek szerint.)

2014. febr. 10. 23:03
 8/9 anonim válasza:
100%

A régi WTC az egyszerűsége miatt szép volt. A tervezők nem sokat gondolkodtak a dizájnon.

Az újat viszont nagyon eltalálták, az tényleg gyönyörű.

2014. aug. 7. 02:06
 9/9 anonim ***** válasza:
Lebombázott?!
2014. aug. 10. 21:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!