Miért utálod az esküvőket?
Én két esküvőn voltam, pedig már 29 vagyok. A következő a miénk lesz. Olvasgattam a témában, mert szeretném, ha jól éreznék magukat a vendégeim, és egy csomó Reddites meg Gyakoris komment arról szól, hogy utálják az esküvőket, púp a hátukra, nem győznek kifogásokat találni, hogy lemondják. Családban is van olyan, aki csak miattam jön el, de a hátam mögött azért mondja, hogy minek ez az egész, mindenki utálja az esküvőket és csak terhet teszek rájuk... Én nagyon boldog lennék, ha néha meghívnának egy esküvőre, de a barátaim vagy két tanúsan házasodtak, vagy nem akarnak soha, a vőlegényem barátai sem akarnak az elkövetkezendő 5 évben, családban nincs házasodó korú, szerintem a következő majd a még meg nem született gyerekeimé lesz :D
Érdekel, hogy ti miért utáljátok. Én azt a kettőt, amin voltam, nagyon élveztem. Nem volt egy hosszú szertartás (tempolmi nem volt egyiken sem), aztán jó kaja, pia, zene, tánc, már aki akart, beszélgetés, megismertem új embereket. A miénk amúgy abban a városban lesz, ahol a násznép 95%-a lakik (mi is), polgári lesz csak, előtte pogizhatnak, aztán rá két órára már kezdődik is a vacsi, nem fognak éhen halni, nem lesz mulatós, nem lesz vőfély (ceremóniamester lesz), nem is lesz túl nagy a létszám, kis családias, ha valakinek nincs pénze, akkor nem ad, nem várjuk el a nászajándékot. Aki akar, táncol, aki akar, beszélget, aki akar, lelép a vacsi után.
Ez is borzasztóan hangzik?
1. Elvileg csak a fele végződik válással, akkor marad a másik fele, úgyhogy erre, amit mondasz, 50% esély van csak :D De akkor már nem is érzed jól magad egy esküvőn, mert úgy véled, elválnak majd?
2. De ezt nem neked kell fizetned :D Ha meg elvárják, hogy háromszor annyit adj nekik, mint a fogyasztásod, akkor ne menj el szerintem.
Mindig mindenki azt mondja, hogy nem várja el a nászajándékot (=pénz), aztán utólag megy a szájhúzás, hogy "csak ennyi jött össze??"
Az az igazság, hogy a boríték szinte mindig elvárás, és már nem elég egy 10-est tenni bele/fő, olyan 25-nél van a minimum, mert annál olcsóbban nincs kaja az éttermek ajánlataiban, és az az irányelv, hogy legalább annyit illik beadni, amennyibe a kaja került fejenként.
Namost, 4 fős családom van. Mondjátok, hogy spúr vagyok, de én 100 ezer forintot senki kedvéért nem akarok elvenni a családomtól, de igazából a felét se nagyon. Nem azért, mert nincs, hanem egyszerűen mert inkább a gyerekeimet viszem el valahova kirándulni ebből a pénzből 2 napra, minthogy odaadjam egy unokatestvérnek, akivel évente párszor beszélek, pláne valami random ismerősnek.
Szóval igen, csak a legközelebbi barátok és szűken vett családtagok esküvőjére megyünk, mert arra mégiscsak kell, a többinél bedobunk valami kifogást.
Egyébként lehet, hogy ti kivételesen őszintén mondjátok, hogy nem várjátok el a nászajándékot, de ezt kb senki se hiszi el. És akkor ez még csak a nászajándék, szó sincs arról, hogy nincs mit felvenni, a gyerek is kinőtte a csini cipőt/ruhát, apu kihízta az öltönyt stb, egy csomó pénz és nyűg az is. Szóval egy esküvőnek a vendég számára is van bőven anyagi vonzata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!