Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek nem gáz, ha 24...

Szerintetek nem gáz, ha 24 évesen nem dolgozom sehol? Nem ciki, hogy a szüleim tartanak el, fizetik a hobbijaimat, tankolják az autót, motort meg ők adják úgymondván a "fizetésemet", amiből eljárogatok ide-oda, egyszóval mindent ők fizetnek? **

Figyelt kérdés

vagyis hogy még egyetemre járok, de a volt osztálytársaim (a gimis osztálytársakra gondolok)már 99%-ban dolgoznak valahol, van aki már családos is. Ha hívom őket bulizni vagy valahova szórakozni, észrevettem hogy újabban lerázogatnak (pl. hogy fáradtak mert dolgoztak, vagy otthol kell valamit megcsináljuk és nem érnek rá vagyhogy hóvége van és nincs rá keret stb.)

**Még mielőtt valaki parazitának tartana, megjegyzem hogy nem húzom le anyámékat, van miből adni, és eddig soha nem mondták hogy menjek dolgozni ha venni akarok valamit.

2013. júl. 11. 20:14
1 2 3 4
 11/32 bumbi02 ***** válasza:

kedves bumbi02 rosszul látod a helyzetet. De igen vonz hogy saját életem legyen, és van is saját életem attól függetlenül hogy a szüleimmel élek. Olvastad hogy mit tanulok, tehát nem egy könnyű szak. Miért ne várjak sokat az élettől?? jövőre végzem az egyetemen, de szeretném másodjára is megpróbálni az orvosi szakot, mivel elsőre nem vettek fel csak a diagnosztikai analitikus szakra.

Most őszintén szólva.. Megpróbálod még egyszer az orvosi szakot.. jövőre, felvesznek, 25 évesen elkezded, 30 évesen elvégzed (jól tudom hogy 5 éves, ugye?) Ott leszel 30 évesen friss végzettséggel, tehát pályakezdő leszel... Persze nem szólok bele a terveidbe, de azért kissé megkésettnek érzem hogy valaki 30 évesen még csak pályakezdő legyen...

Hozzáteszem az nem lerázás a haverjaid részéről, hogy ők már nem csak buliznak, hanem dolgoznak, otthont tartanak fent...Majd egyszer ha te is dolgozol, rájössz hogy nem csak buli az élet, és igen, sokszor az ember fáradt ahhoz, hogy bulizzon, nincs rá pénze, vagy ideje.

2013. júl. 11. 21:49
 12/32 A kérdező kommentje:
az orvosi 6+2+1 év. arról nem tehetek hogy elsőre nem vettek fel oda, ahova elspként menni akartam.
2013. júl. 11. 21:59
 13/32 anonim ***** válasza:
25 leszek nyár végén. 3 diplomám van, jövőre fejezem be a Phd-t, végig dolgoztam az egyetemet, mellette OTDK-kat nyertem, köztársasági-és kiemelt ösztöndíjas voltam, ezekből élek 18 éves korom óta. Most van egy fél éves babám, vőlegényem, otthonom, autóm, mindezt önerőből, és nagyon büszke vagyol arra, amiket elértem. Ebből a szempontból számomra vmilyen szinten gáz, h az a legnagyobb problémád h a gimis barátaid nem buliznak veled...bár sokáig irigyeltem azokat,akiknek a suli alatta szülei biztosítottak mindent, most nem bánom h így alakukt. A kédés nem az, h gáz-e h a szüleid fizetnek mident vagy sem, hanem, hogy majd 33-34 évesenha befejezed a sulid, lehetsz-e majd valamire is büszke az életedben.
2013. júl. 12. 00:13
 14/32 anonim ***** válasza:
39%

Az kéne legyen a természetes, hogy tanulsz és nem kell dolgozni, nem is értem miért küldenek egyesek úgy dolgozni, hogy nincs rá szükséged. Tökmindegy, mikor újonc a melóhoz az ember, később akkor se lesz újonc, nem számít semmit se. Komolyan ennyire Orbán az atyaúristen, hogy az a normális, ha tanulás mellett gürcöl az ember még valahol? Nem tudom minek nevezni az ekkora idiotizmust.

Sajnos az a helyzet, hogy a barátaid ebbe a csodás kis csapdába estek: vagy dolgoznak, hogy tanulhassanak, vagy mennek dolgozni. Szerintem kicsit több empátia megoldaná az összes problémádat. Lehet, hogy kipróbálni érdemes lenne, hogy milyen élet is az övék, miért nem akarnak bulizni vajon azon kívül, hogy jó, ha elég a pénzük a tanulmányaikra. Ne tegyél úgy, mintha szatyorban éltél volna.

2013. júl. 12. 01:52
 15/32 A kérdező kommentje:
13-as válaszolónak. Igen lehetek büszke, hogy orvos leszek. valóban 33-34 éves leszek mire ténylegesen elvégzem az orvosit, de utánna azt fogom csinálni amit szeretek és nem egy olyan munkát végzek egész életemben amit utálok. A jelenlegi szakom is orvosi diplomát fog adni, de iskolai időszakban eme szak mellet nem tudsz dolgozni, mert annyira leköt hogy szinte nincs időd másra. ennél a szaknál nem elég csak a vizsgaidőszak előtt meg alatt tanulni, folyamatosan kell a félév során.
2013. júl. 12. 08:13
 16/32 anonim ***** válasza:
0%
13-as vagyok. Pszichológia szakot végeztem, az sem a láblógatásról szólt, és azt csinálom, amit szeretek. Sok ember szerzett már diplomát, szerintem 15 év alatt megszerezni, amit te írsz, az nem akkora dicsőség, főleg, hogy mint írod, semmi de semmi más dolgod nincs. Én nem azt mondom, hogy ha kell, ha nem, dolgozzon az ember egyetem mellett, örüljön, akinek nem kell! (előző válaszoló tipikus példája az acsarkodó álpolitizálónak, aki mindenbe ezt hozza bele, pedig semmi köze hozzá). Én csak azt mondom, hogy azért 33-34 évesen elég idős az ember már ahhoz, hogy felmutasson valamit az életben 1-2 diplomán kívül, és ne a szülei szoknyája alól panaszkodjon, hogy a többi ember dolgozik, ezért nem ér rá vele bulizni...
2013. júl. 12. 09:11
 17/32 anonim ***** válasza:

Szép dolog elérni dolgokat az életben, amire lehet büszkének lenni, de minden elveszíthető, sokszor egyetlen pillanat alatt is akár. Kedves előző válaszoló.

A pcihológia szak meg egy nagy semmi, egy üres divatszak, tudom, mert én is elvégeztem, de erre nem kell büszkének lenni, én nem is vagyok... Nem összemérhető azzal, amit a kérdező csinál.

2013. júl. 12. 09:52
 18/32 A kérdező kommentje:
13-as. Az analitika 4 éves képzés, az orvos legalább 9 vagy 10 év. hogyan röviditsem le ezt az időt?? Tudok mit felmutatni, van saját házam (nem lakás, kertes ház de nem lakok benne), autóm, motorom, párkapcsolatban élek. Apám cégénél szoktam néha dolgozni nyáron, olasz-angol tolmácsként.
2013. júl. 12. 09:55
 19/32 anonim ***** válasza:
Acsarkodó álpolitizáló az öreganyád. Látom te se itt élsz.
2013. júl. 12. 09:59
 20/32 anonim ***** válasza:
Egy pszichológia szakot el lehet végezni így is meg úgy is. Egy orvosit is el lehet végezni 10 év alatt. Láttam én is lébecoló szaktársakat, az egy dolog, hogy te elvégezted, az egy másik dolog, ha valaki becsülettel csinálja, ez a hivatása, kutat mellette, kísérleteket végez és Phd szintig viszi. Gyermekpszichológiára szakosodtam, persze egy nagy semmi lelkisérült, beteg gyerekekkel foglalkozni, olyanokkal, akiket bántalmaznak otthon, anyukákkal, akiknek autista gyermekük van...persze, ez egy nagy nulla mondjuk egy bőrgyógyászhoz képest, aki ugyanúgy orvosit végzett. Le lehet nézni dolgokat-embereket címszavak alapján, de ez elég szegényes gondolkodásra vall. És igen, büszke vagyok arra, amiket elértem, az meg megintcsak kemény munka, hogy ne szálljon el.
2013. júl. 12. 09:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!