Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Képesek lennétek embert ölni?

Képesek lennétek embert ölni?

Figyelt kérdés
jan. 30. 20:10
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim válasza:
39%

#17 irracionális szájhősökkel tele a net, szóval ezek a kommentek olyan nagyon messzire nem visznek a témában.

A legtöbb embert aki pl facebookon, redditen meg itt veri a nyálát, hogy ő milyen menci módon osztana igazságot, már az orvosis graphic cuccok is elrettentenék, pedig itt még rossz szándékról szó sincs, szóval erről ennyit.

A kérdéshez:

Nekem is akkor merülne fel, ha veszélyben érzem magam/mást aki számít is eléggé ehhez és szükségesnek ítélném.

jan. 30. 21:27
 22/57 anonim ***** válasza:
64%
Én nem akarom elhinni, hogy az önvédelmi eseteket leszámítva ez a valóság, amit itt leírtak páran. Ez kajak durva...
jan. 30. 21:27
 23/57 anonim ***** válasza:
68%
Ha nincs más megoldás, igen.
jan. 30. 21:36
 24/57 anonim ***** válasza:
10%
21# Oké, de ez akkor is súlyos.. Mi van, ha csak az egyik ilyennél bekattan valami, és tényleg beváltja a fenyegetését? Ezek az emberek köztünk járnak, lehet ott van a buszon, vagy az utcán jön veled szembe, egy potenciális gyilkos.
jan. 30. 21:37
 25/57 anonim ***** válasza:
68%
Nyilván az adott helyzettől és az adott embertől függene a döntésem, de szerintem igen. Ha például magamat vagy egy szerettemet kellene megvédenem, nem is kérdés. Sok emberre kimondanám a halálos ítéletet, ha rajtam múlna.
jan. 30. 21:52
 26/57 anonim ***** válasza:
74%
Valószínűleg igen, ha nem kapnék érte semmilyen büntetést. De, hogy hogy számolnék el később a lelkiismeretemmel, az más kérdés. Mert arról fogalmam sincs.
jan. 30. 21:54
 27/57 anonim ***** válasza:
47%

Szerintem képes lennék. A nagy mennyiségű vér, belsőségek, kibuggyanó agyvelő látványát nem annyira szeretem. Szóval maximum lőfegyver jöhet szóba, ott is inkább testre céloznék. De a legjobb lenne távolból, mintha vadásznék. Késsel és baltával már nem állnék neki.

De ez is olyan, hogy gyakorlás kérdése. Egy idő után nő a tolerancia és lehet menne a durvább megoldás is (esetleg kínzások).

De megnyugodhattok. Nem fogok gyilkolni. Nem is a büntetés tart vissza. Csak a jó oldalam még erősebb.

jan. 30. 22:07
 28/57 Darius- ***** válasza:
69%
Persze, nem félek a vértől sem.
jan. 30. 22:11
 29/57 anonim ***** válasza:
82%
Gyerekeimért-férjemért-tesóimért - ha olyan a helyzet, sztem tudnék... az sem érdekelne, ha utána életfogytiglant kapnék.. de nagyon olyan helyzetnek kéne lennie, hogy megöljem a másikat...
jan. 30. 22:11
 30/57 anonim ***** válasza:
70%

Ha felbomlana a mai társadalmi rend, lenne mondjuk egy világháború, akkor belőlem remek katona lenne. Vagy akár haláltáborban is szolgálnék.

Én teljesen megértem, hogy a nácik miért tették azt a sok szörnyű dolgot. Rengeteg ember fogékony az ilyesmire, ha a többség rábólint és ezt tekintik normálisnak.

jan. 30. 22:17
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!