Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Akinek nincs gyereke, kire...

Akinek nincs gyereke, kire fogja hagyni a vagyonát?

Figyelt kérdés
Olyanokhoz szól a kérdésem, akiknek akár direkt elhatározásból, akár mert így alakult, de nem született gyerekük (én az utóbbi vagyok sajnos), viszont azért van pénzük, ingatlan, ingóság, ez-az.. esetleg úgy vagytok vele, hogy miután meghaltatok már mindegy, hogy kié lesz, amiért megdolgoztatok?
tegnapelőtt 19:37
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

9. Tudom jól hogy ez esetben az államra száll, na ezt nem szeretném semmiképp.

Köszönöm a válaszokat!

tegnapelőtt 20:37
 12/28 anonim ***** válasza:
61%
Ha valamelyik tesómnak lesz gyereke, akkor rájuk, vagy esetleg valamelyik barátom gyerekére. Azért bízom benne, hogy a jelenlegi barátokból 1-2 megmarad később is, és van aki akar gyereket. (Nem utálom a gyerekeket, szóval részemről ez nem indok a barátság elhalására, de ők sem olyanok.) Kb ezek az opciók részemről.
tegnapelőtt 20:45
 13/28 Metionin ***** válasza:
67%
Állatmenhelyre fogom hagyni.
tegnapelőtt 20:48
 14/28 anonim ***** válasza:
46%

Ha lenne vagyonom annak úgyis elkoltenem a legnagyobb részét

Amúgy meg egy szimpi alapítványra

tegnapelőtt 20:49
 15/28 anonim ***** válasza:
93%
Nekem sincs vagyonom, vagyis csak egy olcsóbb régi ház tulajdonjogának a fele. Azt a nővérem fogja megörökölni, ha túlél engem. Ha találok egy rendes nőt akit feleségül jönne hozzám, akkor ráhagynám.
tegnapelőtt 21:04
 16/28 anonim ***** válasza:
93%

Rokonok.

De én egy fix összeget kötöttem le, arra mondom h egyenlőre nincs.

A többiből élek és költök, évente 4x külföldi út, nem sajnálok semmit magamtól.

Spórolok is de nem sokat.

Szóval kb. elköltöm.

tegnapelőtt 21:11
 17/28 anonim ***** válasza:
0%
Az államra, hisz nagy szüksége lesz rá akkor is a többi embernek rá...
tegnapelőtt 21:50
 18/28 anonim ***** válasza:
0%

Milyen vagyonra gondolsz?

Egyre jobban abba a világba haladunk, hogy az emberek többségének nincs vagyona.

Lakást bérelnek sokan.

Ha nyugdíjas kora után sokáig él az ember, arra is, fel kell készülni mi lesz vele, ha nem tudja ellátni magát.

Akinek nincs gyereke, azon senki se segít, csak ha megfizeti, pl nagynéném így jutott lakáshoz, ápolt egy öreget, aki cserében ráhagyta a házát.

Ha van egy házad, azt még nem tekinteném vagyonnak.

Akinek sok pénze van, az meg ráhagyhatja olyanra, akit kedvelt életében vagy alapítványra, pl állatmenhely.

Az államra semmiképpen nem szabad hagyni, mert egyrészt pazarlást, másrészt azokhoz jutna, akik amúgy se szorultak rá.

Lásd jelenlegi családtámogatási rendszer és gazdagok támogatása+ az eu egyik legkorruptabb országa vagyunk.

Csak olyan ember hagyja a hagyatékát az államra, akit már nagyon nem érdekli semmit, elhagyják magukat mentálisan leépült emberek, akiket nem érdekel már semmi és senki.

tegnapelőtt 21:55
 19/28 A kérdező kommentje:
18. Az mindegy, hogy te vagyonnak tekintesz-e egy házat vagy sem, attól az még az. Ha van egy akármilyen autód az egy vagyontárgy. Úgy értelmezd mint közgazdasági fogalmat. Téged nyilván az téveszt meg, hogy a magyar nyelvben a gazdag emberekre szokták az a jelzőt használni, hogy vagyonos.
tegnapelőtt 22:45
 20/28 anonim ***** válasza:
65%

Igyekszem majd felélni. Tuti, hogyha megélem, nem fogok ~75 évesen egy vagyont érő ingatlanban lakni és csirkefarháton élni, mint sok fővárosi nyugdíjas, aki sokkal nagyobb és drágább ingatlanban él, mint ami indokolt lenne...közben meg az alacsony nyugdíjból alig tud kijönni, pedig a lakása árából tudna egy kisebbe költözni és jól élhetne.

Nem értem ezt, persze sokan nagyon röghözkötöttek. Én szerintem nem ilyen leszek. Bár saját ingatlanra amúgy sincs esélyem perpillanat, szóval lehet nem is lesz sok pénzem. Majd az idő eldönti, de ez nekem nem nagy dilemma. Sokkal rosszabb lenne, ha pl látnám,hogy a rokonaim már életemben az örökség vitatkoznak,mert láttam már sok ilyet...

tegnapelőtt 23:38
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!