Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért nem akarják megérteni,...

Miért nem akarják megérteni, hogy így nem akarok osztálytalálkozóra menni mert csak szégyenleném ott magam?

Figyelt kérdés
20 éves találkozónk lenne, de az életem egy szégyen, egy kudarc, semmi nem jött össze nekem az életben, sem magánéletben, sem karrierben. Meghivtak és visszamondtam erre most megsértődtek rám és értetlenkednek miért nem akarok elmenni.
ma 20:21
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
72%
Ha nem indokoltad meg, akkor nem tudhatják mi a bajod, és nem is kérheted rajtuk számon hogy nem értik. Vagy ugyanezt elmondtad amit leírtál a kérdésben, és így is megsértődtek?
ma 20:24
 2/28 anonim ***** válasza:
69%
Ha "visszamondtad", az azt jelenti, hogy egyszer igent mondtál rá, most pedig mégis visszacsináltad. Ha pedig nem indokoltad meg ezen döntésed, szerintem, teljesen jogos, hogy nem értik, mi is történt.
ma 20:33
 3/28 anonim ***** válasza:
69%

Ez általában úgy jön le az embereknek, a volt osztálytársaknak, hogy már nem is vagy rájuk kíváncsi.

Nem az eddigi életutad kielemzéséért hívnak meg egy ilyen rendezvényre, hanem hogy nosztalgiázzanak veled, esetleg, hogy ismét bulizzatok egy jót, meg ilyenek. Nem kell annyira ráfeszülni egy ilyen eseményre, csak lazán.

ma 20:38
 4/28 anonim ***** válasza:
72%
A kudarcot is el lehet mesélni, ne képzeld, hogy van 29 sikeres ember és 1, te, sikertelen. Örülj, hogy érdekled őket és várnak. Máris egy siker. Gondolom, laksz valahol, dolgozol valahol, tanultál valamit, néha nyaralsz valahol - Nobel-díjra vársz, vagy mire?
ma 20:39
 5/28 anonim ***** válasza:
100%
Ki nem sz@rja le hogy ki sértődött meg rajta?
ma 20:50
 6/28 anonim ***** válasza:
69%

#3-4

Én megértem a kérdezőt. Az egyetlen osztálytalálkozónk amin ott voltam nem szólt másról, mint a ki mit ért el az életben szólamokról, dicsekvésekről. Én meg kellemetlenül éreztem magam mert nekem nem volt mivel dicsekedni, el is húztam hamar és többre sem mentem el. Nem is fogok.

ma 21:00
 7/28 anonim ***** válasza:
100%
5.-nél a pont. Xard le!
ma 21:04
 8/28 A kérdező kommentje:

1-es de tudja aki hivott milyen körülmények között élek és megérthette volna felnőtt fejjel miért nem akarok el menni mégis megsértődött

2-es rosszul fogalmaztam, nem mondtam igent, elsőre nemet mondtam

4-es pedig nincs mire büszkének lennem, szégyellem is magam mások előtt mennyire nem értem el semmit, hogy félrement az életem, a betegségemet is szégyellem, azt is hogy nincs párom gyerekem meg azt is sokan tudják mit dolgozok

ma 21:08
 9/28 anonim ***** válasza:
43%

Én nem feltétlen vagyok az osztálytalálkozók híve, de szerintem baj, ha dicsekvésbe megy át a dolog, meg hogy 'kibül mi lett... Szerintem pont, hogy nem erről kéne szólnia. Hanem a nosztalgiázásról, poénokról, sztorizgatásokról, lazulgatásról. De munka, meg ilyen dolgokat én hanyagolnám, elvégre kikapcsolódni akarunk, nem? Inkább poénkodás, baromkodás, kártyázás, filmezés, ilyenek..

A másik, sok év elteltével nyilván elszoktak egymástól az emberek. Csak a legerősebb barátságok állják ki az idő próbáját. Nekem van olyan osztálytársam, akire mindmáig szép emlékekkel tekintek vissza. De ez csak akkor működik, ha ő is énrám. Nem erőszak a disznótor...

ma 21:21
 10/28 anonim ***** válasza:
Akkor szervezz privát talikat. Én nem a munkahelyeidről faggatnálak, csupán örülnék, hogy újra láthatlak.. :)))
ma 21:28
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!