Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért utálod az esküvőket?

Miért utálod az esküvőket?

Figyelt kérdés

Én két esküvőn voltam, pedig már 29 vagyok. A következő a miénk lesz. Olvasgattam a témában, mert szeretném, ha jól éreznék magukat a vendégeim, és egy csomó Reddites meg Gyakoris komment arról szól, hogy utálják az esküvőket, púp a hátukra, nem győznek kifogásokat találni, hogy lemondják. Családban is van olyan, aki csak miattam jön el, de a hátam mögött azért mondja, hogy minek ez az egész, mindenki utálja az esküvőket és csak terhet teszek rájuk... Én nagyon boldog lennék, ha néha meghívnának egy esküvőre, de a barátaim vagy két tanúsan házasodtak, vagy nem akarnak soha, a vőlegényem barátai sem akarnak az elkövetkezendő 5 évben, családban nincs házasodó korú, szerintem a következő majd a még meg nem született gyerekeimé lesz :D

Érdekel, hogy ti miért utáljátok. Én azt a kettőt, amin voltam, nagyon élveztem. Nem volt egy hosszú szertartás (tempolmi nem volt egyiken sem), aztán jó kaja, pia, zene, tánc, már aki akart, beszélgetés, megismertem új embereket. A miénk amúgy abban a városban lesz, ahol a násznép 95%-a lakik (mi is), polgári lesz csak, előtte pogizhatnak, aztán rá két órára már kezdődik is a vacsi, nem fognak éhen halni, nem lesz mulatós, nem lesz vőfély (ceremóniamester lesz), nem is lesz túl nagy a létszám, kis családias, ha valakinek nincs pénze, akkor nem ad, nem várjuk el a nászajándékot. Aki akar, táncol, aki akar, beszélget, aki akar, lelép a vacsi után.

Ez is borzasztóan hangzik?

ma 16:03
 1/8 anonim ***** válasza:
68%
Mert tudom hogy válás lesz a vége.
ma 16:08
 2/8 anonim ***** válasza:
45%
Pénzkidobás az egész felhajtás. Feleannyiért bármikor elmegy a család valahova összeülni.
ma 16:12
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Sokba kerül. Ajándék, oda utazás, ruha, mennyasszonytánc, előtte lány/legénybúcsú és stb.
ma 16:20
 4/8 A kérdező kommentje:

1. Elvileg csak a fele végződik válással, akkor marad a másik fele, úgyhogy erre, amit mondasz, 50% esély van csak :D De akkor már nem is érzed jól magad egy esküvőn, mert úgy véled, elválnak majd?

2. De ezt nem neked kell fizetned :D Ha meg elvárják, hogy háromszor annyit adj nekik, mint a fogyasztásod, akkor ne menj el szerintem.

ma 16:20
 5/8 A kérdező kommentje:
3. Nekünk nem lesz búcsú és menyasszonytánc sem, az útiköltség meg nem lesz a vendégeknek olyan magas, egy pár jön csak másik városból, ők is vonattal, az annyira nem drága. Ruhát szerintem nem kell venni, mindenkinek van egy alkalmi ruhája, kivéve, ha van szerepe, pl koszorúslány. Úgyhogy ha te ezt is tapasztaltad, akkor most megnyugodtam, hogy nálam ilyenek nincsenek :D De őszintén amikor én esküvőn voltam, egyetemista voltam, csóró, és volt menyasszonytánc, én hülye beálltam és adtam is valamennyit, de utólag kiderült, hogy ez nem is kötelező, tehát csak simán nem mész oda és akkor nem fizetsz :D
ma 16:23
 6/8 anonim ***** válasza:
#1 ezek szerint enni/inni/élni se szeretsz?
ma 16:56
 7/8 anonim ***** válasza:
Azért, mint amit az 1# is megfogalmazott.
ma 17:46
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Mindig mindenki azt mondja, hogy nem várja el a nászajándékot (=pénz), aztán utólag megy a szájhúzás, hogy "csak ennyi jött össze??"

Az az igazság, hogy a boríték szinte mindig elvárás, és már nem elég egy 10-est tenni bele/fő, olyan 25-nél van a minimum, mert annál olcsóbban nincs kaja az éttermek ajánlataiban, és az az irányelv, hogy legalább annyit illik beadni, amennyibe a kaja került fejenként.

Namost, 4 fős családom van. Mondjátok, hogy spúr vagyok, de én 100 ezer forintot senki kedvéért nem akarok elvenni a családomtól, de igazából a felét se nagyon. Nem azért, mert nincs, hanem egyszerűen mert inkább a gyerekeimet viszem el valahova kirándulni ebből a pénzből 2 napra, minthogy odaadjam egy unokatestvérnek, akivel évente párszor beszélek, pláne valami random ismerősnek.

Szóval igen, csak a legközelebbi barátok és szűken vett családtagok esküvőjére megyünk, mert arra mégiscsak kell, a többinél bedobunk valami kifogást.

Egyébként lehet, hogy ti kivételesen őszintén mondjátok, hogy nem várjátok el a nászajándékot, de ezt kb senki se hiszi el. És akkor ez még csak a nászajándék, szó sincs arról, hogy nincs mit felvenni, a gyerek is kinőtte a csini cipőt/ruhát, apu kihízta az öltönyt stb, egy csomó pénz és nyűg az is. Szóval egy esküvőnek a vendég számára is van bőven anyagi vonzata.

ma 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!