Az egyetem csak arra jó, hogy kisüsse az agyam?
Fiatalként vállalkozást tervezek beindítani, de a munka + szabadúszás helyett egy az ötletemhez passzoló szakirányú egyetemet választottam.
Az jött le, hogy a rengeteg kéretlen információ összezavar, és lassan már kezdem elveszíteni a tervemet, ami összeállt már amikor jelentkeztem, de most kezd az egész arról szólni, hogy csak bent maradjon az ember.
Semmi más nem számít, csak hogy legyen bent mindig, minden hülyeséget csináljon végig, bárhogy, különben "nem lesz meg a féléve" van akinek randomra nem adják meg néha. Irtó tehetséges, intelligens embereket szivatnak szarrá, a legtöbben idegbetegek lesznek.
Félek, hogy tönkreteszem magam és nem fogom tudni kihozni a bennem rejlő ötleteket. Főleg, hogy így a pénzem is csak fogy, ahelyett, hogy gyarapodna (munkával mondjuk)
Úgy vettem ki azok érzik magukat jól ezen a helyen, akiket eltart a családjuk, de nem unatkoznak, viszont dolgozniuk sem kell.
Engem nem tart el, véres verítékkel csinálom a szakomat. Az egyetlen reményem, hogy az egyetem mellett vállalkozást tudok beindítani, és ebbe a friss, felkapott közegbe beinjektálva nagyobb lesz az esélyem a sikerre. Más nincs.
Szóval voltak ötleteim ilyen berendezési tárgyak tervezéséről, ezért úgy döntöttem, hogy ipari termék és formatervező szakmát tanulom tovább.
99%-ban fölösleges információ amire nincs szükségem. Eddig.
Igen, nagyjából erre jó.
Viszont ha nincs meg a papír, kevésbé vesznek komolyan.
Meg emellett kicsit felnősz, lesz még pár éved megszokni a felnőtt életet, ami sajna az esetek 80%ában nem arról szól, hogy a "pénz gyarapodik".
Rengeteg kéretlen infó később is lesz, gondolj csak a szerződésekre, jogszabályokra stb... ezekből csak egyre több lesz. Plusz a megrendelő, aki:
a, nem ért hozzá és hülyeségeket kér
b, ízléstelen
c, azt várja hogy majdnem ingyen dolgozz, és ha lehet tegnap legyen kész
a világ legsikeresebb,leggazdagabb emberei közül sokan nem végeztek egyetemet.
egy dok filmben egy dékán fogalmazta meg ezt,hogy-az egyetemre azoknak van szüksége elsősorban,akik nem rendelkeznek azokkal a képességekkel,ami a sikerhez önmagában elég,ezért csiszolni kell a tudásukat.
Arra jó, h csökkentse a munkanélküliséget.
Hétfőn én is mehetek összevonásra aztán olyan tantárgyak lesznek, h az eszem megáll.
Semmi értelme a 90%-nak, de nekem is kell ugye a papír, szal marad a bohóckodás.
Ugyanígy érzek. Gépésznek mentem, de olyan tárgyaim vannak, hogy az hihetetlen... Meg sok tárgyból az a cél, h a tanár megbuktasson sok embert, és akkor büszkélkedik vele... Ez vicc. És én is annyi infót kapok, annyi felesleges dolgot kell megtanulni, hogy egyszerűen nem tesz jót egy fiatalnak, aki lendületes, kreatív, és tudna csinálni jó és új dolgokat. Inkább elnyomj ezeket. Legalábbis magamon ezt vettem észre...
Amúgy nem Pécsre jöttél formatervezőnek? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!