Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Képesek lennétek embert ölni?

Képesek lennétek embert ölni?

Figyelt kérdés
jan. 30. 20:10
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
40%
Es te pókhoz viszonyítod az embert?
jan. 31. 00:03
 42/57 anonim ***** válasza:
47%
41# Pont azt mondom, hogy pókot se kéne lecsapni... 🕸🕸
jan. 31. 00:06
 43/57 anonim ***** válasza:
12%
De még egy macskába se rúgnék bele. Bűntudatom lenne szegény cicc miatt..
jan. 31. 00:07
 44/57 anonim ***** válasza:
11%
Akkor ne rúgdosd a macskádat
jan. 31. 00:08
 45/57 anonim ***** válasza:
47%
44# Nem szokásom, mert nincs is.
jan. 31. 00:09
 46/57 anonim ***** válasza:
68%
44# De ha lenne, akkor se rúgdosnám. Mert nem vagyok brutális. Kóbor macskát se.
jan. 31. 00:12
 47/57 anonim ***** válasza:
33%
Ügyes fiú
jan. 31. 00:13
 48/57 anonim ***** válasza:
67%

Őszintén szólva nem tudom, képes lennék-e rá, vagy sem. Fejben azt mondom, igen, a családom vagy a magam védelmében. De gyakorlatban nem biztos, hogy menne, mert szerintem egyszerűen lefagynék. Voltam már olyan helyzetben, amikor cselekedni kellett volna (nem ezt, csak egyszerűen megmozdulni: a magasban menni úgy, hogy közben tériszonyos vagyok) akartam, de a testem nem mozdult, nem tudtam irányítani, pánikban voltam.

A kanapéról könnyű mondani bárkinek, de szerintem sokan nem tennék meg akkor és ott. A filmekben ez könnyen megy, de az megtendezett, nem a valóság.

jan. 31. 00:16
 49/57 anonim ***** válasza:
88%
Önvédelemből biztos.
jan. 31. 01:31
 50/57 anonim ***** válasza:
80%

Érdekes kérdés. Nagyon függ a helyzettől, de valszeg képes lennék rá, mert ilyen az emberi természet. Túlélő.

Ott van az önvédelem ugye, amit mindenki mond. Azt most felejtsük el, hogy vannak törvények, hiszen az oké egy hárító eszköz, de sokaknak az se számít. Bár ezzel is lehet filozni, ha csak 1 órára engedélyezett lenne az ölés és pl utálsz vkit nagyon, vagy szerelmed megcsalt vkivel.

Az jó példa volt, ha egy ország háborúba kerül és téged katonaként elvesznek és ott te ölsz vagy téged ölnek. Bár ez is szükséges, muszáj, szélsőséges példa.

De mi van, akkor ha azt hagyjuk és pl egyik szereteddel történik vmi, elrabolják, zsarolnak vele, bántják...stb Akkor ugye mit tennél meg érte. Továbbá lehet ezt fokozni, ha a másik fél mondjuk egy drogos, alkoholista, akkor mennyire fontos annak az élete, te szerelmedhez, családtagodhoz képest. Mennyire messze mész el érte. Vagy ha gazdagok mindenféle beteg játékot akarnak játszani az emberekkel, mert már annyira unatkoznak a pénzük miatt és betegebb dolgokra vàgynak.

Sok ilyen film, könyv, játék van ami ezt a témát boncolja. Igazából a legtöbb ember simán tudna ölni, ha olyan helyzetbe kerül, mert az a legkönnyebb egy olyan szituban. Az igazi öntudatos emberek, na azok akik önfeláldozóak és azt mondják maguknak, ők nem ilyenek, ők hűek maradnak magukhoz, legyen bármi is. És akkor ott a kérdés neked mi számít, hogy ölj vagy magadhoz hű legyél.

jan. 31. 03:19
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!