Egyetértetek azzal, hogy ha számomra nem aranyos minden kisgyerek, akkor a sajátomat sem fogom szeretni?
Pár napja az egyik kolléganőm a fejemhez vágta (már terhes vagyok), hogy mi a francnak szülök így, milyen anya lesz belőlem, ha nem is találom aranyosnak a gyerekeket..
Történt ugyanis, hogy kint láttunk egy anyukát és a kisfiát (kb. 3 éves lehetett a kisfiú), és amikor beértünk az épületbe elkezdte kolléganőm ajnározni a gyereket, hogy "jaj milyen aranyo", "hú de cuki kissrác" stb, én meg nem értettem vele egyet, mondtam neki, hogy szerintem egyáltalán nem volt aranyos az a gyerek. Egyébként valóban nem találom őket aranyosnak, csak azért mert gyerekek. Persze vannak kivételek, általában a rokonok, ismerősök gyerekeit kedvelem, de idegen gyerekek maximálisan hidegen hagynak, sőt, sokszor épp az ellenkezőjét érzem velük kapcsolatban, hiszen sok neveletlen, idegesítő gyerek van. Nem hiszem, hogy emiatt a sajátomat nem fogom szeretni. Mit gondoltok?

Nem, alapesetben a saját gyerekhez másként áll a legtöbb ember.
Meg ha neked a gyerekek egy esze aranyos - föleg, akiket ismersz és érzelmileg kötödsz hozzájuk -, akkor a tiédet garantáltan ebbe sorolnád.

Engem inkább taszítottak a gyerekek régen, nem tudtam mit kezdeni velük, azon kívül, hogy bárgyún mosolyogni próbáltam 😀 Mivel sosem volt ismerős kisgyerek a környezetben, így olyannak tűntek, mint valami kis földönkívüli lények, feszélyezett a jelenlétük, mert ismeretlen volt minden velük kapcsolatban.
Azóta megszületett a fiam, és nemcsak őt imádom, hanem azóta sokkal jobban megtalálom a hangot a többi kisgyerekkel is pl. a játszin.
Ja, és én mindig azt képzeltem, hogy lányom lesz, ha aranyosnak is találtam néha egy-egy gyereket, az is szinte mindig kislány volt. Mióta megtudtam, hogy fiam lesz, egy csomó cuki kisfiúval találkozom (már terhesen is 😃), és vicces módon egyre gyakrabban idegesítenek a kislányok 😂
Hidd el, rengeteget számít a saját gyerek, nem lesz semmi baj, ne feszülj rá, minden jön majd magától! Boldog babavárást! 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!