Ha a plázacicák tudnák mennyibe kerül egy traktor akkor a parasztgyerekek lennének a menők nem pedig a BMW-sek?
Ha megnézi az ember minden jó csaj ilyen BMW-kben meg Audi-kban meg ilyenekben ül a jobb egyen. Meghát ugye úgy szól a fáma, hogy a csajok buknak a kocsikra. De nem értem miért menő mondjuk egy 5-ös BMW? Mi a menő benne? Azért mert "drága"? Akkor miért nem buknak inkább a parasztgyerekekre? Nem tudják mennyibe kerül egy traktor? Mi mezőgazdasággal foglalkozunk. Az egész család. Fater a góré. Van 14 traktorunk. A nagyobbak 80-100 millióba kerültek, a közepesek 50-60-ba, a kisebbek 20-30 millióba. Van 4 kombájnunk, 80-100 milliók voltak darabonkint. Hát hol van ehhez egy himlő 10-20 milliós BMW? De már a 3-4 millió használt 5-ös BMW is menő a csajoknál. Mink annyiért gumit veszünk a nagyobb trakikra.
Na szóval ha a bájgúnár menő a BMW-vel akkor a paraszt gyerek miért nem menő a traktorral?:)
Tudom hülye kérdés:) De máma a sógorral ezen tanakodtunk aztán kíváncsi lettem mások véleményére is:)
Na ebédelek aztán menni kell vissza aratni:)
19/F
Ez felvidított, köszi.
Azért gondolom te nem sírsz egy plazacica után, legalábbis remélem.
Jot nevettem a keredesen!:DD
de remelem te sem godolod komolyan..
Hát de komolyan kérdem!:)
Meg itt nálunk a faluba meg a közeli városba is lakik sok ilyen "menő" gyerek. Nincs se háza, se tanyája, se földje, se gépje, se semmije csak egy 3-4-5 milliós BMW-je. Mitől menő az ilyen?:) Merthát ők a menők!:) A zsebibe meg annyi pénz van, hogy 5 ezerért bír bele tankolni.
Mink telehordhatnánk a tanyát BMW-vel, de mi hasznot hajtanának? Mire mennék a BMW-vel ha egy eső után elakadnák vele a dűlőben? Nekem egy Nissan Navarám van. Ezzel még kannában a gázolajat is kibírom vinni a szántóra, ha úgy van! No meg ha elcsapom vele az őzet nem a kocsi csetres eleje miatt kell sírnom csak felrakom a dögöt a platóra aztán másnap rotyog a bogrács. Kéne a francnak BMW!
Ehhez képest nem, hogy a paraszt gyerek a menő, de sokszor észrevehető, hogy még le is nézik az embert amiért mezőgazdasággal foglalkozik. Holott nem mink vagyunk a sehonnai nincstelenek.
Na meg a másik dolog ami itt is megfigyelhető, hogy sokaknak gőze sincs, hogy mennek a dolgok már mostanság. Hogy az asszonynak kell kelnie hajnal 4-kor etetni a jószágokat meg aztán vinni a tejet a piacra:)
Nekünk van 400 Holstein Fríz tehenünk, de azok közelébe asszony nem sűrűn megy. A Faresin eteti őket ( http://www.youtube.com/watch?v=sObsU2ItunQ ), nem az asszony bohóckodik vasvillával a kezibe az istállóba! Gép feji őket a tejet meg egy multi hordja el.
Szóval nem értem:)
Kérdező!
Milyen gépeitek vannak? Mekkora területen gazdálkodtok? Miket termeltek?
Mezőgazdasági gépszerelőnek tanulok aztán érdekelnek az ilyesmik:)
Géppark:
2db John Deere 8530 traktor
2db John Deere 8360R traktor
1db John Deere 7430 Premium traktor
4db John Deere 7260R traktor
2db John Deere 6930 traktor
1db John Deere 6920 traktor
1db John Deere 6330 homlokrakodós traktor
1db Rába-Steiger 250 tolólapos traktor
1db John Deere 5430i önjáró permetező
1db John Deere 4730 önjáró permetező
2db Claas Lexion 780 Terra Trac kombájn
1db Class Lexion 670 kombájn
1db Claas Lexion 540 kombájn
1db Claas Jaguar 960 önjáró szecskázó
1db Holmer T3 cukorrépa betakarító
1db Hyundai R160LCD-3 lánctalpas kotró
2db Manitou MLT 731 teleszkópos rakodó
1db Faresin Leader Ecomix 1100 takarmány keverő és kiosztó
4db MAN TGA 18.430 teherautó
1db MAN TGA 18.480 nyergesvontató
A talajművelő gépek azok Väderstad, Lemken, Horsch gyártmányúak.
A szálastakarmánygépek azok Claas és Krone gyártmányúak.
Vetőgépek azok Amazone, Väderstad és John Deere gyártmányúak.
A növényvédelem, tápanyagvisszapótlás gépei azok Amazone és John Deere gyártmányúak.
A különböző pótkocsik pedig Fliegl, Hawe, Grimme és Krone gyártmányúak.
Meg van pár rom még a telepen. Pár darab IFA, régi Claas és Forstricht kombájnok, másfél Rába meg ilyesmik. Dehát ezek már nem tartoznak bele az aktív gépparkba csak úgy megemlítettem.
Azt hiszem nem hagytam ki semmi, de lehet:)
Jövőre szeretnénk beszerezni egy 500 lóerő körüli hevederes traktort és a hozzá szükséges munkagépeket.
A gépek átlagéletkora 5 év!
Területek:
730 hektár szántó van családi tulajdonban. Ezek átlagos aranykorona értéke 28,5!
Meg van 214 hektár legelő/rét, 15 hektár gyümölcsösünk, 58 hektár erdőnk meg egy 3 hektáros halastavunk.
1380 hektár szántót bérlünk, ~2200-2500 hektáron pedig bérmunkát végzünk.
Van egy tehenészetünk.
Itt jelenleg egy 400 tehénből álló Holstein Fríz állomány van. Plusz néhány tenyészbika és a szaporulatuk.
Vetésszerkezet:
A szántókon a legnagyobb területen búzát és kukoricát termesztünk. Jelentős területen termesztünk még silókukoricát.
Aztán van még árpa, tritikálé, lucerna, napraforgó, szója, cukorrépa.
A gyümölcsösben szilva, kajszibarack és körte fák vannak. Mondjuk ezek csak belső felhasználásra vannak:) Nagyobb részükből pálinka lesz, kisebb részükből meg lekvár meg befőtt meg ilyen vackok.
---
"hát lehet sznobnak hívni, de bocsánat, hogy vannak elvárásaim egy férfival szemben. És az nem az, hogy nákoljon meg suksüköljön..."
MINK jól megvagyunk így:)
Szerintem egy Nissan Navara is nagyon menő:) Pláne 19 évesen:)
Úgyhogy nem értem a problémádat:)
22/L
Vigyázz! Ne csodálkozz, ha priviben ezután sorban állnak a csajok! Ha nem szőke, akkor talán nem a pénzetekre hajt!
De már a hajszín sem mérvadó!
Viccet félre téve tényleg nem kellene egy kalap alá venni magadat egy suhanccal, aki életében nem dolgozott. Akik bármivel menőznek (kocsi vagy bármi más), az általában nem dolgozott érte, hanem szülőktől kapta vagy lopta és kész.
Biztos van kivétel. De aki normális munkával kereste meg a rávalót, az már máshogy értékeli ezeket a dolgokat és nem hinném, hogy menőzne vele. Az más kérdés, hogy csajozik vele, de az megint más kérdés, hogy milyen színvonal a csaj. Persze akit a külső érdekel egy nőben, mert neki ez számít, vagy ebben a korban van, az csak csinálja bátran. Negyven év felett már igen gáz lenne ezt csinálnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!