Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Kezdek rasszistává válni,...

Kezdek rasszistává válni, pedig nem így neveltek a szüleim. Mit csináljak hogy ne legyek az, és ne érezzek így?

Figyelt kérdés
Eddig nagyon jól kijöttünk a romákkal, nagyon rendesek voltak velünk soha nem volt gond. Ám nemrég kiszabadult pár zűrös alak a börtönből. Az egyik a vonaton is belém kötött. Azóta elég sűrűn járnak el itt az utcában, és olyankor a gyomrom görcsbe rándul. Tudom hogy nem mindegyik egyforma és hogy nem kellene egy két olyan miatt álltalánosítanom, de nem tehetek róla. Félek hogy én is egy előítéletes ember leszek, és ezt nem akarom. Mit tegyek?
2013. júl. 25. 14:07
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
95%

Van, mikor van alapja az előítéletnek.

Jobb félni, mint megijedni.

2013. júl. 25. 14:11
 2/21 anonim ***** válasza:

sajnos ez ellen nagyon nem tudsz mit tenni, a véleményedet te kreálod róluk, a benyomásuk alapján.

ha 1-2 cigót utálsz, az még nem feltétlenül rasszizmus, ugyan így utálhatsz fehér embert is.

ha magát a fajt utálod 1-től 1-ig, akkor vagy rassz.

2013. júl. 25. 14:11
 3/21 A kérdező kommentje:
Az az igazság hogy még én se tudom hogy mi a helyzet. Nem mondanám hogy utálom mindet mert ez nem igaz hiszen vannak akikkel igen jóban van a családom. Pl az utcában is egy család. De viszont ha arra a pár "olyanra" gondolok akikkel dolgom volt mindig az jut eszembe hogy ezeknek a vérében van. S ez olyan borzalmas érzés. De az is lehet hogy csak a rossz tapasztalat teszi. Remélem hogy elmúlik.
2013. júl. 25. 14:19
 4/21 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem meg nincs semmi gond vele. Nem kell kedvelni őket... sorozatosan bizonyítják, hogy rászolgáltak az előítéletekre.

Amíg nincsenek olyan gondolataid, hogy megkéne ölni őket vagy hasonlók, addig nincs gond. Én nagy ívben kerülöm őket, ha lehet, de sosem mondanám, hogy megkéne ölni őket vagy hasonló. Azért a halálát kevés embernek kívánnám.

2013. júl. 25. 14:21
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

A Sárkánnyal kell egyet értenem: nem kell mindenkit szeretni.

Viszont onnantól fogva, hogy nem nevelték beléd, hanem a saját tapasztalataid alapján ítélsz meg egy népcsoportot az már nem előítélet, hanem egyszerű tapasztalat.

2013. júl. 25. 14:28
 6/21 anonim ***** válasza:

Nyugodj meg. A cigányok is ugyanolyan rasszisták, mint mi magyarok, sőt. Ők állandóan ki akarnak minket irtani és ezt előszeretettel hangoztatják is.

Már az, hogy romának nevezik magukat is rasszizmus, mivel a roma szó jelentése ember. Amikor ők azt használják rám, hogy nem roma, akkor kvázi nem embernek neveznek. Mondjuk pont les**rom ezt, csak akkor ne legyenek ekkora hipokriták...

2013. júl. 25. 15:46
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a bazi nagy rasszista ellenességet kb 50 évvel ezelőtt találták ki.

A 60-as évek amerikájában még bőven csak hátul utazhattak a buszon a fekák, már ahol egyáltalán felengedték őket.

És ez több ezer, több tízezer évig volt természetes.

Biológiai oka van a rasszizmusnak, és a faji előítéleteknek, ez benne van a génjeinkben.

Csak az utóbbi pár évben találták ki rá a zsidók, hogy ez valami negatív dolog, pedig mindenkiben megvan, sőt sok (pl ragadozók) állatban is.

Teljesen természetes, nem a mi tisztünk eldönteni, hogy jó, vagy rossz.

Ilyenek vagyunk, el kell fogadni.

Ne küzdj a természet ellen!

Ha előítéletek alakulnak ki benned, az teljesen emberi, mindenkiben kialakulnak, attól függetlenül hogy valaki nem vallja be.

2013. júl. 25. 20:07
 8/21 anonim ***** válasza:

Csakhogy mi egy viszonylag civilizált országban élünk, és egy ilyenben nincs helye a rasszizmusnak.

Minden embernek egyenlő esélyeket kéne biztosítani. A gond azzal van, hogy a kisebbségek kihasználják "elnyomottságukat", és a legkisebb atrocitásra is erőszakkal, vagy "csak mert xy vagyok?!" felkiáltással reagálnak.

Ilyenkor jönnek a kifogások: "Dehát kírem, önvídelem volt, nem tudtam, hogy az ásóval dolgozni is szoktak!"

"Ez gyűlöletbűn volt, kezit csókolom! Azért nem vihettem el ingyen, mert xy vagyok!"

Ha egy kicsit körbenézel, rájössz, a természetet már rég legyőztük, városokban élünk, kivágjuk az erdőket, és szennyezzük a levegőt, és saját energiaforrásokat állítunk elő. Már nem sok hasznát vesszük a természetes ösztönöknek.

2013. júl. 26. 02:15
 9/21 anonim ***** válasza:

az az igazság, hogy Magyarországon rohadt kevés lenne a rasszista ember, és a szélsőjobboldali szervezet, ha nem lennének itt a gipsyk

pontosabban ha nem úgy viselkednének, ahogy

biztos lenne akkor is hiszen minden országban jelen van ez az ideológia, ha másért nem a zsidó világirányítás miatt

de itt a fő probléma a cigányokkal van

a kérdésedre válaszolva pedig annyit, hogy semmit

csak a helyezkedésen és a véletlenen fog múlni, hogy milyen élményeid lesznek velük kapcsolatban

2013. júl. 26. 12:52
 10/21 anonim ***** válasza:

Egyszerűen ha beszól, leanyáz, vagy megüt, esetleg szájba vág egy roma tekintsd úgy mintha jót akarna neked ezzel, mosolyogj rá és fogadd el olyannak amilyen. Hiszen ő is isten teremtménye csak náluk ez a szokás, így fejezik ki szeretetüket, tiszteletüket mások iránt. Csak mi értjük félre őket.

Ha így fogod fel, akkor nem lesznek velük szembe rasszista érzéseid.

2013. júl. 29. 02:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!