Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Akkor most átvágott?

Akkor most átvágott?

Figyelt kérdés
Augusztus 15-én vásároltam a vateráról 110 000 ft értékben, ait futárszolgálattal ad fel. Azt mondta az eladó, hogy keddre itt lesz. Hétfőn írt egy e-mailt, hogy teljesen megfeledkezett az ünnepekről, csütörtök-péntek a várható érkezés. Szombaton újra írt, hogy lehet, hogy hétfőn jön az ünnepi túlterheltség miatt. Ma kedd van, és még mindig semmi. Írtam neki, hogy írjon egy csomagszámot, hogy megnézhessem, hol van. Azóta semmi, pedig 12 órája írtam, de tegnapelőtt óta a vaterára sem nézett fel. D megvan a számlaszáma a neve, minden, a pénz át van utalva, le van fotózva, mert át kellett neki küldeni, hogy átutaltuk, de nem töröltem ki. Akkor most csak meglógott a pénzzel, vagy még mindig várjak? Ha ma nem jön meg, holnap írok neki egy fenyegető e-mailt, hogy feljelentem.

2013. aug. 27. 15:16
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
az eladó korábban milyen értékeléseket kapott a Vaterán?
2013. aug. 27. 15:20
 2/26 A kérdező kommentje:
Egy eladása volt, és pozitívat kapott.
2013. aug. 27. 15:21
 3/26 anonim ***** válasza:

Nézd meg az értékeléseit! Ha 100%, akkor nem ver át. Ha sok a negatívja, s azokra flegmán válaszol, akkor 110000 Ft már kísértésbe hozza. Ezzel az összeggel már mehetsz a rendőrségre, csalás bűntettel, feltéve, ha tudod a nevét lakcímét, és beadod a bizonylataidat.

Csak megnyugtatásként: én 14 nap után kaptam kézhez egy SAJÁT városomban feladott terméket. Kerestetni 15. naptól lehet, és nem te, hanem a feladó indíthatja el.

2013. aug. 27. 15:24
 4/26 anonim ***** válasza:

Hú! Egy eladással mertél ennyit kockáztatni?

Mindenesetre írj egy feljelentő levelet a helyi rendőrkapitányságnak, s ezt továbbítsd neki is, fenyegesd meg, hogy vársz 5 napot. Ha addig nem jön a cucc, nem utalja vissza a pénzed, akkor elindítod a feljelentést. Ma már 20 ezer forint alatt is elfogadja a rendőrség.

2013. aug. 27. 15:27
 5/26 A kérdező kommentje:
igen, 100% pozitív, de csak 1 eladása volt, és arra kapott pozitívat, ezért. Csak a várost tudom, hogy hol lakik,de a neve, a számlaszáma, az e-mailezésünk, a kép az átutalásról megvan.
2013. aug. 27. 15:29
 6/26 anonim ***** válasza:

a Vaterán is jelezd, ne tudjon átverni mást :(

én mondjuk ennél sokkal jobban félek az átveréstől, csak akkor vásárlok v utalok nagyobb összeget ha tényleg sok eladásból áll össze a pozitív statisztika :(

2013. aug. 27. 15:42
 7/26 anonim ***** válasza:

Várj még pár napot, mert a posta valóban nagyon lassú mostanában.Egy 13-án feladott lapot pl ma kaptam meg:( Jelezd a vatera felé is, hogy kéred az eladó adatait.Én évek óta vaterázok, a címe, neve az eladónak is, a vevőnek is rendelkezésre áll, bár mostanában lazítottak az előírásokon. Megírhatod, hogy rendőrségi feljelentést teszel, ezért kéred az adatokat.

Pedig ők is azt mondják, csak akkor küldj pénzt, ha meggyőződtél az eladó megbízhatóságáról. És egy eladás nem mérvadó, lehet a testvére vett tőle valamit, hogy legyen egy pozitívja:) 100 ezer tisztességtelen haszon már ráveheti csalásra.

2013. aug. 27. 15:44
 8/26 A kérdező kommentje:
De nem postán küldte, hanem futárszolgálattal.
2013. aug. 27. 15:59
 9/26 anonim ***** válasza:

Azok viszont gyorsabbak, precízebbek, megbízhatóbbak, mint a posta. Úgy tudom, hogy náluk is működik csomagkövető szolgáltatás. Esetleg név alapján is hajlandóak utánanézni, hogy vettek-e fel a címedre az adott időintervallumban küldeményt. Mondd, hogy valószínű csalás áldozata vagy és a ragszámot sem kaptad meg.

Műszaki dolgot vettél?

Sok csalás van ezen a területen, pl olyan telefont küldenek, aminek csak a háza van meg, belül meg üres:((

2013. aug. 27. 16:15
 10/26 anonim ***** válasza:
Ha rákattintasz a vásárolt cuccnál, hogy az eladó adatai, ott nem ad ki telefonszámot? Ha tudod a számát, hívd fel, küldj neki smst, próbáld kideríteni, ki van a szám mögött! Bár aki csalni akart, az körbebástyázza magát.
2013. aug. 27. 16:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!